Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Finanční gramotnost je k prdu, když jste neprávem z něčeho obviněni a nastoupí exekuce na něco, co jste nezavinili. K čemu je finanční gramotnost v zemi, kde je upomínka dluhu nadstandard?

0 0
možnosti
Foto

Problém není v lidech co si berou půjčky. Problém je ve státním okrádání všech ať již je to vyvlastňováním skrze daně, nebo tištěním peněz.  Gramotnost ano, ale taková ta základní, že nikdo nemá právo nakládat s plody mé práce,  kromě mne.

1 4
možnosti

Nechápu ty mínusy

0 1
možnosti
ZH

Určitě by to bylo vhodné, ale já bych na to šel i z druhé strany. Tuhle jsem měl opět ve schránce nabídku nebankovní společnosti. Pujčej mi prý i když jsem předluženej a mám zápis v registru dlužníků. Prima, bejt soudce který potom nařizuje exekuce, tak bych s nima nejen vyrazil dveře, ale prohlásil bych je za nesvéprávný ohledně financí a přidělil jim úředního správce, bez kterýho by si nesměli koupit ani rohlík. Jednou jsem spočítal kolik peněz mi bylo nabízeno okamžitě k dispozici. Kreditky, půjčky atd. Jen to odkliknout, nebo strčit zaslanou kartu do automatu. Dělalo to 750 tisíc. Tak si říkám, až budu starej a začne mě někde požírat rak, tak všechny ty nabídky vezmu, prodám byt a tradá na Havaj. Tam si mě pak budou moct hledat. ;-D

1 0
možnosti
ZS

Nemám nic proti výuce finanční gramotnosti ve školách. Jenže co naplat, děti se něco nabiflují, ale záhy se jim to "vykouří z hlavy". Jako ostatně i jiné učivo.;-) Samozřejmě jsou i děti vnímavé, které si z vyučování něco odnesou a dokáží ve svém životě to, co se jejich rodičům nedařilo. Přesto se domnívám, že nejlepším učitelem je rodina. Když dítě vidí, že se doma dělá rozpočet pro domácnost, vytváří se rezerva na mimořádné výdaje, rodiče si nechodí půjčovat k sousedům nebo do zastaváren, nepůjčují si na Vánoce či dovolenou, je to pro ně daleko cennější. I zde platí -  "verba movent, exempla trahunt" (slova hýbají, příklady táhnou).

0 1
možnosti
Foto

Je chválihodné učit finanční gramotnost, to se hodí. Ale obávám se, že  ani tato organizace ani její výuka není východiskem z krize a její prevencí také ne.

Úroveň finanční gramotnosti nemá, podle mne, na vznik krizí žádný zásadnější vliv.

2 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Redaktorka investičního magazínu www.quote.cz