Zrodila se nová Biomasa ve znamení Krocana

Byl to zřejmě nejslavnější moment talk show Jana Krause. Tehdejší zelená poslankyně Kateřina Jacques se veřejně zesměšnila, když nebyla schopna vysvětlit, co je to biomasa.

Zelení se přitom biomasou oháněli, coby topivem, které má získat veřejnou podporu.

Nyní se zdá, že se objevila následovnice paní Kateřiny. Je to rovněž poslankyně, nehájí sice barvy Zelených, ale Pirátů, ovšem má slušný potenciál. Její jméno je Dana Balcarová a její životopis napovídá, že jde o velmi zaťatou ekologickou aktivistku. Roky je například ve vedení organizace s legračním názvem Krocan. Ta se pochopitelně věnuje ekologickým aktivitám.

Na tom pochopitelně není nic špatného. Horší je, že se paní Balcarová stala poslankyní, a začala předkládat své vlastní pozměňovací návrhy k zákonům. Tady už totiž legrace končí. Velký humbuk způsobila svými návrhy na změnu novely o ochraně ovzduší. Ty byly zaměřeny proti uhelným elektrárnám a topení uhlím v domácnostech.

Problém nastal v okamžiku, kdy se ostatní poslanci paní Balcarové zeptali, jaké by byly v případě, kdyby byly její nápady přijaty, dopady na český průmysl a domácnosti. Odpovědi paní Balcarové připomínaly koktání Kateřiny Jacques v Krausově pořadu. Ukázalo se totiž, že se něčím takovým vůbec nezabývala, natož aby si nechala zpracovat například analýzu. Prostě nemá ráda uhlí a hotovo.

Na svůj názor na uhlí má plné právo. Ovšem v pozici zákonodárkyně se má řídit především odpovědností vůči těm, na něž zákon dopadá. Na to se paní poslankyně zvysoka vykašlala. Ostatní poslanci naštěstí přistupují k tvorbě legislativy odpovědně, a návrhy Balcarové zamítli. Uvidíme, zda přijde s dalšími. Doufejme, že jí dojde, že Poslanecká sněmovna není spolek Krocan.

Autor: Alexandra Dítětová | středa 21.3.2018 19:27 | karma článku: 41,66 | přečteno: 2413x