Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P42e48t34r 87U71g47r86i37n

17. 5. 2013 11:09

Dejte mi křišťálovou kouli a řeknu vám co se stane. Tyhle řeči politiků a expertů jsou tak trochu jako když se po opici kouknu z okna ven. Prostě k ničemu. Důležité je pro mě co dělají ti nahoře teď a tady. To že Kalousek a spol čůrají proti větru je jasné každému. Pak budeme mít mokrý kalhoty všichni a nebude se čemu divit. Na druhou stranu až se k tomu dostane Sobotka s Mládkem, nebude to jen čůrání proti větru, ale tihle hoši vytáhnou hasičskou hadici a vítr zrychlí. Budem mokří od hlavy až k patě. Každopádně to v horizontu deseti let v téhle zemi špatně nevidím, co bude pak, to bude záležet na tom, jak moc budeme všici mokří ... Bude zle stejně jako ráno po bujarém večírku. Doufám jen, že ten Sobotkuv večírek co je před námi bude stát za to! Tu kocovinu si budeme pamatovat všichni, toho se nebojím.

0 0
možnosti

Tak něco pozitivnějšího od Petra Hampla sociologa a člena Svobodných, zkráceno:

Po měsících, kdy jedna katastrofická zpráva stíhá druhou, ekonomika klesá a tisíce lidí přicházejí o práci, se konečně objevil sektor, kterému se daří. Podle, před pár dny publikované studie, roste stínová ekonomika o solidních 10%! Nabízí se námitka, že se činnosti jen přesouvají z legální ekonomiky do šedé. Ale není tomu tak. Podniky nepřecházejí na zakázky bez dokladu, nýbrž je reálně ztrácejí. Lidé nezůstávají ve firmách načerno, ale jsou propouštěni. Růst se realizuje jinde. Co všechno to znamená? Potvrzuje se, že Češi jsou pracovití, podnikaví a poctiví. Na šedém trhu nezískáte zakázku tím, že někoho podplatíte nebo prosadíte nesmyslnou regulaci. Tam musíte nabízet opravdu službu, kterou někdo potřebuje. A zákazník vám musí věřit, že ho neokradete. Desetiprocentní nárůst znamená, že vznikly tisíce nových živností a neohlášených drobných podniků. Potvrzuje se také, že ekonomika je schopná raketového růstu. Stačilo by snížit daně a zrušit regulace a garantovat, že válka proti podnikatelům nebude obnovena. Do týdne by ekonomika ožila a během pár měsíců by zmizel problém nezaměstnanosti. Pozitivní je, že šedá ekonomika pomáhá nejvíc těm nejchudším, na které současná situace dopadá nejtíživěji. Služby bez faktury dodávají drobní instalatéři, ne konzultanti z korporací. A kdybychom se podívali, jaká auta jsou opravena načerno, budou to spíš renaulty a škodovky než Audi A8. šedá ekonomika je tak jedinou nadějí statisíců lidí, kteří jsou dnes bez práce. V nejbližších letech pro ně nová místa v oficiální ekonomice nevzniknou. Někdo možná namítne, že pokud lidé pracují bez dokladů, chybí vládě peníze na potřebné služby. Ve skutečnosti ale každý, kdo nakupuje v supermarketu, odvede ročně na DPH více, ne je hodnota toho, co od státu dostává. Odvádět víc pouze znamená, že v lepším případě bude víc rozkradeno a vyplýtváno, v horším případě použito na nové regulační úřady a další šikanování obča

0 0
možnosti

občanů. Šedá ekonomika je i zajímavým testem  české sociální demokracie. Pokud je stranou sympatizující s chudými lidmi, pak by měla podpořit její rozvoj. Pokud je stranou hájící zájmy bankéřů a ministerských úředníků, pak se jí bude snažit omezit.

0 0
možnosti

Myslím, že pan Kalousek - fakticky v čele vlády - se svým fámulusem Nečasem, dělají všechno pro to, aby ty výsledky tak špatné byly a oni mohli říkat občanům: Nejsou na nic peníze, přece to všichni vidíte, projedli jste to, tak si to musíte zaplatit na dřevo. Platit musíte ve zdravotnictví, školství a taky do těch soukromých fondů na důchody. Kde nic není ani smrt nebere.

To je příprava na postupnou privatizaci úplně všeho.

Jak to dopadne vidíme na hospodaření s vodou (ceny v Praze jsou stejné s Paříží, při polovičních příjmech obyvatel Prahy) - nedoplatíme se.

0 0
možnosti

A může někdo věřit tomuto státu, když všichni - až na pár jedinců,  jako je autorka blogu - už prokoukli zájmy politiků, totiž že politici tvoří syndikát zaměřený na přerozdělování státních peněz spřáteleným firmám v daňových rájích? Možná až Syndikát přestane tolik krást, tj. omezí přerozdělování anonymním akcionářům (sobě), bude po recesi.

2 1
možnosti

P16a61v96e28l 14K90u18r61a95l

16. 5. 2013 17:08

Nebude. Recese je přímým důsledkem stavu kdy toho bylo budováno příliš najednou v době tzv "konjuktury".

V okamžiku kdy byl růst vysoký v minuslosti státy si půjčovali a zadlužovali se aby ho ještě víc nakopli... výsledkem bylo to že z ekonomiky udělali feťáka který potřebuje další a větší dávku aby dosáhl alespoň stejného výsledku... bohužel drogy došli a na další nemáme. Takže následuje detox... který překvapivě zasahuje nejméně ty kteří si místo kolektivního píchání drogy do žil aby vytvořili růst vytvářeli zásoby... a samozřejmě prodejců drog.

Recese může odeznít teprve až po tom co se feťák kompletně detoxne, a všechny subjetky které nemají na to dát se dohromady při detoxifikaci umřou.

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti

Rád bych, aby situace v České republice kopírovala situaci v eurozóně. Momentálně jsme takřka nejhorší...

3 0
možnosti

P79a54v88e10l 54K60u83r90a89l

16. 5. 2013 17:12

S dluhy sme na tom ovšem téměř nejlépe. Což neni žádná výhra. Snad jediná situace v které by se dalo tolerovat státní zadlužení je válka.

Ovšem pokud ČR není ve válečném stavu měli bychom tady uzákonit povinně vyrovnané rozpočty... a pokud vláda nedokáže hospodařit s vyrovnaným rozpočtem mělo by to znamenat v prosinci automaticky její pád, rozpuštění sněmovny a okamžité předčasné volby.

Co je třeba udělat v první řadě je zcela splatit státní dluh a rozhodně se neradovat z toho že deficit je "jenom sto miliard" i jediná koruna deficitu je příliš a vládě by to to nemělo být tolerováno.

1 2
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Redaktorka investičního magazínu www.quote.cz