Trocha Asie by nám v Praze prospěla

Praha je prý všech Čechů ráj. Nevím, spíš je to ráj všech aut. Poloprázdných aut, šinoucích se v nekonečných pomalu jedoucích zástupech od někud někam. Já auto nemám, takže moje kritická slova berte s rezervou.

Shodou okolností jsem se ocitla na místě, ze kterého byl zajímavý výhled na notoricky "vyparkovanou" ulici, kam motoristé zajíždí s takovým tím pocitem buď a nebo....se otočím a jedu potupně zpět, protože dál je zákaz vjezdu. Sledovala jsem několik absurdně velikých plechových oblud, jak se snažily zaparkovat do komicky malého místa, ze kterého před tím odjel Fiat Panda, jak jsem byla poučena. Pět jich to vzdalo, otočilo se přes koleje a jelo pryč. Pak však přijelo velké tmavé cosi a půlku auta bez jakéhokoliv studu nechalo na chodníku. Z obludy vystoupila paní a šla nakupovat. V uších mi znělo to klasické chlapské no jo ženská.

Pak přijel skůtr a během asi tří vteřin byl zaparkován a řidič odcházel. Rozměry skůtru a u žen a usměvavých naondulovaných mužů oblíbených esúvéček se nedají porovnávat. Užitná hodnota je však téměř stejná, protože v Praze v autě jezdí v drtivé většině případů pouze jeden člověk. Co tak udělat jedno parkovací místo v každé ulici jen pro ty motorky a skůtry? Místo jednoho plecháčka by se vešly čtyři skůtry. Možná by to někoho dalšího trklo a auto by nechal doma, utratil v ekonomice za skůtr další peníze, podpořil tím trvale udržitelný rozvoj naší ekonomiky a následně ušetřil docela významný rozdíl na PHM. Jako bonus k nezaplacení by téměř nikde nestál fronty a po Praze byl všude do 15 minut. Prostě bych z Prahy ráda udělala tak trochu Saigon, ale jen co se motorek a skůtrů týče, protože ten skutečný Saigon je fakt sajgon :-)

Takže pánové, bude jaro, vyražte do moto salónů pro dvoustopá žihadla a kupujte rovnou dvě helmy, protože nikdy nevíte, kdy potkáte dámu v nesnázích.

Autor: Alexandra Dítětová | sobota 16.3.2019 6:44 | karma článku: 14,70 | přečteno: 433x