Milujte se mnou síťovky

Jestli má něco v rámci ochrany životního prostředí opravdu zásadní smysl, tak je to omezování jednorázových plastových věcí, obalů a igelitových tašek. Proto vás prosím, pořiďte si síťovku.

Spotřeba a výroba plastů na jedno použití se ocitly zcela mimo kontrolu. Každý rok jich skončí ve světových oceánech více než 8 milionů tun. Když si vezmeme, že tunu váží třeba malé auto, tak si asi dokážeme představit, jak neskutečný objem plastů se spolu s dovolenkáři ve světových mořích koupe.

Přitom jde o věc, kterou můžeme pomoci odbourat velmi rychle. Třeba tím, že přestaneme používat igelitové tašky a pytlíky. Vždyť je k ničemu nepotřebujeme. Rohlíky si můžeme dát do papírového pytlíku, celý nákup pak šoupnout do síťovky. Tu si koupíte a vydrží vám několik let. Zkuste si spočítat, kolik igelitek si díky tomu nepořídíte a následně nevyhodíte. Budou jich určitě desítky, nebo i stovky ročně. Když to tak udělá třeba jen naše malá Česká republika, tak už se bavíme možná o stovkách milionů igelitových tašek, které díky tomu nebudou vyrobeny a neskončí mezi rybami v oceánech.

To za to přece stojí ne? Navíc síťovku po vyložení nákupu zmuchláte do kapsy či kabelky a nezabere skoro žádné místo. A navíc, když jdete se síťovkou, jste cool, zatímco s igelitkou vypadáme všichni jako burani.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alexandra Dítětová | středa 9.1.2019 10:03 | karma článku: 16,78 | přečteno: 519x