Foto

Pekné, mne sa Zlín veľmi páči, je to také zelené mesto vsadené do prírody.

Foto

Děkuji z nahlédnutí, i připomínku, paní Melišová. Líbí se mi tu, jsem ve Zlíně ráda. Zdravím.

JL

Pani Mirko Pantlíková. Znam je velmi dobre. Vase obrazky jsou prekrasne. Jen to umrti Tomase Batu davate moc brzo. Zakladatel firmy zemel v roce 1932 na letisti v Otrokovicich. Pochovan na Lesnim hrbitove i s panem Brouckem, pilotem nestastneho letadla.

Foto

Pane Limo, máte pravdu, v tom datum úmrtí Tomáše Bati jsem se překlepla, má to být 1932. Opravím to. A děkuji Vám za upozornění. Na zlínský Lesní hřbitov s manželem občas chodíme, vím kde je hrob T. Bati a jeho rodiny, i pilota Broučka. Mám dokonce tyto hroby vyfotografované, možná snímky použiji v některém dalším blogu. Zlín se poslední dobou hodně změnil, například na Jižních svazích je vystavěno velké nové d sídliště, ale díky dohledu zdejším architektům ten charakter zeleného města zůstává zachován. Děkuji Vám za příspěvek a srdečně Vás zdravím.

Foto

Díky. Těším se tam. Byla jsem na jižní Moravě snad všude, krom Zlína.

Foto

Na jaře je ve Zlíně nejpěkněji. A já bydlím ve čtvrti, kterou také navrhl architekt Vladimír Karfík, ten co navrhl zlínský mrakodrap, moderní stavbu evangelického kostela, a další významné stavby. Byla to doba rozkvětu města Zlína. Však uvidíte.

VF

Díky. Žil jsem tam 12 let a rád na tu dobu vzpomínám.

Foto

Pane Furste, žiji zde již dlouho, a nevyměnila bych za jiné město. Děkuji Vám za Vaše slova. Hezký veče přeji.

  • Počet článků 333
  • Celková karma 19,23
  • Průměrná čtenost 717x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik