Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Tak už i Vy, pane Hannigu posilujete nevraživost a nenávist mezi národy manipulací zcela marginálními a nesprávnými argumenty? To je škoda, je to smutné a vůbec Vás to nectí. ;-(

19 9
možnosti
PS

Díky za názor. Ale Vy máte všechny informace o stavu a postojích mocností k válce na Ukrajině? Začněme třeba tím, že odpovíte na otázku, co dělali šéfové mocností a jejich diplomaté od roku 2014? Na tomto poli měla zuřit válka argumentů a ty přesvědčivé měli přesvědčit oponenty a ve finále najít řešení tak, aby byli všichni spokojeni. I kdyby to měli řešit v přímém živém TV přenosu tak, aby všichni lidé na Zemi věděli kdo a za co bojuje. Takže pokud nemáme všechny zásadní informace, měli bychom se zdržet soudů, odsuzování. Napadá mne úsloví: "Kdo jsi ty, že soudíš služebníka Božího"? Posílám tento dotaz všem, kdož s panem Hannigem nesouhlasí a neuvádí pádné argumenty proč.

1 0
možnosti
JK

Alibistická slátanina někoho, kdo se chce vyjádřit a potěšit ,,moudrou " část národa. Autor je prý politik. Aspoň to pobavilo.;-D

18 7
možnosti

Zato ty, Jiří, nejsi nic a to už zábavné není.

0 0
možnosti
Foto

Pane Hannychu, za Váš článek karma - i když osobně si myslím, že zatím je předčasné meditovat o tom, jestli k nám přicházejí ti imigranti, kteří jsou opravdu postiženi válkou a jsou velmi potřebují naši pomoc. A jsou to hlavně ženy s dětmi. Vím to, příbuzná pomáhala při jejich registraci. Uvidíme jak dál se bude situace vyvíjet. Já mám spíš obavy z toho, že někteří z nich, muži-Ukrajinci, co k jsou ozbrojeni. (Zbraně teď může na Ukrajině vlastnit každý muž, který chtěl bojovat- četla jsem o tom). Co se mne týče, já si vždycky myslím o lidech, které sotva poznám, jen to nejlepší. (I když se bohužel často zklamu). A zrovna tak s těmi ukrajinskými uprchlíky. Teď ale není čas o tom přemýšlet - když potřebují rychlou pomoc. Pomáhejme jim a doufejme že všechno dobře dopadne. Ale hlavně, aby válka na Ukrajině [UA]brzy skončila, a aby se vše zase vrátíilo do normálu.R^

5 13
možnosti
Foto

A další krásný názor jiné paní, která má skutečné zážitky. "Byla jsem loni několik měsíců v zařízení LDN, kde pracovali jenom Ukrajinci od posledního sanitáře a uklízeček po zdravotní sestry, lékaře a primáře. Byl zo NÁDHERNÝ KONCERT SOUZNĚNÍ VŠECH TĚCH ZAMĚSTNANCŮ A VEDENÍ LDN, PROSTĚ TO TAM ŠLAPALO JAK ŠVÝCARSKÉ HODINKY. Byli či jsou to

NESMÍRNĚ PRACOVITÍ A HOUŽEVNATÍ LIDÉ, NEEXISTOVALO

TAM U NICH ŽÁDNÉ ULEJVÁNÍ, ZANEDBÁVÁNÍ PRACOVNÍCH POVINNOSTÍ, či něco podobného.

Byli či jsou VDĚČNÍ ZA MOŽNOST ZDE PRACOVAT A POSÍLAT VYDĚLANÉ PENÍZE SVÝM RODINÁM A PŘÍBUZNÝM NA UKRAJINU.

ALE SE ZMĚNOU SITUACE A SOUČASNÉHO JEJICH ZAŘAZENÍ DO SPOLEČENSKÉHO ŽIVOTA NAŠÍ ZEMĚ JAKOBY SE MÁVLO KOUZELNÝM PROUTKEM A ZAČÍNÁ BÝT HODNĚ VĚCÍ JINAK...

Jenom se obávám, aby nám současné poměry nezačaly

přerůstat přes hlavu a my se v blízké budoucnosti dostávali tam, kam nikdo z nás původně nechtěl....

Je moc dobře, že ještě furt píšete NEZÁVISLE NA OFICO MÉDIÍCH A NEPAPOUŠKUJETE

TO, CO SE "TAM NAHOŘE" ŽÁDÁ.

BŮH S VÁMI AŤ VÁM I NADÁLE ŽEHNÁ A VEDE SPRÁVNÝM SMĚREM "

Tolik ona paní. A já jí za ten názor děkuji.

8 0
možnosti
MS

A já děkuju vám, že jste mi otevřel oči ohledně vaší osoby. To, co vy považujete za nenávistnictví je obyčejné zklamání z vás jako člověka, který dobře ví, co v roce 1969 znamená "uzavření hranic". Takže právě vy byste měl - jako jeden z mála - chápat nejvíc migraci Ukrajinců z oblastí, kde se nestřílí a nepadají bomby.

6 4
možnosti
Foto

Nebudu reagovat vůbec na ty, co, když chtějí psa bít, najdou si vždy hůl. Toto mi napsala jedna paní, co pochopila, na rozdíl od těch nenávistníků, můj článek: "Úžasná písnička, text i hudba, ale proč to muselo dojít až tak daleko, kdo za to ponese odpověď.

PROČ?

Proč se to muselo stát, vždyť to došlo až za mez současného života, byť by zemřel jen jeden člověk, pořád je to hodně!

A to se považujeme za inteligentní, vzdělané a nevím co dalšího.. lidi.

A jak sledujeme vyjadřování ať jedné, nebo druhé strany, nikdo nenese ani zodpovědnost, ani vinu...

A NIKDO NEVÍ KDO USTOUPÍ, NEBO POCHOPÍ NKDO, CO SE VLASTNĚ STALO??????

Co se to s námi děje?????????????"

A já se ptám. Poslechl si někdo z vás, kteří mě za můj článek odsuzujete, tu písničku, kterou jsem v článku zveřejnil?

4 0
možnosti
MS

Váš článek je důkaz, že vy pointu předmětné písničky naprosto ignorujete, nebo ji nechápete. Nevím co je hloupější.

Vy jste si našel hůl na psa v podobě kádrování na Ukrajince a Ukrajince. Takže nejdřív v článku odsuzujete Ukrajince, kteří pořádně nenosí roušku, nejsou z ostřelovaných oblastí, nebo jsou mezi nimi dezertéři, abyste pak souhlasně přitakal paní Hasníkové, která vlastně napsala to samé, co pan Flaška, nebo já. Předvádíte dokonalou schizofrenii a svádíte to na údajné nenávistníky, přitom tu největší nenávist jste předvedl v textu článku, kde chcete Ukrajince kádrovat na ty, kteří jsou z ostřelovaných oblastí a na ty, kteří z ostřelovaných oblastí nejsou a s druhou skupinou jste radši neuvedl, co byste dělal.

Ti Ukrajinci, kteří si nexenofobně stěžují na uprchlíky, kolik z nich řádně platí daně v ČR?

8 3
možnosti
MB

Nemá smysl popisovat zřejmé, válka je hrozná. Lidi v neštěstí, co s tím? Očekávám dva názorové proudy. Ujídají nám z chlebíčka, nové téma k % ziskům. Pokud se tu masu podaří zvládnout?Vidím to v celé jejich hrůze nadějně. Není tajemstvím, čs ekonomika se bez cizinců neobejde. Chybí cca 300.000 pracovních sil. Ukrajina je nám velice blízká, prakticky ideální. Děti do škol - zbylé do výroby, rekvalifikace .

Vítám cestu P. Fialy, výtečný tah. Takto můžeme získat přítele skutečného. Žádné umělé voloviny "Na věčné časy". Následná obrovská příležitost pro naše firmy, trhy, cestování ap. Současná pomoc za to stojí, dobrá investice. Jak říkám, pozor na hlasy rádoby našich vlastenců. Foldynovi motorka zatím nestartuje, moc nevyje, Tomio si obsah stránek přemazal - je mazaný ... :-)

5 4
možnosti
Foto

Jo chybí cca 300 000 pracovních sil, nedělejte si ovšem iluze, že tyto pracovní síly právě dorazily. Větší část bude u nás nepoužitelná. Dělám s nimi víc než 25 let.

4 0
možnosti
MS

Na tomhle článku fakt není nic rozumného.

Já jsem očekával fakt nějaké zneužití dobroty hostitelské země - tedy dle vás benefitů - a jediné, co vás napadlo je, že nemají roušku v MHD.

Argumentujete nějakými místními Ukrajinci, kterým se to nelíbí aniž byste v souladu s kodexem blogera doložil odkaz. A propo, jakto že ti Ukrajinci, kterým se to údajně nelíbí žijí tu a pracují jsou stále v ČR a nebojují za svou vlast?

Ta válka je vyhlášena celé zemi, nebo jen ostřelovaným oblastem? Mě by zajímalo jak konkrétně vy by byste "rozumně" naložil s těmi uprchlíky, kteří nejsou přímo z ostřelovaných oblastí. Poslal byste je zpátky?

11 7
možnosti
Foto

Co byste chtěl za odkaz k nějakým místním ukrajincům. Je vidět, že jste ukrajince v životě neviděl, protože jinak byste věděl, že je to přesně tak jak to autor píše. Prakticky všichni ti uprchlíci jsou z oblastí kde se nebojuje a z oblastí kde se bojuje jsou na západní ukrajině. Jo a kdybyste chtěl nějaký odkaz tak žádný nemám, ale klidně si zajděte na jakoukoliv stavbu kde pracují ti místní ukrajinci a oni vám to vysvětlí.

5 0
možnosti
EH

Není jednoduché kadrovat Ukrajince na ty, kterým hoří barák a na ty, kterým může hořet za měsíc. Navíc prchnout bez újmy se podařilo hlavně těm, kteří jsou od bojiště daleko.

Takže jednodušší je uvítat všechny a doufat, že většina se bude chtít vrátit pro blaho a slávu Ukrajiny. Berme ty benefity jako pomoc Ukrajině. Zajímavé, že člověk častěji závidí cizinci malou částku, ale neřeší miliardy do rozvojových zemí nebo nákupy zbraní za miliardy.

Rovněž nezazlívám mužům, že se jim nechce umírat. Nebylo to demokratické rozhodnutí.

8 1
možnosti
Foto

Ano, toto je rozumný názor.

3 0
možnosti
AM

A29d22a81m 92M59a63l64ý

2. 4. 2022 6:51

To je náhoda, zrovna když Putin zahájil denacifikaci Ukrajiny, tak se k nám hrnou uprchlíci. A další náhoda: kolik je na Ukrajině najednou vražd, výbuchů muničáků, kolik požárů, kolik dopravních nehod ... Určitě nějaké spiknutí ...

Pan Rozumný nám to vysvětlí ...

Proč to dělá? Prostě jak se říká: přispěl se svou troškou do mlýna.

Hanba.

6 6
možnosti
ST

Pan Hannig je typický představitel "Ano, ALE..."

0 1
možnosti
AS

dobrý večer,

chystal jsem se napsat něco podobného ale možná ještě poněkud ostřeji

poskytujeme tu azyl i dezertérům a zajímalo by mě jestli je to po domluvě s ukrajinskou stranou

je několik omluvenek pro muže, mnohočlenná rodina, staří, mladí do 18 let, popřípadě nemocní

zažil jsem již několik opravdových hádek, kdy se ukrajinky s dětmi pustily do ukrajinských kompletních rodin, sami je označili za sraby a předhazovali jim korupci a že si koupili propustku

jelikož mám u sebe jednu rodinu vím, že se jim to také nelíbí neboť jejich muži bojují, právě jdu od nich, každý den touto dobou se s nimi snažíme spojit a doufáme, že se ozvou

6 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik