Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Alergik71

7. 9. 2010 13:17
Hmmm

Což o to. Ony by pojišťovny pojišťovaly (i ty komerční), ale ceny by byly tak šílené, že je nikdo nebude chtít platit. Bohužel velmi obdobně to vyjde u nekomerčních pojišťoven. Ve vámi definovaném segmentu lidí - invalidi a lidi nad 65 let je totiž největším problémem právě pojistné plnění (pojištění i u nekomerčních pojišťoven bude muset uhradit i náklady na svůj provoz).

Jediným krokem je vstoupit do tohoto připojištění velmi brzy (ve 20-30) a tím ten náklad  rozložit do více let. Pojištění by pak platilo do konce života. S tím, že pojišťovna nemá právo (mimo pojistný podvod,...) toto pojištění vypovědět (asi jako dnes zdravotní pojišťovny).

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 9. 2010 12:45
no ale to už jsme trochu jinde

Neboť, doteď jsme se bavili o té stovce za den co by museli důchodci vysolit v nemocnici. Ba dokonce, vlastně jen o 40 Kč rozdílů, neboť 60 Kč už platí a museli se s s tím smířit. Zase měsíc celý měsíc tam většinou neleží, kdyby 10-15 dní tak jsme někde na šesti stovkách rozdílu. Což zase na moc velké znevýhodnění nevypadá, Kór když si, pokud to je opravdu moc velký problém je, tak stačí si dojít na sociálku, aby mu dali potvrzení že má takový příjem, takové výdaje, takže na to nemá a nic platit nemusí.

Jenže kdybychom převzali onen "štědrý" holandský model, že by se ze základního pojištění vyjmulo, a lidi si museli sami platiti rehabilitace, kompenzační pomůcky, porod, a péče o matku a dítě, křížkové lázně, a určitě spoustu a spoustu dalšího. Teď se bavme o tom, kolik lidí by si "muselo" takové nadstandardní pojištění platit, kolik by byli ochotni , a za kolik by je chtěly nabízet naše zdravotní pojišťovny., j

0 0
možnosti