ZS

Osvícená/ý vedoucí stravování + perfektní spolupráce s vedoucí kuchařkou/řem, to je asi základ + nebát se vyzkoušet nové receptury. Na tom se dá stavět.

MR

Chuť je strašně specifická věc a formuje ji prostředí. Je to extremně dobře vidět na dovolený co místním chutná a nám moc ne. Ale je školním jídelnám já osobně vidím obrovský problém v tom, že někdo rozhodl, že každé jídlo ve školní jídelně musí být zdravé a vyvážené. Proč nemůže být 2-3x do měsíce jídlo naprosto nezdravé, ale přesně to co děti chtějí jíst. Zdravotně by jim to naprosto neublížilo a možná by pak i fonty jídelny chodili raději. A ještě jedna věc luštěniny mám moc rád, ale přesně ty verze co už vypadají, že někdo minimálně jednou snědl.

Foto

Za mne bývalo největším blafem hovězí s vařenou mrkví s bramborem; naopoak nejvíc jsme miloval "co týden dal" neboli čevabčiči ze všeho, co se ten týden nesnědlo a vhodně okořeněné spolu skrájenou cibulí a tučnou hořčicí to nám parchantům nejvíc chutalo.

Děkuji za připomenutí některých mílníků dětství většiny přítomných.

Foto

Tak. Ač nejen dětství a školních, ale i závod. jídelen

Foto

Představte si, představte si, co ...(Šlitr)

  • Počet článků 644
  • Celková karma 25,45
  • Průměrná čtenost 2147x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik