Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Problém je v tom, že sociální sítě slouží k pseudosocializaci. Termín napíšeme si na FB je taky nadnesený, protože úroveň vyjadřování klesla a je plochá. Nicméně - kdo to chce, má to mít. :-)

2 1
možnosti
Foto

P13e19t67r 49K44a22d96l31e70c

14. 3. 2013 22:28

To máte jako s ohněm... dobrý sluha, ale zlý pán. Jakožto prostředek pro plánování událostí je pro mě FB vynikající a (zatím) nedostižný. A nemám pocit, že bych od doby, co tam mám účet, chodil méně mezi lidi :-)

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím...stav se u mne...na G+ ;-D

2 0
možnosti
JK

Pro me je FB proste jen jeden z dalsich komunikacnich prostredku. Tak jako kazdy bezne pouziva mobilni telefon, tak se dnes pouzivaji i socialni site. Nikdo nikoho ale k pouzivani techto technologii nenuti a zpusob a mira jejich pouzivani je zodpovednosti kazdeho uzivatele. Musim se tedy priznat, ze pokud nekdo v souvislosti s nimi mluvi o "prerustani pres hlavu" mam pocit, ze je to spis problem daneho cloveka nez socialni site samotne. Ale mohu se mylit...

3 1
možnosti
MD

O tom "nenutí" by se dalo polemizovat, jelikož někteří FCB používají v rámci školy nebo své práce pouze z toho důvodu, že se tam často řeší důležité záležitosti, popř. zveřejňují informace, a to v rámci tzv. uzavřených skupin. A být pozadu a "nic nevědět" se každému hned tak nechce.

1 0
možnosti
LP

No ale lidi zavolaji - predpokladam na mobil. To taky neni nic moc. Pokud neco chteji, meli by prijit osobne

2 0
možnosti
MD

My stále vlastníme pevnou linku :-) Ale osobně by přijít mohli, to je pravda;-)

0 1
možnosti
OM

Klasika.. dostala nástroj, neumí ho používat ale vinu neklade sobě, ale FB. Sociální sítě jsou výborná věc, ale tak jako všechno v životě se musí používat s rozumem. Píšete, že nemáte čas sejít se s kamarády nebo jim ukázat ty své správné fotky a na ně se dívají ti, u kterých to nechcete. To není problém FB, ale váš!!!! 

Osobně FB využívám denně. Mám tam hodně známých i přátel. A nebo jen kolegů z práce či náhodných kontaktů. Informace které tam vkládám, jsou takové, které mě nevadí říct klidně cizímu člověku při dlouhé cestě vlakem a fotky takové, které může opravdu vidět kdokoliv. Výhodou je opravdu seznam kontaktů a možná komunikace s lidmi, kteří jsou daleko a není čas a ani možnosti na tu skleničku zajít. A někdy třeba ani chuť, protože pro udržení kontaktu stačí si sem tam napsat jak žijeme. 

S těmi nejbližšími přáteli se vidím kdy chci, protože se prostě vidět chceme. Nic víc, nic míň.

4 3
možnosti
MD

Amen. Technologie je fajn, ale jen do té doby, než člověku přeroste přes hlavu. Já dotyčnému, pokud s ním chci třeba jen tak mluvit, raději zavolám, než abychom si půl hodiny psali o ničem na FCB. Kolikrát tam člověk napíše i něco, čeho potom třeba lituje, a normálně by to neřekl. Proč? Protože je to strašně snadný... A že tam máte spoustu kontaktů je fajn, ale tak nějak stále netuším, k čemu to je... Kontakty mám i v papírovém adresáři, v e-mailech, v telefonu,...A mnoho lidí bere přátele na facebooku spíše jako sport, čím víc, tím líp. Ale asi nejsem ten pravý člověk... Já nejsem přílišným zastáncem technologie. Stačí mi telefon, ze kterého se dá volat a počítač, odkud můžu posílat e-maily a shánět informace, které potřebuji.

P.S. Náhodných kontaktů? K čemu to je?

0 2
možnosti
TB

máte plnou pravdu, já na něm nejsem a ani tam nemíním vstupovat. Raději se sejdu, jedno kde, pokecáme a je tam větší sranda než někde jinde. Zavoláme si , k svátku posílám zásadně pohledy, a mojí kamarádi mi je posílají taky, SMS anebo MMS a jím podobné přání mi nechodí ničím. A všem nám je dobře

3 1
možnosti
BM

Karma, karma a karma. Jistě lidé se od sebe vzdalují, vzpomínám, jak jsme se scházeli v hospůdkách, kde jsme diskutovali někdy i pohádali, jezdili na čundry, později na chalupy či chaty...... Měli jsme zážitky na které budem vzpomínat do konce života.... A to žádný "facebůk" SMS či "četování" nenahradí....

4 1
možnosti
AT

Jedno pozitivum bych viděl: přes FB neotěhotníte

6 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3525x
Jsem studentkou magisterského oboru Mediální studia a žurnalistika na Masarykově univerzitě, na bakalářském stupni studia jsem studovala mezinárodní vztahy. Nyní působím jako elév v Pražském deníku.

Seznam rubrik