Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

17. 10. 2010 21:02
Britští komunisté kritizují skutečné zlo

Nemají však žádnou lepší alternativu. V tom je celý problém.

0 0
možnosti
JJ

TloolT

15. 3. 2008 21:21
pokud jde o ten film o penezich

tak to co ce v nem rika, je celkem pravda. V poslednim cisle National Geographic o tom vysel clanek se skoro stejnym obsahem. Tady na blogu o tom pise Ondřej Palkovsky.

http://palkovsky.blog.idnes.cz/

Nedodival jsem to teda cely, ale jestli to pokracuje tim, jak centralni banky tiskem penez zpusobuji inflaci, tak je to presne ono

0 0
možnosti
RR

rezjir

15. 3. 2008 20:00
Ad svoboda cestování

Za podmínky, že většina států budou komunistickými státy a ty státy budou bohatší než ty kapitalistické, tak zcela jistě si budete moci cestovat kam budete chtít. Do Bulharska jste se mohl podívat kdykoliv.  Těžko jste mohl požadovat svobodu cestování, když Margeret na nás mířila atomovkami. . A fakt nevím, co by mělo komunistům na vaších názorech vadit. No jo, hlavně že jste se citil hrdinou, i když poněkud opožděným ve vývoji. Jinak zdráv ???

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

17. 3. 2008 14:01
Re: Ad svoboda cestování

problem je tak trosku v tom, ze uvedena nutna a postacujici podminka nemuze nikdy realne nastat ... uz jenom proto, ze komunisticky stat NIKDY nebyl a ani nebude bohatsi, nez jeho kapitalisticky soused. a nevim, co ma mireni atomovkami spolecneho s tim, jestli muze obcan toho ktereho statu muze vycestovat nebo nemuze ? a proc existuje jeden jediny zaznamenany pripad emigrace z te hnusne kapitalisticke ciziny do zemi komunistickeho raje (jakysi joe red tusim), a naproti tomu obracenym smerem jeste nedavno mirily (nejmene) desitky kubancu denne ?

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

15. 3. 2008 17:14
Hezke psani. Je to tak

Take jsem v UK 2 roky zil a jednou debatil se salonim komunistou. Je to "vetsinou" marne. A navic si tihle pripadaji jako nejvice IN. A uz nam to dorusta i tady. Mit na triku Che Guevaru, nebo rudou hvezdu je pro mne stejne k hnusne jako nosit na triku hakovy kriz a Hitlera.

0 0
možnosti
Z

Zel1

15. 3. 2008 16:27
Běžný Angličan to nechápe

Vzpomněl jsem si na jeden postřeh zpravodaje čs. rozhlasu v Londýně  (dnes už bohužel zesnulého) Karla Kincla.

Ten kdysi dávno rozvedl při jízdě s londýnským taxikářem hovor o zemi odkud pochází. Vykládal taxikáři o situaci v socialistickém Československu, o nemožnosti svovodně cestovat,o politických procesech  o šikaně ze  strany STB, o domovních prohlídkách, samizdatové literatuře atd....

Taxikář ho bedlivě poslouchal a na závěr se ho zeptal: A proč si ti utlačovaní lidé nestěžují svému poslanci?     Pan Kincl to vzdal. Tomuto člověku už se nedalo nic víc vysvětlovat.

0 0
možnosti
MN

lunak

15. 3. 2008 16:11
Ve druhé polovině

80-tých let jsem u nás několik týdnů pracoval s britským fotografem, který byl dokonce členem tamější komunistické strany. Už to nebyl úplný mladíček - něco přes třicet - a tak jsme na téma socialismu snad nakecali více než nakonec nafotil. Pobavila mě především jeho srážka s realitou tehdejšího Československa. Byl to pro něj děsivej šok. Nevadily mu ani tak prázdné obchody, jako přístup režimu - v konkrétním případě policie - k lidem. Konstatoval, že kdyby něco takového existovalo v Británii, musela by zákonitě přijít revoluce. Přitom si nechtěl nechat vysvětlit, že totální úřední arogance a zvůle je celkem samozřejmým průvodním zjevem podobného státního modelu. Přesto se své "víry" vzdát nechtěl a plánoval dokonce nějakou přednášku v Londýně na téma, čeho se mají komunisté a socialisté v Británii v budoucnu vyvarovat. No, myslím, že v případě vítězství komunismu v Británii by skončil jako Slánský a spol. u nás v 50-tých letech.

0 0
možnosti
YY

Yeback

15. 3. 2008 15:36
I přes děsivost onoho setkání vám evidentně nic nezabránilo.

zhanobit rasu, národ i své vlastní přesvědčení - pokud jde o přetlak v pytlíku, jdou zásady stranou. :-P

0 0
možnosti
MN

lunak

15. 3. 2008 16:12
Re: I přes děsivost onoho setkání vám evidentně nic nezabránilo.

Pohlaví a hormony se ideologií nezabývají!

0 0
možnosti
WD

wildge

15. 3. 2008 14:37
Salonni komunisti na zapade

jsou vsude stejni. Jsou to naivkove bez zkusenosti a hlavne bez ochoty si na vlastni pest snazit o dane veci neco zjistit. Pritom se neda rici, ze by to byli neschopni nebo hloupi lide. Jen jim z nejakeho duvodu pripada "spravedliva" spolecnost lepsi. Nema smysl si s nimi povidat. Nedokazi obvykle rozlisit mezi ciste teoretickymi vyhodami takove spolecnosti a nevyhodami v praxi. Neochvejne si mysli, ze teorie se muze promenit v praxi a skutecna praxe muze byt odstranena nebo silne potlacena. Chybi jim jakakoli bezprostredni zkusenost. Jsou ochotni lhat i sami sobe. Proste bludari. Pripadna podobne naivni "kapitalisticka" propaganda tu dela medvedi sluzbu.

0 0
možnosti
PK

Paul Kreuz

15. 3. 2008 14:37
Hrdost na Kafku ???

Nu, já nevím, lolik Čechů je hrdých na Franze Kafku, ale řekl bych, že moc jich není, ba dokonce si myslím, že dost jich ani to jméno nezná. Větší hrdost jistě budí Jarda Jágr.

A taky nevím, proč by vlastně hrdí měli být ... psal německy, je to pražsko-německá literatura a hlásil se především k židovství ...takže hrdost Čechů na něj ??? ... jaksi mimoběžné ...

0 0
možnosti
A

antizelenka

15. 3. 2008 13:54
salónní intelekuálové a propagátoři

komunistických ideí se nikdy nesnažili zjistit pravdu o tom co hlásají

v době Leninských a Stalinských čistek a gulagů i v novější podobě a pádu komunismu na světě je skutečnost nikdy nezajímala a zajímat nebude

hlavní jsou krásné(blbé) ideje

proč se neodstěhují do Severní Koreje, na Kubu? aby si to zažili v praxi?Rv

0 0
možnosti