Foto

Zní to krásně, ale podobně jako Vy jsem skeptický. Aboslutně prvotní musí být fakt, že se Žid ( a dokonce i ten ortodoxní), bude moci projít třeba po pobřeží v pásmu Gaza a ve zdraví se vrátit domů. Až toto nastane, bude nejspíše čas na další kroky. Do té doby je vše na vodě, stačí jedna raketa odpálená nějakým magorem a vše je zničeno.

RC

Je to nádherná vize, ale podobné vize už tu byli v r.2005(určitě si vzpomenete na předělání Gazy na "Singapur"), ale realita byla zcela odlišná.

Západní státy tlačí na Izrael ohledně "Palestinského statu" jako podmínku pro příval peněz ze zahraničí na obnovu Gazy a bohaté ropné státy souhlasí.

Co je paradox, že ropné arabské státy netlačí na Izrael ohledně zřízení palest.státu, ale pokud to tak vehementně tlačí Západní země v čele s USA, tak přeci i tyto arabské státy nebudou proti.

Foto

Přesně tak. Gazané po roce 2005 dostali jedinečnou šanci a jako obvykle nepromrhali příležitost promrhat příležitost (Abba Eban).

  • Počet článků 4831
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 834x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal