Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Covid, chřipku ani jiná bèžná virová (nebo bakteriální) onemocnění přece nelze porazit. Už jen proto, že viry mutují, a to tím více, čím více se jim na sílu bráníme.

Nebo se snad navzdory očkování podařilo vymýtit chřipku? Nepodařilo. A přesto se z ní nikdy nestal podobný strašák jako covid, kvůli němuž se už skoro 2 roky paralyzuje celá společnost, celý svět.

4 0
možnosti

Název článku je provokativní. To ano. Ale ten, kdo si článek skutečně přečetl, měl nabídnuto do diskuse řešení.

Rozdíl mezi chřipkou a koronavirem je podstatný ve své větší variabilitě, větší zrádnosti a větší smrtnosti. Ale všichni víme, že i Španělská chřipka zabila také řadu milionů lidí!

:-)

3 0
možnosti
Foto

J21o16s48e62f 41B82á51r51t91a

4. 12. 2021 12:30

Tento blog o vakcínách záhadně zmizel: https://robertkalina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779449

Buď je to pravda nebo šíření poplašné zprávy. K ani jedné variantě se neumím přiklonit.

0 0
možnosti
RK

R81a41d11e90k 29K30o12h95u22t

4. 12. 2021 15:32

Co máte za problém? Normálně jsem se na ten odkaz dostal.

0 0
možnosti
JH

J75a73n 57H28u84r11k57a

4. 12. 2021 1:59

většinou bych souhlasil jen s tím Ruskem je to dobové klišé přehození viny jak jsem psal s Mrna jsem se 14 let potkával i doufal v jejich zázračnost jenže jak jsem již od začátku psal proč nikdy nebyly schváleny vždy nový živočich znamenal nové komplikace...až lidi vzhledem k pomalejšímu životnímu cyklu dali někomu právo řešit případné komplikace ... až to nastane...bude více času na řešení...bohužel do nové mutace..a chraň lidstvo aby nadužitím vakcíny nepřišlo již zažité jako u antibiotik když již nemáme skoro nic k obraně pro rezistentnost...

0 0
možnosti
Foto

Otázkou spíš je, jestli můžeme porazit covid. Možná se budeme muset smířit s tím, že prostě neporučíme větru a dešti. A navíc se budeme muset vyrovnat s tím, že nejdříve politici slibovali lepší zítřky, tím že každý lék i vakcína budou podrobeny neskutečnému zkoumání, papírování, prověřování, i kdyby to některé mělo zabít, aby najednou z ničeho nic otočili a tvrdili, že vakcína neprošla tím šíleně zdlouhavým procesem nastaveným politiky, ale přesto je úplně nejlepší. Pak je otázkou, proč cokoliv předtím muselo projít tím zdlouhavým procesem, aby to náhodou někomu neublížilo a najednou to nutné není, protože nás to chrání? Jak to tedy je? U všech předchozích léků a vakcín ti, kteří mohou rozhodovat zbytečně prudili a proč to dělali? Nebo bylo jejich chování opodstatněné a proč tedy dnes není?

5 0
možnosti

Eradikace koronaviru, jak se podařilo s pravými neštovicemi, nepřichází v úvahu. Myslel jsem si, že jsem se v tomto vyjádřil jasně. My se s koronavirem musíme naučit sžít jako s chřipkou.

Netopýří koronavirus byl vypuštěn mezi lidi. Kdo to ve skutečnosti udělal, se již nedozvíme.

Vakcína proti koronaviru byla připravena podle nejmodernějších vědeckých poznatků. Vakcínu je možné vyrábět do tří měsíců po identifikaci viru. Nikdo však nemohl počítat s velikou variabilitou viru. Je dost možné, že se budeme muset vrátit k výrobě vakcín způsobem známým přes sto let. To však podstatně prodlouží schvalovací proces.

Současné nekonečné schvalovací procesy jsou bohužel součástí našeho přístupu k životu v posledních desetiletích, kdy dochází k šílenému rozšiřování byrokracie pro problematické uspořádávání práva. A překračování rozhodnutí schvalovacích procesů v Izraeli nebo USA je pro rozhodující riskantní, proto si to dovolí jen málokdo, i když je to v zájmu společnosti.

:-)

0 0
možnosti
DH

D48a54v92i31d 47H14o49r85á29k

3. 12. 2021 22:55

Bohumíre, takový fundovaný rozbor, a taková slabulinká diskuse k tomu tématu:-/

...že by lidé v této adventní době spíše pekli vánoční cukroví, než řešili Tvé dotazy?

0 0
možnosti
Foto

Nevymýšlejte vymyšlené, na to jste moc malý pán.

Třetí, čtvrtá, pátá dávka proti covidu-19, a tak dále každý rok. Předpokládá to Albert Bourla, šéf americké farmaceutické společnosti Pfizer.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/sef-pfizeru-posilujici-davky-budou-kazdy-rok-40380030#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=gR2K4PVoWLW-202112031950&dop_id=40380030&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

6 0
možnosti

Ano, je to nanejvýš pravděpodobné, že přeočkovávání se bude muset dít jako u chřipky! Rozdíl vůči chřipce je v mnohem větší agresivnosti a smrtelnosti. :-)

2 3
možnosti
VV

Protoze se vam tu uz vyjadrili 3 odbornici, prispeji take svou troskou do mlyna. Sice jako technik, ale domnivam se ze me reseni neni tak spatne. Tim je preruseni retezce sireni. Jestli nelzou, tak to delaji celkem uspesne v Cine.

Ano, to ockovani sice prispiva jiste ke zmenseni nebezpecnosti prubehu pri nakazeni, ale videl jsem i graf vysvetlujici sireni viru u nakazeneho u ockovaneho a neockovaneho. podle nej ten virus siril neockovany geometrickou radou a ockovany aritmetickou.

Ty pojma snad nemusim inteligentnim ctenarum vysvetlovat.

3 2
možnosti
PV

P62a16v91e93l 69V87é93b40r

4. 12. 2021 12:32

Jeden člověk nemůže šířit virus aritmetickou, či geometrickou řadou. Jeden člověk prostě nakazí více, či méně lidí ve svém okolí. Ale nelze mluvit o nějaké aritmetické, či geometrické řadě (mimochodem: víte, že i geometrická řada může být klesající?)

0 1
možnosti
Foto

No, porazit, ? Nevím, já tenhle bojový jazyk nemám moc rád. Spíš ho ochočit. Ostatně Noe, když šla povodeň, tak nestavěl hráze, ale udělal loď.

4 0
možnosti
VV

Prave, a protoze byl ockovanej, tak ji postavil na kopci. ;-D

1 1
možnosti
MK

Pane doktore, řešil jsem jiné věci než covid, respektive zánět močových cest.

Byl jsem u svého doktora, starého praktika, kterému je už skoro 70 let. Když jsem mu řekl, že jsem dvakrát očkovaný, tak se zeptal proč? Což mne zaskočilo, protože jsem si myslel, že jako lékaře ho tím potěším, no nepotěšil jsem ho. Řekl mi, že o očkování by měl rozhodovat lékař a ne politici.

6 3
možnosti
MV

Ty očkovací vakcíny vyvíjeli doktoři, prošly nějakými testy, schvalovacím řízením, v současnosti jsou naočkovány miliardy lidí. I to případné rozhodnutí o povinosti očkování se provádí na základě doporučení lidí, kteří tomu rozumí. To, že to na konci schválí nebo neschválí politici vyplývá ze systému řízení společnosti.

3 3
možnosti
DS

Pokud vakcína funguje na 70%, při 100% vakcinaci pořád zbývá ekvivalent 30% nakazitelných. Nebo, z pohledu jednotlivce, když bude dávka, kterou se nakazím, v horních 30% mé vakcínou získané imunity, nakazím se. (Ale taková vakcinace 140% populace, jó to už je tutovka!)

Takže základem bude nedělat takové pitomosti jako letos na podzim, kdy jsme větší části populace na...mluvili, že jsou zcela nenakazitelní a že virus samozřejmě neroznášejí. Což byla pravda asi z 30 % ale pro populaci, která nemoc prodělala nebo má zkříženou imunitu díky jiným virům. Neplatilo to ale pro ty, kterým jsme to namluvili, očkované. Máme tedy vysokou hladinu v populaci pro všechny a kdo má virus dostat, ten ho dostane. Nejpozději v nemocnici.

Pokud se nemoc šíří pomalejším tempem, je dobrá šance, že se každému nakaženému dostane vřas odpovídající péče. Příklad je jaro 2020 v České republice, kdy žádná nadúmrtí nebyla. Ovšem vzít si příklad z vlastního správného přístupu je zajisté nad rámec chápání zodpovědných osob i mnoha blogerů.

0 0
možnosti
Foto

Rozumný člověk si nic namluvit nenechal.

1 1
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!