Také „milujete“ svou poslankyni?

Často zmiňuju, že nemám ráda ničitele přírody ani ekoteroristy. Teď se mi znovu připomněla moje „oblíbená“ ekoteroristka, poslankyně Dana Balcarová. To nemůžu přejít bez blogu.

Už jsem o ní před časem psala, můžete se kouknout do mých starších blogů. No a včera jsem náhodou vlezla na idnes a kuk, už tam na mě zase pomrkává. Teda spíš se rozohňuje nad tím, že uhelné elektrárny znečišťují ovzduší, že se jim nemají udělovat žádné výjimky, že se mají zavřít.

Tohle všechno říkala v pořadu Rozstřel, kde měla naštěstí oponenta, taky poslance Jana Zahradníka. Ten se jí snažil vysvětlovat, že je nutné hledat kompromisy mezi ochranou ovzduší a zajištěním dodávek elektřiny a tepla. Ale asi musel mít trochu pocit, že mluví do dubu. Teda nevím, jestli můžu označit poslankyni Balcarovou za dub, možná jsem se tím dopustila genderového faulu. Možná by se hodilo spíš označení dubka. Haha, tak se teda omlouvám. Ale zároveň by se mi líbilo, kdyby přezdívka dubka zlidověla podobně, jako kdysi biomasa u Kateřiny Jacques.

Každopádně mi ale přišlo neuvěřitelné, že může někdo žít s takovými klapkami na očích. Tohle je přesně to, co nesnáším. Já, já, já, jenom já mám pravdu, a pokud se mnou nesouhlasíte, tak si trhněte nohou. Nezajímá mě, že chcete mít doma teplo, nebo že chcete svítit. Uhlí smrdí, smrdí, smrdí. Musíme zabránit oteplování planety. Uhlí smrdí, smrdí, smrdí. Musíme zabránit oteplování planety. Uhlí smrdí, smrdí, smrdí… No tak už dost, ale ona to takhle dubka opravdu říkala.

Nechápu, co je tak složitýho na tom, smýšlet ekologicky, ale zároveň se nechovat jako dubka. Jasně, omezujme emise, podporujme rozumně obnovitelné zdroje, nové technologie, elektromobilitu atd. Ale chovejme se racionálně. Elektřinu a teplo potřebujeme, to je fakt, který nezmění ani všechny dubky světa, tipuju, že jich bude možná dokonce o něco víc, než obyvatel Mělníka (sorry kamarádi z Mělníka, použila jsem vaše krásné město jen jako příklad J ).

Dalším faktem je, že i kdybychom se v Česku rozkrájeli, tak s globálním oteplováním nezmůžeme sami nic. Čína, USA, Indie, Indonésie, a Rusko. To je 5 zemí světa, kde dohromady žije více než 3,5 miliardy lidí. A právě tyhle země žádné protiemisní šílenství nevedou. Tak co nám chce dubka Balcarová nakukat?

Štve mě. Nejen proto, že je to zaslepená ekoteroristka. Ale i proto, že jsou mi v některých věcech Piráti docela sympatičtí. Tak proč proboha mají mezi sebou tuhle dubku?

Autor: Alexandra Dítětová | úterý 26.2.2019 10:22 | karma článku: 36,31 | přečteno: 1274x