AK

V cenách potravin jsme už západ dávno dohnali...

JK

A kvalitě západních potravin pro východní státy od roku 2004 jsme čím dál horší. To je neobkecatelné. Do roku 2004 ještě bylo mnoho výrobků se západní lokací, které se u nás daly koupit. Po vstupu do EU to skončilo. Zneužili nás.

Foto

Tak jsem četl, souhlasil s vámi, no druhá půlka už nebyla taková a pak příšel poslední odstavec.

Už když jste odstavil politiky a vlastně celkovou orientací především na finance to oku tolik nelahodilo a poslední věta, která může být čtena i jako nabádání k práci ve spřízněné cizině, tak ta to dovršila.

Politici naopak mají velký vliv na život v dané lokalitě, to byste měl vědět, vývoj od ́89 to jasně dokládá. Ano, mají vytvářet co nejlepší prostředí, aby se lidem a ekonomice dařilo a to jak svou prací, tak svým konáním.

Není to náhodou dost významný problém republiky?

PK

P37e65t66r 54K10u27b98í33k

17. 3. 2024 19:21

Dobrý den, děkuji za reakci. Práce v cizině mě vůbec nenapadla, někdo si ji může vybrat, ale podle mé zkušenosti se dá důstojná práce najít i v Česku.

Souhlasím, že politici mají vliv, ale nelze v ně vkládat přílišné naděje. A obecně velký vliv může mít i dostatečně odhodlaný člověk či skupina lidí, obzvlášť pokud si dokáží získat mediální prostor.

Foto

R50o74m44a84n 48K65o25z69e17l

17. 3. 2024 16:10

Co se týče minimální mzdy, tak tam už existuje doporučení EU, že má být na 50 procentech průměrné mzdy. Zatím je to doporučení, možná z toho bude nařízení.

Jsou věci, kde bych se dohánění Západu raději vyhnul, např. přijímání migrantů, což vede ke vzniku no-go zón.

Foto

Dohnat a předehnat. Jako bych to již kdys slyšel, ba i četl. Již v dobách, kdy jsme přitom ,,běhu" chvílemi viděli i svá vlastní záda

"Já jsem jel, Hurvajs, takovou rychlostí, že jsem se některou chvíli úplně viděl zezadu." :-)

(Spejbl sportovcem).

LC

Nechci dohnat UK a Francii už vůbec ne. Dokonce už ani netoužím, abysme dohnali Německo.

JS

Ono není dobré si ten západ vykreslovat jen ekonomicky, ono totiž dohnat západ není jen o tom a já mám silné pochyby o tom, zda vůbec chci dohnat západ ve všem, protože si myslím, že ne vše je na západě dobré a následování hodné, takže bych se na nějaké dohánění vůbec někoho dnes vykašlal a snažil se, aby naše země fungovala podle našich přání a byla svou a nekopírovala slepě kohokoli, já nechci být Britem, nebo Finem nebo... a hlavně nechci, aby naše země byla vysávána jak doposud, data jasně hovoří, že jsme jednou z nejvíce vysávaných zemí vůbec, pak není divu, že státní kasa zeje prázdnotou a státní dluh roste a roste a světe div se nevysává nás Afrika nebo Rusko, vysává nás ten náš přítel největší "západ".

RC

Patrime k nejbohatsim zemim... Staci si srovnat, jak to vypadalo, kdyz Cech vyjel do zahranici na zacatku devadesatek (pastickari, rizkari, clovek nemel odvahu si za jejich cenu koupit ani zmrzlinu) s dneskem. Staci si srovnat vozovy park.

JK

Dohnat toho, kdo nepřešlapuje na místě nelze. Ale lze se aspoň přibližovat.

DC

No, tady dost podstatná skupina cca 40% touží po CCCP, takže dohánění západu asi není na pořadu dne. Jenom mi vrtá hlavou co jim to russko přinese. Politika oligarchové atd., zdravotnictví opravdu pro 5% vyvolených, armáda a policie naprosto nezávislé, justice absolutně neovlivnitelná, vyspělý průmysl generace 0, služby zase pro 5%. Prostě nádhera, když státem může být benzínová pumpa.

MM

Možná je na čase navštívit psychiatra. Opravdu myslíte, že lidé volí Ano, protože touží po CCCP ??

JK

Autore, chyba je v občanech před rokem 1989. 40 let tady chodili ke ústavně nepovinným volbám. Ještě v roce 1986 volilo 99,94 % lidí. Po roce 1989 byl snad každý zapřísáhlý antikomunista?? To jsme tak zbabělý národ? Takže není důvod po 34 letech vše házet na nějaké pohodlí občanů, když dřou za německé třetinové mzdy. Vláda všude říká, jak je v EU jednotný trh, tak proč k nám nedovážejí aspoň západní potraviny se západní lokací?? Před vstupen do unie to jeětě podezřele šlo? Do EU jsme vstoupili, aby nás mohla hlavně ovládat. Kdyby to bylo jako v dávnější minolosti jen podle ekonomické vyspělosti, tak tam dodnes nejsme! Holt, západ potřebuje pro své méně kvalitnější zboží odbyt. A tím jsou východní státy jako dělané. Na západě dělají stovky demonstrací, např. za klima atd. Ale proč tam někoho za těch 20 posledních let nenapadne udělat demonstraci za stejnou kvalitu potravin pro východní státy?? Když už nemáme ty západní mzdy, tak aspoň může mít ty kvalitnější západní potraviny. Takže ve všem hrajem na druhé housle. A pak se politici šíleně diví, že máme slabou volební účast do EU. Hlavně, že před každýma volbama mají vždy kecy, že jsou právě tyto volby nejdůležitější a jde o důležitou budoucnost evropy. Kdo tomu dnes věří? Já už jsem z těch slibů od roku 2004 dávno vyléčen.

Foto

Máte skutečně hodně "zajímavé" vnímání teality.

Foto

Jednoduchy navod:

- nepovazovat vysoke skoly technickeho smeru za neco fujky

- maknout na exaktnim vzdelani

A pak uz budete vedet , co delat ....

  • Počet článků 27
  • Celková karma 17,77
  • Průměrná čtenost 436x
V práci jsem matematik a programátor, ve volném čase pak spisovatel krátkých článků. Hlavním zdrojem inspirace je pro mě má vlastní životní zkušenost.