Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mard

2. 2. 2009 2:07
Tako honem honem kde je další článeček?!?

Únor tady, pole bílý! A není co čísti!

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

3. 2. 2009 22:33
Re: Tako honem honem kde je další článeček?!?

když já nemůžu. chci mít hodně vysokou karmu,ale když ony vedou ty články o oranžových a modrých a rudých. o "žlutých" si nikdo chtít číst nebude:)

0 0
možnosti
C

CzechFan

31. 1. 2009 21:49
Vyjádření uznání milé Asi-Jatce

Aby bylo jasno - vždy preferuji obsah nad formální správností. K čemu by byl článek bez pravopisných chyb, ovšem obsahující samé bláboly. Každopádně zdejší bloggerka má o čem psát, a ví, jak to napsat, což je jistě velký dar. :-)

Nicméně musím autorku pochválit i za to, že si opravdu vzala k srdci mou připomínku ohledně správného používání přechodníků, což jsem si u jednoho jejího staršího článku dovolil kritizovat. ;-)

Nyní používáte přechodníky brilantně... A teď se přiznejte: že vy jste se mi tím chtěla pochlubit? ;-) ;-D

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

3. 2. 2009 22:32
Re: Vyjádření uznání milé Asi-Jatce

hoho.ano.myslím,že jste mě prokoukl.děkuji za upozornění.dávám si na ně většího pozoru:)

0 0
možnosti
F

Fero73

29. 1. 2009 22:12
Moc vám fandím

Malé v je tam záměrně, protože nejenom Vám osobně, ale všem vietnamcům, kteří tady žijí a provozují svoje drobné živnosti. Není to žádný med a nezávidím jim jedinou korunu. Všechno je těžce vydřené. Jeden vietnamský obchůdek sousedí s naší lékárnou. A musím říct, že tam chodím nakupovat rád. Pár rohliků, nějaký jogurt, kafe, ovoce, chodím si tam i pro cigára. Jediní v okolí mají otevřeno každý den do večera (normálně tu všechno zavře v 17:00, sobota do 11:00).

Jsou to moc faj lidi, pán mi občas pro pobavení přeloží nějaký článek z jejich novin, co tu vychází ve vietnamštině, paní si k nám chodí pro věci (léky, lahvičky, dudlíky) pro malou holčičku, co se nedávno narodila.

Nikdy se na nic nestěžují, pracují od nevidím do nevidím, nechtějí žádné peníze ze sociálky (nedejbože z úřadu práce). Jsou mi mnohem sympatčtější než zdejší hospodští "nadávači" na podpoře, kteří jenom čekají na zázrak a nehnou prdelí.

Myslím, že se Češi mají od Vietnamců co učit...

Hodně štěstí... :-)

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

23. 1. 2009 12:12
Moc nechápu ty padělky

Snad když jsou hlavní zákazníci z Německa a Rakouska. Ale uprostřed Čech? Tolik mládeže chtivé značkových triček tady žít nemůže, tak proč probha nemůžou prodávat taky obyčejné jednobarevné tričko? !  Navíc by neměli problémy kvůli padělkům. Jinak hezké povídání - ostatně jako vždy (úžasné byly zvláště "lempličky").

0 0
možnosti
M

mard

24. 1. 2009 2:41
Re: Moc nechápu ty padělky

Jojo, lempičky i dejvid byli dobrý. Tranq a Phuong jsou mé dvě oblíbenkyně :-) Jinak také mám problém s nákupem na tržišti. Zásadně nemám rád trika s nápisy. A koupit u nich triko bez nápisu snad ani nejde. Já to nechápu. Klidně bych zaplatil stejnou cenu jako za triko s nápisem Puma, jen kdyby to ten nápis nemělo a nikde nic. Mikyny, totéž v bleděmodrém. Snad to časem pochopí že nejsme všichni rusové, co potřebují "firmennoje"!

0 0
možnosti

oldiess

18. 1. 2009 22:33
Pěkný, jako každý zasvěcený povídání

Jen si dovolím opravit malou chybičku, dennodenně má opravdu celkem čtyři en - nechcu dělat chytrýho, sám jsem to nevěděl ale pamatuju si to od té doby, co to bylo jako otázka v soutěži Chcete být milionářem?

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

18. 1. 2009 22:48
Re: Pěkný, jako každý zasvěcený povídání

to je ale blby slovo :-)

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

18. 1. 2009 19:36
tak tak

hodně špatně se mají i ti,co jezdí jak poutníci

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

18. 1. 2009 9:44
Jo, stála

A dělám to pravidelně, nejdřív to byl nápad rodičů, ale pak mě trklo, že si to prostě musím připomínat. Je to fakt děs, nedokážu sedět na jednom místě. Nohy jako kámen, skoro se nedá ani chodit, navíc nabalená v X vrstvách oblečení.. ruce zmrzlé tak, že se kolikrát ani nedokážu najíst. Jenže v létě to není o nic lepší. Co ale stále nechápu, jak to můžou vydržet každej den, nonstop a pořád to samý dokola. I když třeba nic nedělám a na jaře, v létě sedim na jednom místě, tak přijdu domů strhaná jak pes.

0 0
možnosti
ZK

Kysilka

18. 1. 2009 1:52
muj nazor

Nejdrive chci podekovat za vsechny clanky. Hodne z nich me doopravdy obohatilo.

Tady ovsem nemuzu souhlasit. Ty vnci tam nestoji dobrovolne, jak nekolikrat v clanku zminujes. Ono jim totiz nic jinyho nezbyva- neumi jazyk nemuzou vykonavat praci na kterou treba ve VN studovali atd. Ale byla to jejich volba vydat se na druhy konec svete. A proto tedka MUSI stat u sveho stanku jiny zpusob obzivy tu pro ne neni.

Doufam ze jsem neurazil.

Dekuji a tesim se na dalsi clanky

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

18. 1. 2009 2:25
Re: muj nazor

tož kdepák! neurazil.já jsem čekala,že se ozvete ohledně toho slova dobrovolně..oni tam skutečně stojí dobrovolně,protže kdyby chtěli..tak se klidně dá zařídit odlet zpátky do domoviny...budou tam taky strádat,ale s rodinou.možná je to ale jenom černobílé vidění

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

18. 1. 2009 1:33
jste citlivá?

ne?potom neplačte. víte..ale tam by ti němci chanela nekupovali jako tady.geografie.to dělá ta půldruhá ráno,že?

0 0
možnosti
E

EWCZ+

18. 1. 2009 1:22
No a?

Mam se snad rozplakat? Kvuli mne tam opravdu nestoji, ani pri -10, ani pri +30. Ja bych uvitala, kdyby postavali ve stancich doma ve Vietnamu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5950x
Asi-jatka Trangoslava DoThuová. Vietnamka. Západočeška. Ráda čtu. Jím. Hodně. Umím provaz. Miluju archaickou češtinu, gentlemeny a humor. Vážím si moudrých lidí. Nemám ráda komáry a mouchy. Měřím 158 cm do výšky. Chci mít velkou knihovnu. A vlastnoruční HERBÁŘ!