Přestaňme ustupovat klimabláznům

Klimatičtí aktivisté se opět předvedli. Tentokrát v Německu a to hned na dvou místech. Snažili se proniknout do uhelného dolu a elektrárny a zároveň obsadili rozestavěný plynovod. Musely proti nim zasahovat stovky policistů.

Takže si to shrňme. Tahle samozvaná partička opět někde porušovala zákony, lezla na soukromý majetek a vynucovala si pozornost médií a policistů, kteří možná chyběli jinde, kde je lidé zrovna potřebovali. Oni sami to nazývají občanskou neposlušností.

Zároveň tedy partička „neposlušných rošťaček a rošťáků“ sdělila všem Němcům, že odmítá uhlí i plyn. A protože Němci se už před lety rozhodli, že opustí jádro, oznámili jim rošťáci vlastně to, si pustí televizi, jen když nebude foukat ani málo ani moc, vyperou si jen, když zasvítí sluníčko, a na žehličky, sušičky a další kapitalistické zbytečnosti ať laskavě zapomenou. Dobrá zpráva ale je, že v zimě, kdy soláry ani větrníky skoro vůbec nevyrábí, nebude vadit, že nejde lednička. Dáme si potraviny za okno.

Možná si teď říkáte, proč tak přeháníš? Jenže třeba v Kalifornii už jsou výpadky proudu na denním pořádku. A jestli budeme neustále ustupovat klimabláznům, tak budou i v Německu. A zanedlouho i u nás. Garantuju vám, že potom si na nějaké klima ani nevzpomeneme. Dost možná, že přestaneme řešit i koronavirus. Všude bude totiž jen chaos a bída.

Ale pozor, elektřina bude (pokud teda bude) sice o hodně dražší, ale zelená. A budeme lídrem v boji proti klimatické změně. Nastane klimatická spravedlnost. Sice kromě (a spíš včetně) klimabláznů nikdo netuší, co to je, ale určitě to bude perfektní. Jen mi přijde škoda, že globální klima si našeho velkého vítězství vůbec nevšimne.

p.s. Radši nakupujte svíčky. Brzo po nich možná bud sháňka větší, než po rouškách.

Autor: Alexandra Dítětová | úterý 29.9.2020 9:54 | karma článku: 39,82 | přečteno: 1215x