Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Ona uz je jaksi "pitomost" srovnavat ty to dva lidi.

7 0
možnosti
Foto

To je opravdu zbytečné a ještě zbytečnější mi přijde na základě subjektivního srovnávání kvality a objektivního srovnávání úspěšnosti obhajovat nějaké politické názory.

1 0
možnosti
JS

Nezlobte se, ale když může Hutka kritizovat co chce, tak může kdo chce kritizovat Hutku a byť se snažíte v článku navodit pocit vaší nestrannosti, tak se vám to vůbec nepodařilo a Hutka prostě nesahá umělecky Nohavicovi ani po kotníky a z toho plyne jak počet lidí na koncertech, tak počet prodaných CD, to prostě neokecáte. Lidi jsou nejlepším měřítkem i kritikem a to tím, že jich je hodně, takže se tam ti jednostranně zaujatí ztratí a výsledek tak nijak zásadně nemohou ovlivnit. Ten se snažíte ovlivnit vy, ale tím, že jste jeden s tím prostě nic neuděláte ani článkem na iDnesu.

20 6
možnosti
JC

Když se dnes bude promítat film Silnice od Felliniho, přijde hrstka lidí, když se bude promítat Kameňák, přijde plné kino b..ců...

Absolutní nesouhlas...!!

9 5
možnosti
ZD

Vcelku souhlas jen dvě připomínky."Vyprodat O2 arénu není kritériem kvality " - jak se hodnotí kvalita a jaká je souvislost mezi oblíbeností a kvalitou ? Myslím, že vyprodání haly o kvalitě z pohledu konzumentů svědčí.

"

Nezaslouží si proto být kýmkoli za svoje politické společenské postoje dehonestován.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=721517

"

Kdyby dala "přiroda" tohle všem do vínku. Všem ohnivým diskutérům, kteří pod pláštíkem pokusu o vtip a nadhled uráží a chovají se přesně tak jak ve svých textech odsuzují. Jsme především lidé se svým životem a politický názor je jeden z dalších názorů na cokoliv. Některé články vzbuzují dojem, že každý kdo se v určitý čas rozhodl pro nějaké řešení - pro nějakou politickou volbu - je nadosmrti označen neinteligentním stádem, hlupákem a tupcem. Zvažte sám co se Vás týká. Hezký víkend ZdeDa.

2 0
možnosti
DK

Ne každý posluchač musí být pouhý konzument

3 0
možnosti
KL

srovnate nesrovnatelne, pro Nohavicu je pisnicka cil, pro Hutku prostredek.

Nohavica umi slozit a interpretovat kvalitni tvorbu, kam zakomponoval nejake poznamky k rezimu. Hutka se chtel predevsim prat s rezimem a to prostrednictvim folku, jeho umelecke kvality jsou nulove.

14 5
možnosti
DK

V době totalitní byly - zjednodušeně řečeno - tři typy umělců. Hovořím o zpěvácích, textařích, skladatelích, písničkářích.

První se vezli na zavedené ideologické notě, nikdo neřešil jejich umělecké kvality, jejich produkce byla nutným zlem, které nikdo raději nekomentoval. Dveře měli všude otevřené.

Druhá skupina měla vlastní myšlení, které přenášela, velmi opatrně, do své tvorby. Často se pohybovali na hraně. Nebylo je příliš slyšet v rozhlase, vystupovali na (úřady sledovaných) koncertech. Byli často terčem vydírání ze strany StB ve smyslu něco za něco. A na spolupráci tohoto typu většinou dříve či později přistupovali.

A pak byla třetí skupina. Písničkáři, kteří vystupovali pouze na omezeném počtu koncertů, pořadatelé přitom velmi riskovali svou vlastní kůži. Tito lidé byli trnem v oku vládnoucí garnituře. Skrze StB je vydírali, perzekvovali, často internovali. A pokud s nimi ani tak nepohnuli, donutili je k emigraci.

Jaroslav Hutka patří mezi ty, kteří nikdy nesklonili hřbet. Léta strávil v nuceném exilu. Jeho tvorba měla v sedmdesátých letech nezaměnitelné postavení. Moravské lidové písně, protestsongy.

Takže co hodnotím daleko více než kvalitu jeho současné tvorby, jsou jeho morální vlastnosti. Stále si za svými názory stojí a vůbec se mu nedivím, že ti, kteří minulým režimem proplouvali, jsou mu stále trnem v oku. Dobře ví proč.

15 0
možnosti
Foto

To slovo "nuceny" je ale v tomto pripade problem ... podle meho byl Hutka prave jen takovy snilek, ktery volil tu cestu mensiho odporu .. a po navratu ocekaval uznani jen za to, ze byl v cizine .. nedostal ho a je zapskly ;-)

3 3
možnosti
JF

J78i70ř55í 14F64o61g19e73l

20. 7. 2019 9:18

Jaroslav Hutka je umělecký nýmand a v tomto směru nesahá druhému největšímu básníkovi písně u nás Nohavicovi ani po kotníky.

Společenskou kritiku může vyjafřovat svobodně jak chce, nejlépe v nějaké politické straně. Ale která by ho chtěla....

9 11
možnosti
MV

uz pod pane Nožičkův blog jsem napsal toto - volne prepisuju: nikdy jsem nebyl Hutkovym fandou, ale je mi na nem sympaticky to, ze rekne, co si mysli.

to je pro me vic nez vyprodane haly nebo jakakoliv vyznamenani

a ze nekdy mluvi hulvatskym zpusobem? no boze. vzdyt i nas nejvyssi ma casto z pusy zumpu a za vykaly, ktere z ni obcas vytekaji, mu jeho volici tleskaji. kdyz je hulvat umelec...ok, nic pozitivniho to neni, ale da se to s ohledem na profesi pochopit. kdyz je hulvat prezident - nevim, jak to napsat, abych nebyl sprostej

ztotoznuju se plne s Vasim textem, pane Turnere a preju fajn vikend

22 9
možnosti
MV

pani Pantlikove zrejme ".unda sem .unda tam" konvenvuje, jinak si jeji minus vysvetlit (pokud nejde o pouhou averzi na moje prijmeni) neumim

8 6
možnosti
PB

Nesouhlasím.

Píšete: Jaroslav Hutka se svými písněmi i svým společenským postojem vyjádřil jasněji,

Prosím pěkně a to kde a kdy? Až v emigraci? Protože pokud vím, tak za socíku tady vydal tři LP, z toho dvě byly folkovky na téma zlidovělých písniček a to nejúdernější co zazpíval bylo Havlíčku Havle.

A o Nohavicovi píšete naopak: Není to autor protestsongů, je to autor, který si občas opatrně a líbivě šťourne,..

Tak toho asi od něho moc neznáte, že? Mávátka, Píseň spokojeného člověka, Jacek, Pravda a lež (Vysockij)... našel bych vám dobře 10 takových protestsongů, ke kterým se Hutka nepřiblížil ani za vrata.

Ale opravdu mě rozesmála tahle vaše umělo-křečovitá objektivita:

...ale k jeho názorům je třeba se vyjadřovat jako k názorům kohokoli jiného.

Třeba takto, jak jste se vy sám vyjádřil k mému nesouhlasu, že bychom měli přijímat migranty?...:

Je mi líto, ale docela zbytečně blábolíte. To, co píšete jste, si v tomto článku nepřečetl. To tady, pane Buriane, prezentujete pouze své vlastní běsy a pouze dokumentujete, jak emotivně toto téma mnozí vnímají a jak iracionálně jsou mnozí schopni reagovat.

12 3
možnosti
OU
Foto

Naprostý souhlas a karma. Lidské kvality pana učitele Nožičky jsou velmi blízké těm Zemanovým, takže jeho aktivity jsou vlastně celkem pochopitelné.:-/:-)

16 15
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 11
možnosti
MN

Nenapadá mne jiné přirovnání než Česká extraliga - městský přebor. V pořadí Nohavica - Hutka. Hudebně, textově prostě skoro neporovnatelné. K čemu jsou občanské postoje, když v hlavní své profesi písničkáře je pan Hutka těžký podprůměr.

18 3
možnosti

Nevím. Nohavicu jsem nikdy nemusel - ty jeho otravné sladkobolné písně na jedno brdo. Když slyším, přepínám.

6 5
možnosti