Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Na Ukrajině se přece bojuje už 30 roků. Nebo proč už odsud uteklo tolik lidí, kteří se nyní, když tam opravdu vybuchují bomby, nechtějí vrátit, protože "není za co bojovat".

4 0
možnosti
PP

30 roků? Co to je za válku od roku 1992?

0 1
možnosti
PP

Soudruh autor má skoro úplně dutou makovici. V tom skorozbytku je natlačená jen ruSSká propaganda.[UA][UA][UA]

1 12
možnosti
Foto

Nikdy jsem soudruhem nebyl, dokonce ani v SSM, ČSM a ni v pionýru. Ani nikdo z mých příbuzných. Zeptejte se Vašich rodičů, prarodičů, zda byli či nebyli v těchto organizacích.

8 1
možnosti
OH

Jasně že před válkou uprchly i rodiny z oblastí, kam se rusáčtí vražedníci ještě nedostali. Podle autora nejspíš měly počkat, až jim začnou padat na hlavu bomby, a pak se teprve sebrat a utéct, pokud by to teda ještě šlo.

Co se týká roušek v hromadné dopravě, na ty i spousta Čechů už pár týdnů kašle. Proč by Ukrajinci měli být jiní? Spousta si jich při pohledu na nás nejspíš ani není jistá, jestli jsou roušky opravdu ještě někde povinné.

Ohledně mladých mužů, těch přichází opravdu málo, naopak mnozí Ukrajinci (zachytil jsem už před několika týdny číslo třicet tisíc), kteří dříve pracovali v ČR, uposlechli výzvy své vlády a vrátili se po začátku války do vlasti.

A představa, že sem ti lidé jdou kvůli nějakým benefitům? Jakým, proboha? Ušmudlaným pěti tisícům měsíčně, bydlení po různých ubytovnách, nízké šanci najít zaměstnání, které by odpovídalo jejich kvalifikaci, nejistotě, co s nimi bude za týden, za měsíc, za rok? Děkuju pěkně za takové výhody. Jestli si Hannig myslí, že je to takové terno, ať si sám zkusí tak žít.

Realita je taková, že uprchlíci jsou převážně lidé, kteří byli na Ukrajině spokojení, nechtěli odcházet do zahaničí (jinak by to už nejspíš udělali) a nechtějí být na obtíž. Snaží se o sebe postarat, jak to jde, najít si práci, byť i hluboko pod úrovní toho, co dělali doma. Ostatně stejně by jistě nechtěla být na obtíž většina z nás, kdybychom byli nuceni uprchnout před válkou jinam. A nepochybuji, že drtivá většina uprchlíků se bude chtít vrátit na Ukrajinu. Ten hlavní problém, který ti lidé pro nás představují, je jejich množství, ale za to žádný jeden z nich nemůže.

Hannig vykládá, že jeho kydy nejsou xenofobní, ale právě to hnidopišské hledání problémů tam, kde ve skutečnosti nejsou, je čirým projevem xenofobie. A tohle je předsedou strany, kterou sebejistě nazval Rozumní. Co se mě týká, mohli by se jmenovat Odporní. Bylo by to výstižnější a volitelní by byli pořád zhruba stejně. Tedy vůbec.

12 5
možnosti
Foto

Mne uprchlici nevadi a uskromnit se musime, pred valkou utikaji, to se zpochybnit neda a lito nam jich proste je. Ani mi nevadi muzi, protoze nutit nekoho mobilizaci je krute, zvlaste kdyz bojovat neumi a neumi ani zabijet.

Jinak ale pisete nepresne. Na Ukrajine je zivotni uroven nasobne nizsi nez u nas. Uz pred valkou uteklo nekolik milionu Ukrajincu do jinych zemi, CR nevyjimaje. Kdyby mi ted rekli, ze mohu do Svycarska s tim, ze mi zajisti skromne ubytovani, aspon nejake socialni davky, zdravotni peci zadarmo a otevrou trh prace, asi bych take balila. Protoze v minulosti ani v budoucnosti uz to zase nepujde.

5 1
možnosti
Foto

Když válka zuří v domovině a města hoří, rakety padají do zahrad a někde zatím za humna, chápu, že čekat na zázrak se nechce a lidé volí včas zamířt dál se svými dětmi, na západ. Že na Ukrajině je opravdová válka, pan autor asi nechce znát.

