Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Je to zcela logicky věcí názoru. Nicméně je vidět, že dosti lidem nevadí ani tak ta korespondenční volba, jako spíše to, že namísto lidí v zahraničí studující, na pracovních stážích,příp. na dovolené, do ní můžou kecat i ti, kteří tu dlouhodobě nežijí.

6 1
možnosti
MK

Z vašich argumentů vyplývá např. i to, že by neměli volit ani nevyléčitelně nemocní. Ti tu totiž také dlouhodobě žít nebudou.

Připadá vám to šílené? Mě tedy ano. Ale je to přesně v duchu toho, co jste napsal.

3 11
možnosti
MS

Argumentovat ústavou ČR je momentálně zbytečné, protože z rozhovoru s ústavním advokátem na Irozhlase vyplynulo, že by mohlo (a nemuselo) dojít ke změně listiny základních práv a svobod a tím pádem i ústavy ČR.

Takže momentálně nikdo neví jestli se kvůli korespondenční volbě musí měnit ústava. Pokud ano, nevidím důvod proč nezměnit i definici občana ČR. Vy tam vidíte absurdní požadavky, já v konkrétních případech vidím požadavky naprosto legitimní.

2 2
možnosti
JL

Pane Michale Svobodo. Dokazou-li cesti politici zmenu Ustavy, bude to velmi narocne. Jiz dnes poukazuji na nerovnosti v teto zakladni listine, kde i "preabule" ma chyby hned od zacatku, jak ji kopiroval pan Klaus s panem Uhde, z Ustavy nasi prvni republiky. Ustavni soud se ani nepozastavuje nad temito chybami.

Zmena volby v cizine??? Nemyslim. Cesti politici jsou lini, stene jako obcane CR Psal jsem o tom mnohokrat. Nase republika nema naladu neco dat doporadku. Uzasne.....??!!

0 0
možnosti
LT

Další vcelku častý opoziční argument je, že volit by měli jen ti, kteří v České republice platí daně.

Zdroj: https://verakovarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=811449

Hm, znám jednoho blogera, který navrhoval, aby možnost volit měli jen ti, kteří zaplatí ročně minimálně 18.000 Kč na daních.

Znám i novináře (tedy v jeho podání spíše "novináře"), který přišel s nápadem, že volit by mohli pouze ti, kteří mají IQ minimálně 100 bodů.

A tak bych mohl pokračovat. Ale kupodivu ani jeden z těchto navrhovatelů nepatřil mezi podporovatele současné opozice, spíše naopak.

4 3
možnosti

Je hezké, jak právě Vy sama dokládáte svou absolutní nekompetentnost osobní, stranickou i celé 5-koalice. Naprosté nezvládání a amatérizmus ve správě státu prakticky ve všem, což už nezastře ani propagandistická ČT, a přímo Vaše osobní touha zastřít tu bezradnost řešit akutní problémy, které přímo prohlubujete, problematikou korespondenční volby a přijetí eura. Toť vše. Opravdu chcete tvrdit, že korespondeční volba a přijetí eura je akutnější než ekonomika tohoto státu?

A problematika korespondenční volby ve Vašem účelovém pojetí? Proč se nezabýváte jak při ní nahradit onu skutečnou volbu jedince. Tedy kontrolu ve volební místnosti skrze občanský průkaz a onou prokazatelnou volbou za plentou? Proč nepíšete, jak takovou kontrolu zajistíte? Odpověď je přece zcela zřejmá. Nejde o to zda korespondenční volbu ano či ne, jde o onu legislativu, která eliminuje možnost podvodu. A této problematice se naprosto zjevně nevěnujete ze zcela zřejmých důvodů. Nekompetentnost - Vaše osobní i stranická.

15 3
možnosti
VR

Nějak opomíjíte to, že vláda Andreje Babiše měla ve svém programovém prohlášení i zavedení korespondeční volby!

Takže i vláda Andreje Babiše byla amatérská? A víte o tom, že většina evropských státu tento typ volby má zaveden a odzkoušen už řadu let?

5 1
možnosti
VD

Proč vadí korespondenční volba? Protože ředí hlasy ANOSPD.

6 5
možnosti

Dík za moudrá slova!

4 1
možnosti

Není zač, nic moudrého v nich nebylo.

7 8
možnosti

Proč opozice odmítá našim občanům v zahraničí umožnit splnění ústavního práva volit? Protože zahraniční voliči se nenechají zblbnout ani opoziční nenávistnou lží, ale ani se nenechají oblbnout ruskou desinformační hybridní válkou!

7 13
možnosti
Foto

Nepochopitelná vlna odporu nebo jak jste to napsala? Ale vždyť je to naprosto jednoduché a logické. Tito lidé jsou mimo přímý dosah často lživých a demagogických tvrzení, zejména majitele ANO a tudíž by mohli volit neovlivněni jejich masáží a tykové hlasy jsou pro ANO většinou ztracené. Pokud je někdo v zahraničí, ale je občanem ČR, měl by mít možnost uplatnit své zákonné právo.

Ostatně to určitě ví i Petr Kopáček, který doúředu ví, jak budou čtenáři reagovat.

6 2
možnosti
AM

...Proti korespondenční volbě se zvedla nepochopitelně urputná vlna odporu...Co je nepochopitelného na tom, že nechat volit někoho, kdo žije jinde, kdo nežije každodenními problémy našince a ke komu se informace o stavu věcí v republice dostávají jen zkresleně a zprostředkovaně, bychom nechat volit a tím ovlivňovat život v zemi, ve které nežije, neměli.

A pro ty, kteří už mají na jazyku, že spousta lidí je venku jen dočasně, studují, rozvíjí svou profesní kariéru, jsou na návštěvě u babičky atp. - riziko podnikání. V životě je vždycky něco za něco.

8 7
možnosti
MD

A pro ty, kteří už mají na jazyku, že spousta lidí je venku jen dočasně, studují, rozvíjí svou profesní kariéru, jsou na návštěvě u babičky atp. - riziko podnikání. V životě je vždycky něco za něco....no jo, samozrejme je pro ANO a SPD lepsi, aby se volba zkomplikovala aktivním lidem.

6 7
možnosti
PK

Máte naprostou pravdu, ale bohužel, za chvíli se Vás sesypou argmenty typu "neměl se stěhovat na Nový Zéland" nebo "kdo chce volit, tak z toho Zélandu přiletí".

9 1
možnosti

No to se neměl stěhovat. Ale když už to tak udělal, tak by se měl snažit ovlivňovat život v místě, kde aktuálně žije.

8 7
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 549x
Ing. Věra Kovářová. Bývalá starostka obce Chýně, poslankyně Parlamentu ČR, místopředsedkyně hnutí STAN,  překladatelka a učitelka německého jazyka. Podrobnosti o mně najdete na mých webových stránkách.

Seznam rubrik