Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

A proč by si měli tito lidé měli dávat POZOR, když jim do jejich býlích plášťů, také něco z toho kápne?

0 0
možnosti
Foto

Jsem ten solární baron, jak píšete. Nicméně převážně sám pro sebe. http://www.zivotnazeleno.cz Proč se v ČR nic nedělá, je jasné, nikomu z vlády a poslanců zatím z toho nic nekape. Tak jako když schvalovali (s výjimkou ODS, ať jsme spravedliví) solární tunel. A jak ho zařídila soudružka přítelkyně z ČSSD pozměňovacím návrhem, aby Energetické regulační úřad nemohl reagovat na zlevňování technologií promptně, ale v pětiletkách.

A máme toho hodně k dělání. Nezateplené veřejné i soukromé budovy bez fotovoltaik na střechách, zastaralé technologie v továrnách extrémně energeticky náročné, chytrá energetika a měření spotřeby, vydalo by to na celý den. Ale jako vždy máme svoji třetí cestu. Výsledkem byl solární tunel, o kterém se stále dokola mluví, a bioplynkový, o kterém se skoro vůbec nemluví. A chystá se jaderný, kdy budeme drahou elektřinu ručit jako stát našimi daněmi ČEZu,

Přičemž si ji budeme moci za těch 20 let vyrábět násobně levněji každý sám. Pro Vaši představu stejnou elektrárnu, kterou mám od roku 2009 na střeše rodinného domu, dnes pořídíte za třetinu až čtvrtinu. Po pouhých 11 letech. S baterií se dostáváte na cenu 4,- Kč za 1 kWh, tj. o korunu levněji, než Vám prodává elektřinu většina dnešních dodavatelů. A máte ji svoji, doma. A můžete na ní i jezdit. Vše čistě, tiše a bez zásahu lidské ruky na milionech volných střech.

1 0
možnosti
Foto

Bez zásahu lidské ruky? To znamená, že ty panely žádný člověk nemusí vyrobit, dopravit, instalovat ani udržovat? Jen se to vše tak kouzlem zjeví a na věky funguje v režimu 24/365 ? Speciálně ty baterie?

Co se týče výroby každý sám: Vy sám jste už odpojen od rozvodné sítě a jedete jen za své a ve své reřiji? Nebo naopak využíváte služeb rozvodné sítě a čerpáte peníze vybrané formou daní a příplatků od jiných lidí?

2 0
možnosti
ZD

Podle mých zkušeností jste trefila hřebík na skrývanou hlavičku. Fotovoltaičtí baroni si zvykli na pohodlný život a protože nejsou nemoudří zkoušejí si jej udělat ještě pohodlnější. Souhlas a karma!

3 0
možnosti
RK

R68a28d19e93k 45K94o87h48u16t

30. 10. 2020 20:25

Proč se o ekologických aktivistech traduje, že blokují různé stavby kvůli tomu, aby si přivydělali? Četl jsem to již vícekrát. Ono se říká není šprochu aby na něm nebylo pravdy trochu...

1 0
možnosti
Foto

Protože je to pravda. Mám vyprávět o tom, jak přišli za majitelem golfového hřiště, že za tučný příspěvek stáhnou žalobu znemožňující hřiště provozovat ?

3 0
možnosti
Foto

Má drahá choť je lékař. Je velice rozumná. Technologii vytápění + energetické řešení našeho domu nechala na mně a projektantech :-). Nelituje.

20 0
možnosti
JH

Diskuse s paní Kielbergerovou se krásně zvrhla, tak jsem jal prozkoumat, za co tady tak srdnatě bojuje. Dosud jsem žil v přesvědčení, že naše uhelné elektrárny dávno disponují špičkovou technologií čištění spalin, a že tedy ve srovnání s jinými zdroji exhalací škodí výrazně méně. Byl jsem tudíž zvědav, na jakou to skrytou katastrofu lékaři upozorňují.

https://www.zazdravesrdce.cz/#fakta

Údaje o chorobách a jejich příčinách rozebírat nebudu, neb k tomu nejsem kompetentní. Jsou tam uvedeny zdroje prezentovaných dat, lze je tudíž snadno přezkoumat. Proti uhelným elektrárnám zřejmě mají svědčit tyto body: 1. Spalování uhlí produkuje škodlivý mikroskopický prach., 2. Většina lidí žije v oblastech s nadlimitní prašností., 3. Prach, škodlivé chemické látky a těžké kovy způsobují choroby., 4. ČR má nadprůměrný spad rtuti, z níž většina pochází z lokálních zdrojů., 5. ČR má obecně vysokou prašnost a vysoké koncentrace přízemního ozonu.

K těmto bodům se já ptám: 1. Kolik tohoto prachu produkují uhelné elektrárny?, 2. Kolik prachu produkují uhelné elektrárny?, 3. Jakou část těchto škodlivin emitují uhelné elektrárny?, 4. Jakou část těchto zdrojů představují uhelné elektrárny?, 5. Jakou část tohoto znečištění produkují uhelné elektrárny?

A nalézám tuto odpověď: "Hlavními zdroji znečištění v celé ČR jsou lokální topeniště (zejména ta na uhlí, produkují 98 % rakovinotvorných látek a jsou jedním z hlavních zdrojů prachu), uhelné elektrárny a teplárny (hlavní zdroj látek, z nichž vzniká prach až v ovzduší, a látek, z nichž vzniká přízemní ozon, a také hlavní zdroj rtuti a oxidu uhličitého)." Takže odpovědí na své otázky jsem se nedočkal. Zajímavé je, že odstavec o zdrojích škodlivin je jediný nezdrojovaný.

Tedy, paní Kielbergerová, já rozumím, proč hájíte iniciativu lékařů, a s jejich motivy souhlasím (předpokládám, že jsou skutečně čisté), ale nepochopím, proč jste se na základě výše uvedených informací rozhodla bojovat do roztrhání klávesnice zrovna konkrétně proti elektrárnám.

11 0
možnosti
JH

Tedy abych to upřesnil, já rozumím, že na počátku Vaší snahy byla obhajoba profesora Pafka. Jenže následně jste začala poměrně nevybíravě napadat každého, kdo se Vám snažil vysvětlit, že na problém nelze nahlížet z jediného úhlu pohledu a že ty elektrárny (což je hlavní téma blogu) fakt potřebujeme a v budoucnu jich nebudeme potřebovat míň, ale spíš víc. To, že znečištění ovzduší způsobuje choroby, tady, pokud vím, nikdo nezpochybňoval (a s tím odbornost pana profesora).

A ta obrana pana profesora je taky taková... zvláštní. Cožpak člověk, který dosáhl ve svém oboru obdivuhodného úspěchu, se nesmí kritizovat? Takový člověk se nemůže mýlit, ani v oboru, jenž mu není vlastní? Myslím, že většina špičkových odborníků z různých oborů (zejména přírodovědných a technických) by s takovým pohledem silně nesouhlasila.

9 0
možnosti
MK

Pokud se mohu přidat. Ti pánové si ať mají tituly nebo ne přihřívají svou polivčičku a je známo, že je nezajímá nic jiného jen jejich problém. To za kolik bude teplo a elektřina je nezajímá protože oni na ni vždy budou mít. Proto je nezajímá čím ten výpadek nahradit. Zatím jsou tu i jiní odborníci, kteří si to dovedou spočítat a ví že soláry v naší poloze nás nezachrání. A to se do toho ješťě vlomí elektroauta, která se spotřebou zamávají.

28 0
možnosti
Foto

Jejich...jejich problém... polívčička...Seznam těch, kdo se pod tuto hovadinu srdnatě jako to tele podepíše, je úchvatný. Pokud ti lékaři peníze mají, mají je věru vydřené a za sebou zachráněné životy v řádu desítek a stovek. Větší ubohost se tu skoro nenajde.

0 0
možnosti

1. Na alkohol a tabák stát dal velké daně právě jako jejich omezení.

2. Slyšela jste někdy o zemní plynu? Teplárny a elektárny se dají na něj přestavět a energetické společnosti s tím počítají.

3. Počítá se i se zvýšením podílu jaderných elektáren.

4 2
možnosti
MP

Novy blok v Dukovanech bude realne nekdy kolem roku 2040,dalsi az nekdy kdo vi kdy. A plyn vubec nechapu. Ma sice o neco mensi emise, ale zase ho budeme muset dovazet z Ruska a stavet novy elektrarny. A to nejspis kvuli par rokum, protoze je to taky fosilni palivo. Jakou to ma cenu?

10 0
možnosti
Foto

Vy jistě navedené nejste, nebo jste...? Nebo ty hlouposti co sepisujete mají znamenat, že jste hloupá? Bylo by tedy pro Vás lepší, kdyby jste byla navedaná....

2 34
možnosti
Foto

Kdybyste ráčil napovědět, kde že to autorka píše hlouposti, já jsem si opravdu nevšiml.

31 0
možnosti
TT

Jde jenom o peníze, v tom máte pravdu.

Není potřeba do toho tahat ani ČR ani hnutí Duha. Jde výhradně o peníze Tykače, Křetinského, které je potřeba dostat domů a ČEZu, přes který se dají neomezeně dojit občané.

0 0
možnosti
MP

No nevim, zatim je u nas elektrina relativne levna. A byla by jeste levnejsi, kdyby se nemusel platit solarni tunel. Zelenani ale prinese zdrazovani, vsadime se pane Trusino?

8 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3100x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik