JZ

Pilsudski ovšem zemřel již v roce 1935. Polsko připravovalo zákrok proti Hitlerovi v roce 1933 době, kdy ještě Beneš připravoval zákrok s Hitlerem proti Rakousku. Polsko již v roce 1932 uzavřelo smlouvu o neútočení se SSSR.

Byl to Beneš, který bránil tomu, aby se Polsko stalo členem Malé dohody s tím, že by nás zatáhlo do sporů se SSSR.

Blog je snůškou nesmyslů.

Foto

Patrně si to pan Beneš pamatuje jinak. S Polskem se prostě nedalo i v dalších letech dohodnout dohodnout.

JH

J35a73n 19H84r23u71š39k35a

21. 4. 2024 16:09

A proto je dle Vás potřeba zradit i ukrajinu, jako tenkrát ten západ nás?

Foto

Snad poprvé s autorem v podstatě souhlasím.

Podívejme se na mapu z podzimu 1938. Rakousko už bylo pohlceno Německem a české země tak byly téměř celé obklíčeny Německem od Dyje až po Ostravu.

Zbývala jen hranice se Slovenskem. Řekněme si ale na rovinu, že na Slovensku tehdy nebyla žádná velká ochota bojovat za Československo. Spíše převažovaly tendence využít situace k osamostatnění Slovenska.

V českých zemích jsme navíc tehdy měli více jak třímilionovou německou menšinu, která ve velké většině sloužila Hitlerovi jako pátá kolona. České úřady měly velké problémy, aby udržely německé pohraničí jakžtakž pod kontrolou.

Klást odpor tak bylo ochotno sedm milionů Čechů, ze zahraničí nám nebyl ochoten a schopen pomáhat nikdo.

Všechny ty názory dnešních hrdinů, že jsme se tehdy měli bránit podobně jako dnes Ukrajina proti Rusku, jsou šílené.

Foto

. V září 1926 tedy za významného přispění ministra Beneše bylo Německo přijato za člena Společnosti národů a Beneš německému delegátu uvolnil místo Po konferenci v Locarnu nemělo Československo mezinárodně uznané hranice . Beneš se spokojil s tím, že případné spory hraniční rozhodne arbitráž ve složení Francie V Británie a Itálie. Ve svém celku locarnské dohody byly, řečeno slovy Henryho Kissingera, „začátkem konce versailleského mezinárodního pořádku. V době krize před Mnichovem Beneš svým příkazy udělal v pohraničí naše četnictvo bezzubé. Zakazoval jim zasahovat, vyzýval je k tomu, že nemají provokovat, za všech okolností zachovat, klid. Podporovat někoho žvaněním to umí každý, ale podpořit je finančně to ne, to by si mohlo Německo špatně vyložit. To, že SPD dostává miliony z Německa a pro peníze si chodí na velvyslanectví Německa to věděl. Měl tato hlášení na stole. Jeho reakce nezasahovat , neprovokovat Německo. Místo toho, aby si dupnul a ukázal, kdo je pánem v pohraničí to ne. Henleinovci věděli, že je slaboch a mistrně toho využívali.

Foto

O historii nevíte ani co by se za nehet vešlo. Původní plán nacistického Německa byl, že společně s Polskem napadnou SSSR. I když Německo slibovalo Polsku vše možné, pokud dohodu s Německem podepíše. Maršál Pilsudki, tak i jeho nástupce kategoricky odmítli spojenectví s nacistickým Německem. Ministr zahraničních věcí Polska Beck, řekl na adresu nacistického Německa : ....byli bychom porazili Rusko a pak bychom na Urale vodili Hitlerovy krávy na pastvu. Místo spojenectví s Německem v dubnu 1939 podepsalo Polsko s V. Británií smlouvu o spojenectví a ochraně Polska a k té smlouvě se připojila i Francie. Hitlerův plán se tím sesypal. Vše mu vycházelo a najednou tohle. Pokud chtěl zahájit válku, musel znát postoj SSSR. Obrátil se na Stalina a ten souhlasil s jednáním. Stalin znal nacistickou averzi vůči Židům a odvolal ministra zahraničních věcí Maxima Litvinova, protože byl Žid a nahradil jej Vjačeslavem Molotovem. Došlo k podepsání paktu Ribbentrop – Molotov o společném napadení Polska.

OF

Myslím si, že Pilsudski s Hitlerem o napadení Ruska nejednal.

Byl to až Beck., Pilsudski kladl Beckovi na srdce, že Polsko

nesmí vstoupit do války jako první. Beck, ve svém projevu v

parlamentu 5.5.1939 odmítl přistoupit na německé požadavky

/koridor a Gdaňsk/ a prohlásil, že největší hodnotou je čest

/polsky honor/... dostalo se mu "standing ovations". V zákulisí po projevu pak údajně zuřil, jak jsou všichni hloupí. Uvědomoval si ,že "podepsal" rozsudek smrti pro Polsko. Pilsudski údajně v roce 1933 po nástupu Hitlera navrhoval Francouzům zaútočit na Německo, pokud Hitler bude pokračovat v zbrojení. Zemřel v roce1935.

OF

Ostudný polsko- německý pakt byl pouze "Pakt o nepoužití síly ve vzájemných vztazích ", podobný pakt mělo Polsko se SSSR.

Žádný dodatek, jako v případě paktu Ribbentrop-Molotov, se nikdy

nenašel. Beneš v září 1938 napsal dopis polskému prezidentu

Mościckému, ve kterém mu navrhoval rektifikaci hranic. Chtěl prostě Těšínsko podstoupit Polsku za cenu společného postupu

proti Německu. Rektifikovat lze nejen hranice ale i čistý líh.

/spirytus rektyfikowany /.To jen na okraj. Česko-polské vztahy

pohřbilo přepadení Těšínska českými legionáři v lednu 1919.

Poláci chtěli uplatnit etnografické hledisko, Češi historické.

Lid si Těšínsko rozdělil Těšínsko už 5.11.1918, Praha to nerespektovala.d.

OF

Aniž by nějak oficiálně protestovala proti polským aktivitám na Těšínsku poslala na Těšínsko 16 000 legionářů .

Masaryk se vyjádřil, že " šovinisté /Poláci/, by měli dostat přes

hubu" My těšínští Poláci jsme nakonec rádi, že jsme v Česku,česká mentalita je nám bližší, a že můžeme diskutovat dokonce na idnesu, aniž by nám hrozilo něco jiného než záplava mínusů.

česká historiografie je prolhaná, třeba takový pán Kindl čerpá něco z německých a hlavně sovětských zdrojů. Lidé bděte, český lid mám rád-

MR

Bude rok 2062, dospěje 26 generace a stejně jako oněch 26 generací, bude si procházet část populace toto téma a přidají k tomu duch své doby, kde se tvořily základy jejich vědomí. Následně skončí na hřbitově i se vším co měli v hlavě ... .

Takovou hodnotu mají vlastně všechny následné pohledy generací po dané události.

Je to vlastně i "prokletí" lidského druhu, a i proč se minulost opakuje ... .

Druhá rovina je to, že vlastně čteme profil archetypu daného člověka, jak filtruje realitu, historii podle určité vývojové posloupnosti, jež se u každé generace zde stále dokola opakuje.

Zatím zde nejsou fáze kde se to tzv. prohlédne a učí se s tím pracovat a jít dále ... .

Objevujete to, co už si prošli generace před námi, a vlastně nás seznamujete, jak se s tím vypořádáváte. Nejste a nebudete na to sám. Generační vlak zajistí další přísun nových lidí na této cestě ... .

Ještě že už je Bílá hora anebo rok 1848, daleko ... .

Foto

J49i15r21i 56C72i27z

21. 4. 2024 19:00

Vite co byla NSDAP? A vite co byla narodne-socialni strana v CSR vedena Benesem? Obe mely jedno spolecne v programu tzn. jedni zbavit svet Zidu, druzi ocistit CSR od etnickych mensin. Po mobilizaci v r.38 mela CSR branit armada s cca 1,5mil vojaku vc. tehdejsich etnickych mensin jako byli nemecky mluvici Rakusane, Zide, Slovaci, Slezane, Madari atd. Wehrmacht mel tehdy cca 2mil vojaku. Kdybyste nekdy byl v armade, tak mobilizace znamena nastup do vojenskych jednotek a kdo neuposlechne muze byt vojenskym soudem zastrelen. Kdyz vrchni velitel misto jasneho povelu k obrane sbali kufry, svoji zenskou, prachy a zmizi do Londyna, tak tim zachranil CSR? Tohle se tady stale opakuje, kdy zbabelost je povazovana za prednost, tedy pro vas. Pro civilizovany svet nikoliv. Doporucuji vam se jet pomodlit na Svedske sance u Prerova, do Reichenbergu (Liberec), Postoloprt a mnoha dalsich mist, kde bylo povrazdeno desetitisice deti, zen, starych lidi (muzi padli nebo byli v zajateckych taborech) napr. upalovanim zaziva, zastrelenim do tyla, mucenim atd. A zodpovednost za toto besneni mel vas hrdina Benes.

Foto

Když vás tak čtu, tak ti zbabělí Češi hromadně vraždili nevinné Němce a Edvard Beneš tomu žehnal. Pane Cizi, vy asi nežijete v Česku a jednoduše nemáte Čechy rád.

Foto

Aby Beneš mohl být prezidentem navštívil Masarykův kancléř Přemysl Šámal Rudolfa Slánského z KSČ. Po uzavření dohody podáním ruky – jak to féroví chlapi mají ve zvyku – se komunisté zřeknou záměru postavit vlastního kandidáta – Klementa Gottwalda. Jsou ochotni Beneše i podpořit, ale co za to? Masaryk proto v zájmu benešovsko-komunistického sblížení podepisuje amnestii pro komunistické exponenty. A je to! Edvard Beneš právě podepsal bianco šek s dlouhou splatností – první z řady příštích. Splácet je začneme 25. února 1948.

Foto

Okopávání Beneše zleva i zprava je český národní sport.

JP

A vy se pasujete do role arbitra. Přitom jsou vaše znalosti zcela nedostatečné.

  • Počet článků 388
  • Celková karma 29,56
  • Průměrná čtenost 1014x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik