F1 stále nudnější?

Nějak se nemohu zbavit pocitu, že závody F1 jsou rok od roku nudnější a nezajímavější. Může za to pokrok nebo jen omezení vedení závodu?

www.Formule1.cz

Díky různým předem daným omezením jsou závody hodně vyrovnané, což ovšem leckdy vede k tomu, že je od začátku do cíle v podstatě neměnné pořadí, pokud některý z jezdců neudělá významnější chybu. Poslední velká cena Francie tomu budiž krásným příkladem. A přitom je to tak pěkný okruh!

Nějak mám dojem, že se, hlavně za poslední dva roky, z Formule 1 nějak vytratily zajímavější okamžiky, osobní souboje, napětí. Těžiště celého závodu a taktiky se přesunulo k tomu, kdy se vymění pneumatiky a jestli se pojede na dvě nebo na tři zastávky. A když už se k sobě dvě auta dostanou, tak jsou souboje jen opatrnické, aby si náhodou auto nepoškodili.

Ale třeba je to tím, že pomalu stárnu a idealizuji si svoje vzpomínky na léta mladší :) Tak jako tak - formule mne baví čím dál tím méně a jestli tento trend bude dál pokračovat, tak se na ně zachvilku přestanu dívat úplně. Což má samozřejmě světlou stránku v tom, že budu mít zas o něco víc volného času ...

Autor: Alexander Doktor | pondělí 2.7.2007 9:00 | karma článku: 11,77 | přečteno: 1095x