Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Pro milovníky scifi doporučuju k tématu výpadku (či spíše absolutní ztráty) elektřiny román TMA od Ondřeje Neffa, případně jeho paralelní příběh BLACKOUT od Jana Kovanice.

1 0
možnosti
Foto

Výpadek elektřiny na delší dobu je sci-fi? Tak si trochu zahůhlujte a zjistíte, že to není ani v Česku něco nevídaného.  Ale elévce z Deníku holt stačí půlhodinka tmy a ejhle, je z toho "ivestigativní" reportáž, skoro jako na Nově...

1 0
možnosti

Internet nepůjde žádný, nejen WI-FI. protože nepojeje modem. A majitelé smart phonů by taky nic nevěděli, protože by neměl kdo a jak vysílat. ;-)

1 0
možnosti
PJ

no tak BTSky by chvíli na záložní zdroj jely, servrovny taky, takže část internetu by fungovala, dočasně...

0 0
možnosti
FL

Taky jsem z Barrandova a nikde nebyla zprávička proč byl ten výpadek. No kdyby  přestala jít elektřina, bylo by to ještě horší. Zastavila by se čerpadla pro ústřední topení a byla by zima. Zastavila by se čerpadla nejdřív pro teplou vodu a pak by přestala jít i studená. Zastavilo by se metro, tramvaje  a další doprava by fungovala než by se spotřeboval obsah nádrží - nešlo by natankovat protože čerpadla ve stojanech jsou na elektřinu. Tedy, zastavil by se rozvoz potravin, odvoz odpadu ... Byla by zima, tma, hlad, pít by se dal roztátý sníh nějakou dobu

1 0
možnosti
JT

Ja bych to tak tragicky nevidel, S kyblem do studny, vodu ohjrat na kamnech, Zasoby jidla tyden urcite vydrzi.

1 1
možnosti
RK

Já vás uklidním. Pokud by delší dobu nešel na celém sídlišti proud, tak se v tomhle počasí bez lednice obejdete. Nebudou totiž fungovat oběhová čerpadla na vytápění, takže brzo budeme mít "lednicové prostředí" v celém bytě:-)  No a ovládat mobil, nebo notebook v rukavicích stejně moc nejde, takže by vám ani tyhle věci nechyběly.

2 0
možnosti