Foto

Opravdu děkuji za skvělý článek !!! Jestli píšete i recenze nahrávek , tak sem s nima :-) Ted mi nezbyva nez prostudovat cely Vas blog :-)

LF

L54u40k19a29s 38F74i41k69r

3. 5. 2024 0:47

Ja mel docela rad Sony MiniDisk media.

FL

Dolů dávám odkaz, kde je do detailu rozdíl mezi kvalitou CD a LP. Potvrzuje horší kvalitu LP, ale to kouzlo, které je v tom obalu a ta nostalgie pro někoho. Špičkový gramofon stojí statisíce Kč. Rozdíl bych přirovnal k levným hodinkám s quartzovým strojkem a chybou 1minuta za rok a stokrát dražšími mechanickými s chybou 1 minuta za týden ale ten hezký strojek jak to tiká :)

Jinak mezi streamovacími službami a CD je ještě varianta celých alb stažených z netu. Používám torrenty a mám na disku 136 tisíc hudebních souborů o velikosti celkem 1.9TB.

http://www.audiodrom.net/cs/jak-to-vidime/101-novy-vek-vinylu

JL

Pane Zedniku. Dekuji za velmi pekne shrnuti historie nahravani hudby ci mluveneho slova. Priznam se byt ten idiot, ktery msel mit vse doma a mit moznost poslechu to vse krasne co muze hudba dat. Zde na zapade takovym osobam jako jsem ja, pripravyli vyrobci (japonsko) pristroj na prehravani LP desek specialni laserovy prehravac, ktery nepotreboval prehravaci jehlu. Pomoci laseru cela nahravka na LP (a i jinych desek) byla prehrana bezdotyku desky. Vse podstatne co se tyka zvuku, bylo preneseno do vysoce citlivych reproduktoru. Krasou bylo, ze tento gramofon prehraval i desky vydane mezi valkami. Jen cena byla vysoka.

Slysel jsem take z pristroje stejneho typu nahravky z tech zaznamu Tomase Edisona i s tim Carusem. Pristroj byl na ukazku v prodejne japonskeho zbozi "Pioneer".

LB

Pane Zedníku,

s opravdovým nadšením jsem si přečetl tento Váš blogový příspěvek!

Prohnal jste se vskutku rychle, ale i patřičně bohatě historií záznamu zvuku.

Přesto jste však podle mého názoru - a přiznám se, i podle mé jisté nostalgické vášně - poněkud upozadil jedno médium.

To médium se jmenuje "audiokazeta". Kdysi jsem o tomto médiu ztratil pár stránek a třeba Vy o něm dokážete napsat i něco více.

S pozdravem

Lukáš Burget

Foto

Omlouvám se, ale kazeťák jsem nikdy neměl. Já jsem na kotoučáky. Ale děkuji za podnět