Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemusíme mít Euro, stačí když budeme mít stejnou měnu jako Německo :-)

0 0
možnosti
JS

Naopak. Koruna je (i přesto, že ji několik diletantů znehodnotilo) stále ještě daleko stabilnější měna než euro. Navíc bychom se po přijetí eura stali součástí ESM, což by pro nás znamenalo další nevýhody.

Kdo by chtěl vědět, co je ESM doopravdy zač, tomu doporučuji toto video: http://www.youtube.com/watch?v=EItMh48LUE4

1 1
možnosti
JP

J68i51ř88í 44P63l54í65v73a

14. 11. 2013 13:46

Evropská cenrální banka (ECB) je mimochodem ještě horší než ČNB. A je zajímavé, že dva dny před akcí ČNB udělala ECB cosi velmi podobného - podpořila inflaci v eurozoně.

Raděj požadujme zrušení centrálních bank - všech! Všechny manipulace s měnou a úrokovými sazbami jsou škodlivým inženýrství, které pak trh musí spontánně napravovat. Centrální banky jsou jen vhodným karierním místem pro ekonomy, kteří touží po moci, prestiži, možnosti nezodpovědně jednat atd.

 Jenže, jak to udělat, co? Centrální bankéři jsou zřízeni na základě ústavy zákonem. Jedinná strana, která by to asi udělala, kdyby měla moc, jsou Svobodní. Které jiné strany o tom aspoň uvažují?

4 1
možnosti
MP

Euro může schvalovat je nesvéprávný šílenec, který neví, co je povinnost plnit dohodu o ESM.ESM je největší megatunel na světě,, kdy stát je povinen do týdne poslat do EU JAKOUKOLI NEOMEZENOU částku, tj. půjčit si a tedy dále se zadlužit jen proto, aby se tímto platil dluh jiné země. Při euru se všechny ceny zvýší-vše se zdraží, to byste chtěl?!? Kdyby Řecko mělo svou drachmu, snížením měny by dluh splácelo mnohem lépe.[>-][>-][>-]

1 2
možnosti
JL

Tak nevím, nejsem expert, ale mám pocit, že když pošleme víc než jsme schopni, tak se pak dostaneme do situace, kdy nemáme nic a ostatní by se museli skládat na nás.

0 0
možnosti
JT

Doufejme jen, ze se Vase prani nevyplni. Euro je cesta do pekel.

9 7
možnosti
Foto

Pokud to peklo vypadá jako dnešní Německo tak ho beru.

6 3
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 949x
Jsem muž středního věku , mám rodinu, 3 děti. Rád bych, aby ČR byla rozvinutou demokratickou zemí s vyspělou politickou kulturou, dobré místo k životu.

Seznam rubrik