Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Uvedu svůj názor jedním příkladem a poté otázkou. Byl jsem v jednom podniku, kam přišel mladý muž se ženou. Usedli, objednali si, vytáhli telefony a tu hodinu, co tam byli, zírali na displeje a neprohodili ani jedno slovo. Pak se zvedli a odešli. Ptám se, zda onen virtuální svět, ve kterém jsme propojeni s lidmi tisíce kilometrů daleko, ale nevnímáme ty ve vzdálenosti několika metrů, nevede k podobným koncům. Frustrace, deziluze, ale také snaha vyniknout za každou cenu. Jen na okraj - když jeden historik četl dopisy japonských sebevražedných pilotů, byl zaskočen tím, jak svůj čin považovali za hrdinství, jež ocení celý národ. A také dodal, že těsně před letem samotným už jim asi došlo, že je konec.

Pravda, ještě tu nemáme případy a la Breivik, ale domnívat se, že se to nikdy nestane, zvláště po široké medializaci podobných případů zejména z USA, je stejně naivní jako tvrdit, že si z podobných "návodů", rozpitvaných do poslední vteřiny, nikdo nevezme inspiraci.

3 1
možnosti

Společnost je zkažená, bla, bla, bla . Shrnutí blogu do jedné věty.

Co se samotného činu týče, předcházet mu jde blbě. Demokraticky. Omezení zbraní ano, ale to nechci. Kdyby se noviny rozhodly nepsat o těchto činech (respektive psát na deváté stránce), také by se jejich počet snížil. Kontrola sociálních sítí by také pomohla, ale na to nejsou prostředky.

Musíme se s tím smířit. Ostatně, musíme si uvědomit, že u tohoto činu jde zejména o teror - vyvolání strachu. Samotný čin se neprojeví na statistikách úmrtnosti v ČR. Je to tragédie pro rodiny a přátele, ale jinak jde jen a pouze o vyvolání strachu

2 0
možnosti
MV

Několik legálně držených zbraní, pravděpodobná psychická porucha, komunikace na Telegramu a jako vzor podobně chora střelkyně... Tomu nepredejdete. Hrozný.

3 0
možnosti
LH

nechci na tom parazitovat, ale pravděpodobná psychická porucha a několik legálně držených zbraní, jejichž vlastnictví musí povolit policie? nerozumím tomu....

0 0
možnosti
DP

Mam zkusenost prace 17 let ve forenzni psychiatrii a troufam si tvrdit, ze zabranit podobnym cinum silne psychicky narusenych osobnosti si uplne zabranit neda. Pripadu, jako "blesk z jasneho nebe" kdy se jedinec pod vlivem bud uz casove delsi nebo uplne nove vznikle zavazne psychicke poruchy dopustil tezkych zlocinu jsme tam za ty roky meli nekolik. Sice se podle mne takove pripady daji castecne omezit, ovsem mira omezeni zavisi na tom, jak bude spolecnost tolerovat "sesnerovani" prilis tvrdymy kontrolnimi mechanizmy. Meli sme u nas (ve Svedsku) podobny pripad, kdy mlademu muzi (zrejme z neopetovane lasky) "hrablo" a postrilel na ulici nekolik nahodnych lidi. Jo, pro jistotu se zminim, ze to byl Sved jako poleno, tedy etnicky Sved, co drive nemel zadne problemy se zakonem. Coby (uz sice v duchode) dlouholety pracovnik v psychiatrii doufam, ze vsem bud primo (pribuznym obeti) nebo neprimo postizenym (lidem kteri si tento des museli nechtene prozit) bude co nejdrive poskytnuta potrebna psychologicko-psychiatricka terapeuticka pomoc.

12 0
možnosti
RK

On ten člověk ani nemusí být vůbec narušený. Viz případ chybně označovaný jako Bučovice 1973 (stal se totiž poněkud jinde, ale to je vedlejší). Vojenský zběh A. D., označován sice za frajírka, ale jinak slušného člověka, zastřelil tři záložáky bez jediného rozumného vysvětlení...

0 0
možnosti
AL

Srovnání s komunismem je mimo mísu. Komunismus byl zločinný systém, který vyrodukoval milióny mrtvých a zničené hodnoty.

2 0
možnosti
RK

Nehodlám tu obhajovat režim ten či onen. Nehledě k tomu, že by bylo zajímavé uvést, kde ten komunismus byl. Komunisté se maximálně dopracovali k socialismu a ještě dle jeho definice hodně pokřivenému. Na druhou stranu by bylo férové přiznat, kolik mrtvých vyprodukoval kapitalismus. On je spíš problém v lidech. A na ty neplatí žádná ideologie. Kdo bude chtít být parchant, bude jím kdekoliv, kde si vytvoří podmínky nebo mu to bude tolerováno.

4 0
možnosti
OS

Obávám se, že to je stejně naivní jako myšlenka komunismu. Ta je taky v podstatě hezká, ovšem realita byla a někde i je díky naturelu několika málo promile lidstva úplně jiná. Proto máme zámky na dveřích. Proto máme armády. Proto žijeme ve strachu z budoucnosti.

3 0
možnosti
Foto

Bez dalších komentářů tohoto hrůzného činu v poklidné předvánoční atmosféře České republiky zastávám názor, že pokud pachatel nepoleze dovnitř budovy přes plot (pokud ovšem budova nějaký plot vůbec má?), má smysl jedině pořízení bezpečnostního rámu. Většina současných zbraní a střeliva obsahuje kov, a rám by je dokázal zastavit a nebo na ně upozornit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 8,18
  • Průměrná čtenost 433x
Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj.
https://mistovsrdci.cz

Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl.
https://osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/vyzvacil