Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nerozlišil jste podstatné. Právně a ústavně je ta amnestie docela v pořádku. Mravně, morálně, je naprosto vepsí. Jenže právo nezná pojmy morálka a mravnost. To jsou pro právo abstrakta.

2 0
možnosti
Foto

Mýlíte se, právo na spravedlivý proces je jedním ze základních lidských práv, které občanům ČR garantuje LZPS.

0 1
možnosti

Na fotce vypadáte docela inteligentně, ale toto?

5 3
možnosti

Je to "pravdoláskař" ;-) Cituji i s tou hrubkou:

"O autorovi:

Jsem muž středního věku, mám rodinu, tři dospívající děti. Rád bych, aby žili v demokratické zemi, kde slova pravda a láska nejsou nadávkou a slova právo a spravedlnost nejsou pro smích mocným."

3 4
možnosti

Mě osobně se rozsah amnestie jako občanovi nelíbí. To je vše. To se prostě stává. Ale pořád nechápu tu neustálou snahu to někam posunout ... útok na demokratické zřízení a podobně.Co je na tom proboha nedemokratického?

6 5
možnosti
Foto

Souhlasím, že se za 20 let existence ČR staly věci, které způsobily mnohem větší ekonomické škody než amnestie, např. bankovní socializmus, kauza LTO atd. Nicméně zničující dopad amnestie vidím v tom bohorovném zneužití "aktu milosrdenství" k porušování základního práva na spravedlivý proces.

0 0
možnosti

J48i97ř59í 21H77a75n35s

4. 5. 2013 21:23

V podstatě i za mě se jadrně vyjádřil herec Pavel Landovský:-)

http://www.youtube.com/watch?v=14EtAYSkRDQ

2 3
možnosti
Foto

Jděte se prosím s tím Landovským už někam nechat vycpat. Co geniálního tam ten opilec říká? Já nevím, nemám v práci při PC reproduktory. Ale asi jsme o nic nepřišel.

5 5
možnosti

Právo vyhlásit amnestii prezidentem je dáno Ústavou. Co je na tom nedemokratického? Prostě se jen davu hodilo tema a dav reaguje. Daleko závažnější je, že vládní špičky prostřednictvím korupce rozkrádají státní rozpočet, rozpočty krajů. Kalousek zvedá daně kvůli chybějícím několika miliardám, ale několikanásobek těch miliard se ročně rozkrade. Spousta rodin žije na pokraji bídy, nebo nouuze, stovky důchodců končí každoročně mezi bezdomovci.

Druhý článek amnestie se mi taky nelíbí, ale jsou tu mnohem závažnější věci, o kterých se nepíše a už 5 měsíců se od nich odvádí pozornost připomínáním amnestie. V mediích se neustále píše o zkorumpované policii, justici, politicích a nic z toho se neřeší a taky nikdy řešit nebude. Jen se nadává v hospodách a v diskuzích nas internetu. Mně víc než amnestie štvou rozflákaný silnice, humus v potravinách, politici co zázračně bohatnou na akciích, kupují fotbalové kluby, vily v Toskánsku a jachty. Nikdy jsem nezáviděl úspěšným, ale vytáčí mne, pokud je někdfo v balíku jen proto, že rozkrádá naše daně.

12 2
možnosti

Amnestie byla vyhlášena v souladu s ústavou. Pokud se někomu zdá, že v ústavě je chyba (například 38 senátorům), mohou iniciovat nebo dokonce předložit změnu ústavy.

Jenomže nic takového se nestalo, neděje, a pámbu ví, že ani dít nebude. Politické body byly vytlučeny, Okamura si raději založí Úsvit, holokrčka Gajdůšková je nadšená, že si užila svých pár minut slávy, a ti ostatní budou radši mlčet, aby se to nááááhodou neobrátilo proti nim.

Běžte už všichni někam i s celou amnestií.

10 2
možnosti

Prvoplánově mediální humbuk k amnestii a vše okolo, byl zaměřen na presidentskou volbu. Konkrétně pro KS, a měla poškodit MZ, coby souputnika VK. Někteří naši udatní senátoři nechapající která bije, se s vlatizradou VK hodně sekli. Ale při dalších volbách (i presidentských)se jim to bohatě vrátí.

11 1
možnosti

Přesně tak. Paradoxně právě KS jako jediný z kandidátů amnestii podporoval, což se však média mermomocí snažila zatajit.

U pravdoláskařských senátorů jako Dienstbier nebo Wagnerová mě jejich podpora žaloby za velezradu vůbec nepřekvapila, spíše mě znepokojilo, že naletěli i Okamura nebo Michálek..

10 2
možnosti

Souhlasím s autorem v tom, že naše státní zřízení není zrovna demokratické. Na rozdíl od autora však nepovažuji právě amnestii za příčinu, proč tomu tak je. I když s amnestií nesouhlasím, větší problém vidím v tom, jak média využila amnestii jako záminku k dehonestaci Klause.

11 7
možnosti

Naše zřízení je docela dost demokratické. Naprosto srovnatelně, jako třeba německé, francouzské nebo třeba dánské. Demokratičtější, než americké nebo skandinávské.

Nebo byste raději demokracii ruského typu?

3 2
možnosti
Foto

Docela mne udivuje, že na amnestii útočí nejvíce havlisté a pravdoláskaři. Jejich adorant  uplatnil mnohem horší amnestii a tu nikdo nikdy nenapdal. Pravdou je, že tehdejší média byla přísně kontrolována sametovými revolucionáři a nemohla si dovolit ani ceknout.

14 8
možnosti

V cem mnohem horsi amnestii? Tu nikdo nenapadal? ;-D

0 1
možnosti

P36a52v86e24l 21V46l44a23s

4. 5. 2013 18:44

Vysvětlovat tady není potřeba. Vsvětlovat by se muselo v právním státě.

7 3
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 949x
Jsem muž středního věku , mám rodinu, 3 děti. Rád bych, aby ČR byla rozvinutou demokratickou zemí s vyspělou politickou kulturou, dobré místo k životu.

Seznam rubrik