Foto

J96a16n 11Š63i37k

2. 5. 2024 21:22

No, ano. Máte pravdu, je to úlet. Pro ANO to bude samozřejmě voda na mlýn. Jenže víte, co? Chyby dělá každý. Vy, Filipe, pořád hledáte nějakou dokonalost v oboru, kde ji nikdy nenajdete. Politika není dort bez chybičky stvořený Vojtěchem Vrtiškou. Politika je něco jako tvrdý a zákeřný sport, kde jedna strana bojuje špinavými prostředky s druhou, protože jinak by nepřežila. Mimoto, každý politik je člověk. Má své emoce a nechá se vytočit. Vzpomeňte si jaká svinstva plival Babiš na tiskové konferenci po prezidentských volbách. Mělo to jenom jeden účel. Vyprovokovat druhou stranu k témuž, aby ji ponížil. Tehdy mu to nevyšlo, teď ano. SPOLU přistoupilo jen na stejně odporný babišovský styl hry. Mimochodem Vy sám jste tady často hájil buranský styl Pavla Novotného. Povězte nám, v čem se teď SPOLU zachovalo jinak než on? Udělalo úplně ten samý, sprostý a vulgární úder, úplně stejně jako je dělá on. Hledejte dál. Až najdete dokonalou stranu, dejte mi vědět. Milerád se k Vám přidám. Jen se obávám, že to bude, až se spolu sejdeme u nebeské brány. Hezký den

Foto

Máte svým způsobem pravdu, Filipe. Ani já nepovažuji tento styl volebního boje za férový. Ale s celkovým vyzněním blogu tak úplně nesouhlasím, protože se snažím rozlišovat mezi stylem politiky jednotlivých politických uskupení a mezi jednorázovým selháním. Proto k volbám určitě půjdu....

Dovolte ale malé zamyšlení nad dnešní vyhroceností a nenávistí našich pseudoelit. To nevzniklo ze dne na den. Podívejte se na exprezidenta Zemana, kterého vysloveně těšilo (a těší) provokovat vulgaritami a urážkami. Vezměte Babiše, který se ve sněmovně po napomenutí M. Pekarovou-Adamovou ohradil, že "on si může říkat, co chce", jinými slovy, že pro něj žádná pravidla neplatí. Co Babiš, když urážel všechny účastníky demonstrace na Letné, že jsou "zaplacení" nebo jiné rovnou označil za fašisty?Co Babišův výrok, že sněmovna funguje podle toho, jak je pan Kalousek nalitej? Co jeho výrok, že Kalousek „zabil lidi přes padáky“" Co soudružka Konečná se svými zoufalými výpady a přestřelkou s Černochovou? Nebo hádka Schillerové a Pekarové o "hlásné troubě Kremlu? Nebo zoufalé lži o špatné akustice na Pražském Hradě? Vezměte současné TV debaty, kdy moderátora nikdo neposlouchá a "hosté" se mezi sebou hádají a uráží. Atd. To všechno přitápělo pod kotlem tak, až papiňák začal pískat!!

Z mého pohledu právě vulgární populismus hnutí ANO cílený na jednodušší voliče eskaloval tuto agresivitu až do dnešního stavu. Koalice SPOLU by si měla vzít poučení z prezidenta Pavla, který se svém úřadě chová s patřičnou důstojností, a nesnižovat se na úroveň těch, které jsme nevolili právě proto, že si přejeme lepší politickou kulturu.

Foto

Zdravím, vůbec se nezabývám Babišem. Spíš mě trápí, že místo něčeho pozitivního jsme přijali jeho metody a místo tvorby něčeho zůstal program porážet ho zase a znova. Za mě je to jednoznačně prohra ideálu.

KT

Kampaň se mi nelíbí, ale zůstávám volebně stabilní. Pokud někdo volí podle blbých plakátů nebo špatně vedené kampaně, neměl by volit vůbec, protože nemá žádný názor.

Foto

Dobrý den Kláro, jsem tomu nejblíž nevolit vůbec... poprvé od plnoletosti.

Foto

Jo, svým způsobem máte pravdu. Za mě je to ubohý.

Ale je to těžký, nějakým slušným způsobem konfrontovat ANO. Babiš je ubohý už od začátku.

VF

Když jsem četl na iDNES.cz, že SPOLU postavilo kampaň na tomhle obrázku, tak mne to naštvalo. Pak jsem se podíval na stránky SPOLU a zjistil jsem, že tohle je jen okrajivá záležitost a hlavní část kampaně je o něčem úplně jiném.

To, že rád dělá z komára vola jedna zdejší hlásná trouba ANO, to už jsem si zvykl. Vy jste mne ale překvapil.

Vloni AB jsou prezidentskou kampaň (druhé kolo) skutečně postavil na tom, že nás Pavel zavede do války a že naše děti budou vzápětí rukovat na vojnu... Líbilo se mi, že PP nehrozil žalobami a i svým klidem dal najevo, že AB ve své kampani lže.

Reakce ANO ukazuje, že ... No, to si každý může domyslet.

Foto

Přitom se tu nejvíc rozhořčují dva pánové, jejichž slovník, pokud se vyjadřují k někomu s opačným názorem, byste čekal leda od dlaždiče po metru piv. Ba i leckterá dáma ... (mohu posloužit)

A např. pan autor kdysi hlasoval proti radaru v Brdech.

TP

Souhlasím i nesouhlasím. Nejsem z takové kampaně rád a byl bych spokojenější, kdyby zůstala jenom jako nápad. Ale! Slušně se můžete chovat chvíli a pak nastává zlom. Pokud váš oponent slušnost neuznává, klidně lže, nemá problém tvrdit každý den něco jiného, rozumí jenom síle a uznává jenom toho, kdo je silnější, s tím se slušně nedá. Bohužel se musíte snížit na jeho úroveň, nebo jít pryč a nechat ho vyhrát.

Foto

Tady platí, že na sprostou díru sprostá záplata. Když si vzpomenu na předchozí kampaň anoistů, tak si neumím představit sprosťárnu, která by byla horší.

Foto

Pane Vracovský, snesme se na chvíli z výšin politiky mnohem níž, mezi nás, blogery. Nevšiml jsem si, když tu kolega Karel Trčálek hrubě urážel ve svých textech city věřících křesťanů, že byste se proti tomu ohradil. Když tu bývalá blogerka iDNES Radka Kielbergerová hrubě, někdy až vulgárně napadala některé kolegy, neměl jsem pocit, že by Vám to bylo natolik proti mysli, abyste k tomu napsal článek. Spíš jsem měl pocit, že jste vyjádřil na adresu RK svého druhu pochopení. Jistě, je to Vaše věc, Vaše právo - a Vaše vizitka. Když teď SPOLU na jednom typu billboardu udělá v reakci na systematické nechutnosti vůči sobě ze strany ANO něco, co možná není tak úplně košer, jste, zdá se, rozhořčen, je Vám najednou šoufl, nevíte, jestli máte plakat. Voláte po slušnosti. V politice. Souhlasím, Já volám po slušnosti všude, i mezi námi, prostými lidmi mimo aktivní politiku. Jde-li Vám opravdu o slušnost, měl jste se spravedlivě rozhořčit už dávno: když tady začal "řádit" K. Trčálek, když tady a na Blogosféře začala "řádit" R. Kielbergerová. To se nestalo. Proto Vaše nynější rozhořčení působí ne dost důvěryhodně, je mi líto. I já jsem volil SPOLU a rozhodně toho nelituji kvůli tomu, že jednou použila metody oponenta, byť sám bych podobný billboard nikdy neschválil (kdyby na mně záleželo).

KT

Vždycky jsem vás ráda četla, je škoda, že už nepíšete. Ovšem vaše rozhořčení nad satirikem nebo drsnějšími způsoby jedné blogerky mi připadá dosti dětinské. Je signifikantní, že způsoby se zdají každému nevhodné, jen když se jedná o pro něj citlivé téma nebo o jemu spřízněného člověka.

JP

Naprosto nechápu Vaše rozhořčení nad reakcí koalice Spolu na podbízivou a farizejskou kampaň, jíž předcházely nehorázné a sprosté útoky na iniciativu českých vládnoucích špiček získat pro Ukrajinu tolik potřebnou munici. Možná jsem to přehlédl, ale nenarazil jsem tady na nějaký text, který by se takto pohoršoval na permanentní útoky vykonstruované sedmilháři estébákova spolku jeho podomků.

  • Počet článků 655
  • Celková karma 23,50
  • Průměrná čtenost 2111x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik