FL

"Obyčejný člověk chce žít v míru jak na Ukrajině, tak v Palestině i jinde. Jen pár psychopatů, kteří se dostanou k moci tomu brání."

V Gaze je těch psychopatů asi polovina obyvatel - demokraticky si zvolili militanty aby zabíjeli Židy a většina tento boj schvaluje. Už 75 let.

Když začala válka na Ukrajině -pro nás tehdy to bylo překvapení a mohli jsme spekulovat o motivacích Putina. Vzhledem k tomu co už bylo řečeno a hlavně co řekl sám Putin to stále víc vypadá, že má zájem obnovit v podstatě SSSR a sféry vlivu (kam taky patříme). Na ekonomickou prosperitu Ruska vždy kašlal -on sám měl dost. Vstup Ukrajiny do do NATO nebylo na pořadu dne, ani z NATO neměl přímo strach. Spíš mu vadila ztráta politického vlivu na Ukrajině. Podle svědka Putina vyvedlo z míry že Zelenskij svého času zakázal ruskou TV. Od začátku opakuje "Ukrajinci nejsou národ", takže by jim mělo vládnout Rusko, logicky Putin - o to jde.

Souhlas, že dnešní válka je taky důsledkem, že západní svět přimhouřil oči nad anexí Krymu.

Mírová jednání? Putinovi nelze věřit absolutně nic, lže a každou dohodu poruší jakmile se mu to bude hodit. Dohoda mu jenom dá čas aby dozbrojil a pojede se dál. Západ jediné co může tak dělat jednostranná rozhodnutí. Je na Ukrajincích jestli budou chtít bojovat a na nás abychom je podpořili. Zejména naše zem, se kterou Putin deklaroval své záměry...

LP

Zapad primhouril oci nad anexi Krymu ? Vstup UA do NATO nebyl na poradu dne ?

JL

Zkuste ekonomický pohled na válku. Rusové měli co ztratit.

https://fb.watch/rNUFlPely9/

Foto

Přestaňte už žvanit, že někdo chtěl budovat základny NATO na Krymu. Proč by někdo měl zájem budovat základny na Krymu proč. O tom nemluví ani Rusko. NATO ohrožuje Rusko anebo Rusko ohrožuje Evropu. Proč, když NATO podle vás ohrožuje Rusko, tak proč v roce 1994 Rusko oficiálně podepsalo s NATO vstup do Partnerství pro mír .Partnerství pro mír je program spolupráce Severoatlantické aliance s armádami států, které nejsou jejími členy. NATO poskytuje účastníkům projektu pomoc s modernizací armády a sestavováním vojenských rozpočtů, pořádají se společná cvičení. NATO pomáhalo Rusku s vyzbrojováním, poskytovalo mu nutné komponenty do vojenské techniky. Rusko se zúčastňovalo porad NATO, zúčastňovalo se jako pozorovatel cvičení NATO a společných cvičení s NATO. V Kosovu na základně má své vojáky.

LP

Chlape, soustredte se trochu. Pokud UA bude v NATO, jak deklaruje jak UA, NATO, a Krym bude mit UA, tak kdo jako zakaze NATu, aby si tam udelalo zakladnu ?

Jinak slava Ukrajine, samozrejme

JZ

základní chyba se nachází hned na začátku, když autor deklaruje, že "obyčejný člověk" chce žít v míru. Mír nelze nikomu narvat do chřtánu

Možná, že se autor inspiroval (nejen) českou situací, kde se obyčejný lid chce v míru s lahváčem v ruce dívat na masakry a vybombardovaná města v televizi. To ovšem o univerzální touze po míru moc nenasvědčuje

JL

Verim Vam pane Simiku, ze nemate rad zabijeni v jakekoli podobe. Bohuzel nevelite zadnemu vojsku, ani letectvu nebo namornictvu. Jeste vice bohuzel vladce Ruska Putin, zadne takove zabrany nema, od sameho zacatku jeho panovani. Napriklad v kolonialni valce v Cecne, jen pri leteckem a delostreleckem bombardovani hlavniho mesta Grozneho zahynulo vic nez 30 000 civilistu. Prikaz k tomu vydal sam Putin kdyz se mu pacifikovani povstalcu prilis nedarilo. Nakonec pacifikoval i A. Politkovskou ktera v dobe bombardovani byla v Groznem pritamna a napsala reportaz o hruzach cecenske valky. To ji stalo zivot!

ZM

ono těch bodů bylo určitě víc, než jenom tři... existovala nějaká smlouva mezi Ruskem a Ukrajinou o Azovskem moři... Ukrajina ji někdy okolo 2018 odmítala podepsat, čímž by se Azovske moře stalo otevřeným a k dispozici pro NATO... kubánská krize byla o něčem podobném...

Foto

Obsah té smlouvy mezi Ruskem a Ukrajinou o Azovském moři byl jaký. Co bylo jejím obsahem. Marně takovou smlouvu hledám. Ještě, že máme to NATO. Co bychom si bez něj počali. Na něj se dá svést cokoliv i nízká dojivost krav.

  • Počet článků 0
  • Celková karma 16,24
  • Průměrná čtenost 0x
V dnešni době se najde mnoho témat, tak proč se nevyjádřit. O skutečnostech se má vést debata, ne ji zakazovat. Bez debaty se nikam nepohneme. Vést debatu neznamená souhlasit s jednou nebo druhou stranou. Ani to neznamená někoho urážet. Při debatě se musí kousnout i do kyselého jablka.