Foto

Krásné. Marku, víte jaký je rozdíl mezi člověčenstvem a ptactvem? Ptactvo se na rozdíl od mnohých z nás umí spontánně radovat ze života a nedělá si zbytečných malicherných starostí.

Foto

Honzo, to je přesné! Mám rád dávná podobenství, včetně toho o ptactvu nebeském. Anebo též o marnotratném synu, které je ve skutečnosti nadějným vyprávěním o Milosrdném Otci.

Dík!

PC

Klobouk dolů! Opravdu pastva pro oči! Jako ostatně vždy.

Foto

Hezké fotky ptactva, ale vlašťovky se k nám vrátily asi už před týdnem (bydlím v okrese Plzeň-sever).

Foto

Touto dobou už u nás bývají pravidelně, ale letos zatím nic. Počítám, že se už objeví každým dnem.

Foto

Jaro se letos zase postaralo o krásnou a výživnou pastvu pro oči. A tím pádem, skrze oči, i pro duši.

Foto

Inu, na Hromnice si musí skřivánek vrznout, i kdyby měl zmrznout...

Nádherný fotky... díky za ně. Nicméně v Ústeckém kraji už jak jiřičky, tak vlašťovky jsou. Údajně přiletěli i první čápi. Ty jsem ale ještě neviděl.

Foto

Ano, domnívám se, že nyní je to otázkou několika málo dnů a vlaštovky se objeví i u nás. Zatím je v našem kraji dost chladno, v noci kolem nuly a přes den plus deset, ovšem s nepříjemným ledovým větrem ze severu.

Dík za zastaveni.

Foto

Krásné barvičky... úplně otevírají oči :), labutí pole-když jsem obdobné před pár lety uviděla, myslela jsem si, že jsem v nějakém snu

Foto

Jarní krajina je kouzelná, včetně barev. A také se někde občas objeví na poli obrovské hejno volavek pochutnávající si na hraboších. Zemědělci by vůbec neměli používat jedy na hlodavce a mnohem více spoléhat na přírodu. Včetně například "téčkových" stojanů pro dravé ptáky.

Dekuji za zastavení

Pěkné fotky. Máte pravdu, vlaštovky (ani rorýse) jsem ještě nezahlédl. Zato hrdličky si z mého parapetu udělaly svatební postel.

  • Počet článků 1009
  • Celková karma 24,72
  • Průměrná čtenost 1184x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy