Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedinou pojistkou proti nějakému větším energetickému výpadku je mít více zdrojů energie - tzn. distribuovanou síť. Samozřejmě dimenzovanou tak, aby v případě výpadku jednoho zdroje jej nahradila produkce jiných.

Podobný projekt byl navržen před lety ve Francii, ale neuskutečnil se. Mělo to být asi 700 malých JE s bezpečným reaktorem.

2 0
možnosti
Foto

A někdo má blackout v hlavě. ;-D

1 0
možnosti

M25a37r34t90i78n 37L55a92c70o

16. 11. 2021 20:29

Nebuďte na seba tak prísny...

3 0
možnosti

Svedska verchuska, sice velmi opatrne, aby nezpusobila hysterii, zacala v nekterych mediich doporucovat opatreni v pripade blackoutu nebo jine katastrofy, na priklad mit rezervu pitne vody a tu pravidelne vymenovat, trvanlive potraviny, zasobu bezne pouzivanych baterii, (aby se dal poslouchat rozhlas, vetsina vysilacek, zrovna tak jako nemocnice, ma rezervni generatory), naucit se jak zachazet s lidskym "odpadem" pokud nepotece, voda, mit v zasobe bankovky mensich denominaci a mince atd atd. Takze i mnozi "nahore" o nebezpeci blackoutu uvazuji. Bohuzel je obavatelstvo vetsinou moc zpohodlnele a na tato doporuceni pro pripad krize zvysoka kasle.

2 0
možnosti

I73v84o 21B84o59u38š10e

16. 11. 2021 13:37

To je spis pro pripad valky. A nedelaj to ani tak moc opatrne, kdyz posilaji do domacnosti brozurku. Nebo pisou to , jako pred par lety, na autobusy.

1 0
možnosti

Nefouká vítr, zataženo. Tak se podívejte, co to udělalo s německou energetikou. Pokud je červená křivka (Stromverbrauch) nad šedou plochou (Konv.Kraftwerke = hnusné, špinavé, neobnovitelné elektrárny), tak musí dovážet, saldo je v mínusu.

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_generation/09.11.2021/16.11.2021/today/

Nahoře se můžete přepínat do ceny, emisí, dovozu-vývozu, pod grafem si zvolíte časové období, v grafu můžete zapínat-vypínat energetické zdroje, hrajte si a koukejte.

1 0
možnosti

Dokud uhelky běží, tak můžeme být relativně v klidu, jen restrikce proti nim se promítají do ceny. Po jejich uzavření zatím nemáme alternativu, jádro v dohledné době navýšeno nebude.

Popsané fáze jsou proběhnou fakticky současně. Život, jak ho známe se z minuty na minutu najednou zastaví. K ničemu vám bude plná nádrž na ucpaných cestách a dobytá baterie v telefonu, když se nikam nedovoláte. Prostě najednou štronzo, zůstanete kde zrovna stojíte bez efektivní možnosti dělat cokoliv jiného než jít někam pěšky.

Druhá fáze bude rabování, když nebude možné zásoby nakoupit, tak si je lidi rozeberou. Spustí se spontánně podle narůstající nervozity davu, nebude možné uklidnit dav pozitivními informacemi, naopak poplašné zprávy se šíří rychle vždy.

Třetí fáze násilí a války. Honba za zásobami jednotlivci, gangy i větší armády (záleží na rozsahu blackoutu) budou násilím dobývat zásoby a bránit svoje.

Nenadávejte vládě, že není připravená, ona nemůže nic dělat, nějaký čas může bránit strategické body pokud bude fungovat u policie a armády spojení. Ovšem i uniformované složky mají své rodiny v ohrožení a těžko říci jak dlouho vydrží sloužit vlasti.

Zeptejte se sebe, jak jste připraveni na blackout. Víte kde se sejdete s blízkými, rodinou? Víte jak se na to místo dostanete? Přežijete se zásobami cca týden?

Udělali jsme z elektřiny svoji pupeční šňůru, bez ni naše společenství nepřežije. V tomhle může být ten Zelený úděl prospěšný, diverzifikace zdrojů, využívání jiných zdrojů energie a spotřeba bez nutnosti neefektivního převodu na elektřinu, ostrovní soběstačnost a další. Máme šanci shodit elektrické okovy energetických gigantů.

9 0
možnosti

Pokud si někdo chce postavit zásoby potravin na luštěninách, tak radím čočku a hrách, nikoli však fazole.

Fazole v syrovém stavu jsou jedovaté. Obsahují látky, které se při vaření spolehlivě rozloží a už jedovaté nejsou (vlastně už potom ani neexistují). Ale při blackoutu možná nebude, na čem bychom si to uvařili.

Hrách a čočka by se však daly jíst i bez uvaření, protože tyto plodiny žádné takové látky neobsahují. Sice nevařená ččočk asi nikomu chutnat nebude, ale hlad zažene stejně jako čočka vařená.

2 0
možnosti

Upřímně řečeno, já takové lidi, jako je Dana Drábová, nechápu.

Podle mého názoru zcela správně varuje před blackoutem, ale jindy podporuje právě ty eurohujerské politické síly, které ho prosazují.

K takovým lidem já nemám moc důvěry. V tomto dílčím názoru s ní souhlasím, ale připomíná mi to komunisty, kteří se i chlubili svou údajnou odvahou, se kterou prý na stranické schůzi řekli, že s tím nebo oním opatřením hrubě nesouhlasí.

Ale i když takoví lidé přeci jenom jsou o kapku přijatelnější než bezvýhradní eurohujeři nebo bezvýhradní komunisté, pořád je spíše vidím jako podporovatele nemocného principu než jako zdravé rebely.

Tak se dívám i na paní Drábovou.

6 4
možnosti

Pokud vím, tak Dana Drábová vždycky podporovala jadernou energii. Kdyby Němci po zkáze Fukušimy nehysterčili a nezačali rušit své jaderné elektrárny, současná hrozba blackoutu by nebyla vůbec na stole.

8 0
možnosti

Pro dobrou představu, jakou paseku takový blackout může nadělat, je možno si přečíst knihu od Marca Elsberga Blackout - zítra bude pozdě.

0 0
možnosti

V první fázi bych neobviňoval ekoteroristy, ale hlavně je vinou všech našich dosavadních vlád, že místo aby zajistily dostatečné zdroje energie, tak podlehly tlaku lobbistů a vytvořily tunel v solárních instalacích , ale i v dalších podivných zdrojích- spalování slámy, bioplynky na kukuřici atd. Za peníze na solární tunel by se v pohodě postavily další dva bloky JETE a ještě by zbylo na blok v Dukovanech. Ale nejhorší je , že s výstavbou dalších výkonných zdrojů se dosud nezačalo.

12 0
možnosti
Foto

J43o91s54e12f 81B50á70r49t55a

16. 11. 2021 9:24

Rozumné názory má i paní Vitásková, ale raději ji křivě obvinili, než aby ji poslechli.

6 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik