Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H25o80n25z46a 86M52a62r97e20k

22. 3. 2013 10:14

"Politika: Václav Havel"

Jasný, to jsem čekal. 

Za jeho prezidentování vznikaly zákony, které umožnily vytunelování naší republiky, on je podepsal. 

VH byl pro mě v určitou dobu symbolem svobody a demokracie, tím to pro mě ovšem končí. To, co následovalo potom už je o něčem jiném. Ale hlavně že ta pravda a láska zvítězila, ne?

0 0
možnosti
JZ

O co je Cesko vyznamnejsi nez jine zeme?

1 1
možnosti
MD

O nic. Každá země si určitě najde něco, na co může být hrdá :-) Ale proč si nepřipomenout ty uspěchy, které nám jsou nejblíže?

1 0
možnosti
Foto

:-P Zapomněla jsi mne jmenovat ;-D

2 1
možnosti
MD

To čteš všechny příspěvky, nebo speciálně vyhledáváš jen ty moje? :-D A v které kategorii bych tě snad měla uvést?

1 0
možnosti
Foto

Je pravda, ze hodne Cechu na to co jsou hrdi nejsou, a obcas nam musi cizinci pripomenout co mame a nevazime si toho. Mne je i Klausova kradez pera sympaticka (to jeho rozhlizeni se vlevo vpravo pred kamerama, jestli ho nahodou nekdo nevidi je usmevne), protoze Klausovo pero je uz stejne zname jako ceske pivo a Karluv most.

1 1
možnosti
PS

Uspechy panu Formana, Kundery atd. jsou uspechy zminenych panu, nikoliv moje, nikoliv slecny blogerky a uz  vubec ne nejakeho politickeho utvaru, at uz se jmenuje CR nebo jakkoliv jinak. Mam rad knihy pana Kundery, stejne tak ale mam rad i vytvory Henryka Sienkiewicze, pritom je mi uplne jedno ze je Kundera Francouz a Sienkiewicz Polak. Svet  dobyva kazdy sam za sebe.

1 1
možnosti
Foto

Hezký článek a díky za něj. Je pravda, že na to, jak je Česká republika malá, je zde poměrně mnoho lidí, kterým se podařilo dobýt světového uznání. Z klasické hudby to nebyl jen Dvořák, ale i Janáček, Smetana, Martinů, Mysliveček, Zelenka a když jste již zmínila Českou filharmonii, nesmíme zapomenout na její dirigenty - Ančerl, Talich, Neumann atd. Díky nim je vlastně filharmonie tak uznávaná. Z výtvarného umění Kupka, Mucha, z literatury Kafka, Hašek, Havel a mohli bychom jmenovat ještě z oblasti historie (naše egyptology), lékařství atd. atd. Osobností je celá řada. Proto mne stále zaráží, že v se v Čechách najde tolik lidí (často i vzdělaných a vlivných), kteří českou kulturou opovrhují a považují za zbytečné českou kulturu podporovat.

0 0
možnosti
PS

Vetsina panu, ktere jmenujete nemaji z statnim utvarem zvanym Ceska republika nic spolecneho. Casto slo o obcany Rakouska-Uherska, pripadne Ceskoslovenska. Nekteri z nich nejsou Cesi, ale Moravane, Zide. Takovy Kafka ani moc nezvladal cestinu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3525x
Jsem studentkou magisterského oboru Mediální studia a žurnalistika na Masarykově univerzitě, na bakalářském stupni studia jsem studovala mezinárodní vztahy. Nyní působím jako elév v Pražském deníku.

Seznam rubrik