Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No mně se Silvestr líbí. Chtěla bych ho ale tichý. Líbí se mi čekat na půlnoc a přiťuknout si na oslavu příchodu nového roku. Je to rituál a těch je už málo. Nechtěla bych ho utopit ve všednosti, i když je pěkná.

5 0
možnosti
LM

Mám to také tak, jako vy. Ty petardy také nemusím. Jinak tradice je fajn.

6 0
možnosti
JN

J14o29s13e85f 36N37i20k39l

1. 1. 2024 14:59

tak nějak to mám také...

1 0
možnosti
Foto

Já vim, že nejste fanatik, ale dobrý člověk

1 0
možnosti
Foto

Mluvíš mi z duše, Jardo❤

4 0
možnosti
JL

Bloumat nad tím zda je Silvestr blbost nebo ne, mi přijde zbytečné.

https://mkskimgmodrykonik.vshcdn.net/5u0veOqVPmx_s720x720.jpg

3 0
možnosti
Foto

Silvestr? Je to jméno, uvedené i v kalendáři, coby i tzv. jméno křestní. Je dle data v kalendáři i dnem předcházející následujícímu, ač až v další, tedy novém roce. Jak, kdo a proč jej slaví, to bych nechal raději na lidech. Nejde o stát svátek s povinností jej slavit, ale ani zakázat, např. i z rozhodnutí strany a vlády. To by byla jistě až blbost, stejně tak jako mít z toho až depku

0 5
možnosti
Foto

Jiroudku, táhněte k čertu

6 3
možnosti
DR

Naprostý souhlas. Taky jsem nikdy nepochopil, co je na Silvestru ke slavení.

3 1
možnosti
PC

Jaroslave, měl-li bych vyjádřit svůj názor, pak by musel opakovat přesně to, co jste napsal. Proto budu stručný - naprostý SOUHLAS!

P.S. Včera jsme se krátce před půlnocí vraceli od známých, kde jsme si v klidu symbolicky přiťukli na Nový rok. Co se však dělo všude kolem (na ulicích) v souvislosti s ohňostrojovými "oslavami" konce roku, mi evokovalo masovou propustku pacientů z psychiatrického zařízení.

Přeji Vám v novém roce všechno nejlepší.

5 0
možnosti
PC
LM

Vážně je silvestr blbost? No, je to poslední den v roce, který máme za sebou a další v tom roce už nebude, takže něco končí, chceme vidět lidi, které máme rádi, jestě naposledy v tom roce a oslavujeme příchod nového roku, aby byl veselý a krásný, je to naděje, že budeme žít dobře. Nechme to na lidech. Není to nikým nařízené. Je to tradice, kterou někdo má a někdo ne. Jsem ráda, ze jsem poslední den v roce měla pěkný. Tak vše dobré do nového roku.

9 0
možnosti
Foto

Moje Silvestry jsou posledních několik let poměrně stereotypní. Sedím u krbu, nahřívám se, po jedné ruce sklenku single malt Whisky (letos Talisker). Dobrá kniha (letos Israel - země, kterou nikdo nechápe). A jdu spát okolo 22.00 hod. Budím se ráno v 6.00 hod. Ideál....

7 0
možnosti
Foto

A nejbližší osoba, mlčochu

1 0
možnosti
Foto

Ale no tak Jardo, vždyť je to taková hezká tradice.

Vašek

5 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2263x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik