LC

Naprosto s vámi souhlasím, až na větu, že vám zbývá jediná pravicová alternativa, Svobodní. Nechci polemizovat, zda jsou i nějaké další alternativy, ale s tím, že vy, když mluvíte o alternativě, tak zřejmě považujete ODS za pravicovou stranu. Ale na té straně už není pravicové téměř nic. Vždyť vládne přímo ukázkově levicovým způsobem. Co je třeba na zvyšování daní pravicového? ODS se proměnila na typickou středovou liberální lehce eurofilní stranu, a hlavně bez jakékoli ideologie. Jinak by totiž nemohla vytvořit Spolu. Konečně, vidíte jak poslední Mohykáni, jako třeba Zahradil, se od ní začínají distancovat. No a o těch dvou dalších stranách, ze spolku Spolu, škoda mluvit. Jen se musím vždycky usmívat, když slyším "volím pravici, volím Spolu". Tomu říkám teklama na Vizír.

ODS se skládá z Klausovy frakce stavějící na politickém byznysu a klientelismu, a na frakci Fialovu usilující více o liberální demokracii a napravení Babišových chyb než o ideologickou pravicovost!

Foto

Také se mi nelíbí, že v SPOLU nenašli odvahu dát na kandidátky Miroslava Kalouska a Hayato Okamuru. Prý to jsou skokani. Co kdyby snad přeskočili i samotného Sašu Vondru? Je to zvláštní logika: "Toho dát na kandidátku nemůžeme, ten by to mohl vyhrát!" A tak se teď předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová klepe strachy, aby si snad Kalousek nezaložil novou politickou stranu.

Foto

H. Okamura je, tuším lidovec. A pak to rodinné jméno? Asi pozitivní emoce nevzbuzuje. A jeho názory na bydlení? Znáte?

Kalousek - a proč on?

Foto

Svobodní ještě žijí? Pokud vím, tak jejich zakladatel a nejznámější tvář teď kandiduje do EP za SPD.

Foto

Rozumím vašemu povzdechnutí. Pravicový volič má dlouhodobý problém komu dát hlas. Nejenom v eurovolbách. ODS už pravicová strana není a nebude. Bohužel po autentické pravicové straně je minimální poptávka. Modní je liberálně demokratický kabát, který stále víc a víc připomíná dobu našeho mládí a RVHP. Dnes platí hesla "S Bruselem na věčné časy a nikdy jinak" nebo "Kdo nejde s námi, jdem proti nám" Upřímně řečeno co se týče eurovoleb, když pominu Svobodné, tak mi je nejvíc blízký program koalice STAČILO. A dovedu si představit reakci místní celebrity Jandové

OS

U seskupení STAČILO mi docela vadí jejich kariérní rudá šéfka. Je tam víc emocí a populismu než realismu. Svobodní jsou u mne silným kandidátem.

Foto

Svobodní jsou dobrá volba. Patří mezi strany, kde jsou odborníci bez ideologie a potřebujeme změnu jak sůl.

JP

Nejsou to odborníci, ale naprostí ideoví zatemněnci.

Foto

Svobodní? A proč ne Rozumní, SPD, Mazaní, Nejchytřejší atd? Takových tu je málem 100. Jedni pravicovější než druzí.

Doporučuji vyhledat si blogy Svobodných.

DR

Jo, to je výsledek těch nesmyslných předvolebních spolků.

Foto

Spolu nebyl nesmysl, byla to nutnost, k poražení Bureše, ale jde o další vývoj.

JP

Také nemohu volit Spolu - ale z opačného důvodu. Nemohu volit namyšlené a euroskeptické mistry světa z ODS. A vzdělaný Niedermayer se tam stejně dostane. Nyní jsou mým favoritem jasně proevropští Starostové.

MR

Tak proč ne, masochismus je v populaci běžný

  • Počet článků 65
  • Celková karma 17,15
  • Průměrná čtenost 1228x
Lékař, otec 3 dětí (všechny s jednou ženou), dědeček 9 vnoučat. Slovy kronikáře: Christianus solo nomine.

Seznam rubrik