6 1
možnosti
FS

Autor tohoto článku neví kdo tyto lidi vyhnal z domova, kdo nepřímo zabil desetitisíce svých i ukrajinských lidí a kdo dal totálně zpustošit velkou část Ukrajiny tak jako hitlerovští nacisti?Ano, budeme se mít hůře, klesá a klesne životní úroveň nás i v podstatě všech v Evropě a možná i dále! Ale, proboha, kdo tu válku vyvolal , kdo přepadl jednoznačně slabšího souseda? Kam a jak hluboko jste se zavrtal, pane autore?

10 2
možnosti
Foto

O tom bude další článek.

0 0
možnosti
TH

Do vypuknutí války byli ti naši Ukrajinci ekonomičtí migranti. Většina nově příchozích utíká z válkou zmítané země a jedná se většinou o ženy a děti.

4 1
možnosti
MV

Navíc, když se životní úroveň našich občanů rapidně zvyšováním cen všeho možného propadá na dno.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785709

Ano, ceny se zvysily, ale zadne dno, o kterem pisete, se nekona - jak si vsimam v mem okoli. Dnem jsou ale lide, kteri lehce skryte vyvolavaji nesnasenlivost mezi lidmi. Treba tim, ze de facto napisou: zmizte, sami mame malo...

8 3
možnosti
MK

Nejedná se o nějakou xenofobní záležitost. Nelíbí se to i ani Ukrajincům, kteří zde žijí a pracují. Myslí si, že to, co si tu pracně vybudovali za léta práce v ČR, se zničí během chvíle.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785709

A tady bude "zakopaný pes". Ti, co zde žijí a pracují dlouhá léta - co je vede k takovému názoru? Skoro to vypadá, že se od svých krajanů distancují. A zajímala by mě jedna věc - kolik UA zde žijících několik let, si vzalo k sobě domů krajany? Kolik jich nabídlo pomoc? Třeba jen s tlumočením, obstaráním dokumentů, kontakt s bankou? Pokud nepočítám příbuzné? Vláda možná očekávala trochu jiný přístup. A ted do mě.;-)

6 0
možnosti
PS

Souhlasím, s prvním příchodem migrantů z Ukrajiny jsem říkal - především by jim měli pomoci jejich krajané žijící delší dobu u nás a prosperují. Proč tak uvažuji? Příklad - můj přítel v roce 1968 utekl za moře, do USA. Spával pod mostem, protože byl "obyčejný" středoškolák a o práci nemohl zavadit, ač se velmi snažil. Spával tam do doby, než se ho ujal jiný migrant, přišel od nás, Čechoslovák, a zaměstnal ho v oboru, ve kterém nikdy můj přítel nepracoval - výroby zubních náhrad. A byl tzv. za vodou. Z pod mostu se odstěhoval do bytu, atd., atd. Proč se tomu neděje tak podobně i u nás? Všeobjímající stát je špatná volba a vede špatným směrem, cesta dlážděná dobrými úmysly vede do pekel...

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že kdo chtěl, pana Hanniga pochopil, jde hlavně o obavy a ty s ním sdílí většina lidí, aby naše vláda dokázala tyto lidi začlenit do společnosti, dát jim práci a hlavně dělat vše proto, aby dodržovali naše zvyklosti a řídili se našimi pravidly, tedy nehledejte v tom neochotu pomoci.

22 0
možnosti
MS

Souhlasím a jen dodám, že kdo chtěl, pochopil migraci lidí i z oblastí, kde se nestřílí. Kdo nechtěl pochopit, zůstal v zapšklé bublině, kde soucit zasluhují pouze uprchlíci, kteří mají zničený domov cituji: "Soucítím s těmi, jejichž domovy válka zničila".

Takže těm jejichž domovy válka ještě nezničila soucit mít - dle optiky některých - nepotřebují. Kdo chce, tohle pochopí.

Je zajímavý, že předtím se jaksi společensky vyžadovalo, aby definici "uprchlík" splňovaly hlavně ženy s dětmi a teď když tu definici konečně plní, tak někteří čecháčci opět mají obavy. Hlavně ti, kteří varovali před migranty ekonomickými. Ovšem teď to nejsou ekonomičtí migranti, ale skuteční váleční uprchlíci.

A na závěr dodám krásná slova pana Hanniga cituji: "Nemusíme si vždy ukusovat větší a větší sousta z koláče. Lepší je být chudý ale živý, než bohatý a nenávratně mrtvý. Uskromněme se, nerozšiřujme neustále svá ekonomická teritoria. Vždyť život i při různých omezeních je krásný. Vše je krásné, když máme krásu v srdci.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750561";

3 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik