Foto

Velmi dobře napsáno.

Ten "příběh" totiž ukazuje mnohem hlubší problém romské menšiny. Ani po desítkách let snahy jí společensky a finančně pomoci začlenit se nechápou, co je špatného na provokativním chování v MHD, na "cikánské férovce", na kopání do ležícího, na křivých výpovědích svědků z jejich komunity (kamarádů zemřelého agresora), protože oni mají "svá práva" a etnická specifika". Nechápou ani, že podstatu rasismu, protože to by znamenalo agresi majoritní společnosti vůči každé (!) menšině - např. Vietnamcům.... Ti však pracují a nevymáhají sociální dávky, chovají se slušně a nejsou kvůli své rase napadáni. "Rasové konflikty" však jsou v drtivé většině jen mezi romským etnikem a bílou majoritou, kdy se projevuje právě nepochopením, resp. odmítáním Romů přizpůsobit se svým chováním společenským pravidlům většiny.

A jaké je řešení? Narovnat pravidla a přestat toto etnikum řešit. Finančně nepodporovat romské neziskovky, kteří spíše jen přilévají olej do ohně. Majoritní společnost se má starat o hendikepované jedince, nikoliv o ty, kteří se vyhýbají práci. Nechceš se učit a chodit do školy, tak si pak nestěžuj, že neseženeš práci. Nemáš, kde bydlet, tak se postarej sám. Pokud vybydlíš byt, jiný nedostaneš. Porušíš zákon, půjdeš do vězení. To musí platit pro všechny, t.j. i pro romskou menšinu.

Za blog .

JK

Hmm, Vám se to povídá, nikde neděláte starostu, tak - nemáte ty starosti. Bohužel, nikdo to není schopen ani začít řešit, protože je to pod ochranou hrozby obvinění z rasismu. Což je společensky likvidační, proč si nalhávat, že ne. Přitom celá ta věc, vztah té minority, je na vztahu k majoritě ovlivňován jen a výhradně rasismem. Tady u nás v Brně si nikdo nechce kazit život, ať se děje cokoliv, jdeme z cesty. UA to netušil, zaplatil za to rokem života, nejmíň.

JK

J31a69n 56K82l50á58s44e98k

25. 3. 2024 12:54

Zasloužená karma.

Sled událostí v tomto případu je nezpochybnitelný. Banda gaunerů v tramvaji vyřvává, pouští hlasitě hudbu a kouří. Když je jeden z cestujících napomene, rozhodnou si to s ním vyřídit. Po vystoupení ho tři z nich napadnou a "dají mu pár granátů", jak jeden z nich u soudu vypověděl. Ale tím to stále nekončí. I když se napadený snaží odejít, zastoupí mu ten následně smrtelně zraněný cestu a útok pokračuje. Napadený v zoufalství vytáhne nůž a snaží se tak útočníky zastrašit. Že při tom dojde k bodnutí se smrtelnými následky, je nešťastná náhoda. Ten napadený určitě necestoval s úmyslem, že někoho cestou "zapíchne".

U soudu dále vyšlo najevo, že jeden z těchto útočníků se jen několik dní po tomto incidentu zúčastnil dalšího útoku na Ukrajince v centru Brna.

K dalšímu útoku na cestujícího v tramvaji došlo v Brně v únoru. Opět si dovolil napomenout bandu gaunerů a byl surově zmlácen.

Bezdůvodně a nevybíravě zkopána byla v prosinci na zastávce MHD žena čekající na tramvaj. To jsou další případy dokládající, jak se stále chová nemalá část tohoto etnika. O tom ovšem všechny ty neziskovky na jejich podporu mlčí. A kdo omlouvá gaunery, je sám gauner.

JK

Ale tak, jak už jsem psal, to je Brno. Kdybyste tady bydlel, považoval byste to za normální. Naopak, kdyby tyhle útoky /jste si vědom toho, že ten výčet, co jste uvedl, je jen malinkatou špičkou ledovce?/ ustaly, tak bychom se my Brňáci ptali, co se to děje, není snad někdo marod, nebo tak něco?

JH

J94a67n 44H87r47u45š40k29a

25. 3. 2024 10:54

Tak nejlepší byla ta jeho matka, která ho po narození odhodila do děcáku a když se dozvěděla, že byl zabit (v rámci nutné obrany), tak rychle přišla s bulíkem, že chce odškodné za smrt milovaného syna...to je asi to isté kulturné špecifikum...

MK

Sebereflexe žádná. Budou hledat viníka všude, jen se v sobě samých. Přitom by k ničemu nedošlo, kdyby: nekouřili v autobuse, nehulákali, neprovokovali. My ze strachu mlčíme, koukáme jinam a děláme, že se nás to netýká, necháváme si jejich chování líbit a jsme rádi, že se dostaneme ve zdraví z bodu A do bodu B. Jenže Ukrajinec nevěděl, jak to tady chodí a tak se kvůli jejich chování ozval. Co následovalo pak, všichni víme...asi se měl nechat zmlátit on sám.

VB

Přesně, šlo o důsledek neznalosti. U Ukrajince, že se nikdo nenapomíná i kdyby šalinu podpaloval, jen je nutné se dívat jinam a mlčet. A když už jsem mlácen, nesmím se bránit a jenom trpně snášet agresi, aby to nebyl razýzmus.

Od Romů šlo o neznalost toho, že pán je z Ukrajiny, proto jim domlouval a také toho, že při útoku se bude všemi silami bránit.

Cigánskou férovku všichni známe - tobě je 21 nás je 21 tak je to fér.....to není rasizmus, to jsou zkušenosti cenzore....

LK

Nedavno v píseckém parku zmlátilo 20 ehm romů trojici mladých gádžů. Jeden leží v nemocnici se zlomeninami v obličeji.

VG

Byl vychován v jiném právním prostředí kde sebeobrana je reálnou sebeobranou. V UA by byli žalování útočníci a ne napadený. Český justiční bizár nemá strop. Žalují napadeného. Když vás zmrzačí, máte zkažený celý zbytek života.

JK

Podstatné je, že já si mohu zvolit, zda mne někdo v sebeobraně probodne nožem nebo zabije jiným způsobem. Mohu si zároveň zvolit, že se tak nestane. A to je dobře.

JJ

Zaujalo mne to, že tam podepisovali petici proti rozsudku.

Petici proti rozsudku!

Ten Tomáš Ščuka, zmocněnec vlády pro romskou menšinu, je Mgr.

Jaké má vlastně vzdělání?

V každém případě, když pracuje jako zmocněnec vlády pro libovolnou menšinu, tak dělá s Listinou základních práv a svobod,že? Tak by si ji měl nastudovat.

No, a v ní se o právu na petici mluví v článku 18, a v něm si může přečíst, že peticí nelze zasahovat do nezávislosti soudu. Tak jim tu petici mohl rozmluvit. Asi dost zvláštně chápe své zmocnění od vlády.

Opravdu bych nechtěl žít ve státě, v němž soudce rozhoduje o vině a trestu podle toho, jaká petice mu přistane na stole.

  • Počet článků 418
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 1367x
Něco můžu změnit sama, něco ovlivnit a něco jen komentovat. Mám ráda psaní a uvidím, jaká témata mě osloví dneska??? Život je plný překvapení.

Seznam rubrik