Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

tak ono je třeba se také smířit s tím, že takovým činům úplně předejít nelze. Samozřejmě tu máme glorifikaci násilí, internetové osamění, glorifikaci vlastního názoru ať je jak chce zhovadilý, tyhle věci měnit je těžké ač v principu možné. Ale 100procentní prevence je doslova nemožná

2 0
možnosti
IM

I31v25a43n 49M55i34n80á75ř

22. 12. 2023 15:18

Stačí se jen podívat na "běžné" filmy v TV. Naprosto všude převládá násilí - ve všech myslitelných podobách. Ani hlavní hrdina by již neobstál, bez fyzické likvidace svých nepřátel - jak na běžícím páse. Čím drastičtější scény - tím lépe.

Nikdo nemůže zcela vyloučit, že to na vývoj mnoha lidských jedinců nemá - zhoubný a samozřejmě i inspirativní vliv.

3 0
možnosti

Statistika

Ale lide jako Vy neveri tomu comodporuje jejich videni sveta

0 0
možnosti
Foto

Pán Vladimír, stačí si vygoogliť a hneď zistíte, za akú a nie veľkú sumu sa dá získať taká zbraň na normálnom i čiernom trhu. Taktiež polícia vyraďuje zbrane a tie sa nelikvidujú..., jeden študent mi hovoril, že jeho kamarát z tejto zložky mu takú zbraň ponúkal zadarmo, či nechce...

1 3
možnosti

Ono neni tak lehke sehnat utocnou pusku na cernem trhu ppro normalniho cloveka bez znamosti

1 0
možnosti
Foto

J63a19n 50Š87i75k

22. 12. 2023 12:39

V každém z nás dřímá zlo. Dnešní svět přináší osamělost a ta ho probouzí...Hezký den

0 0
možnosti
Foto

A proto musíme probouzet dobro a starost o druhé lidi.

1 0
možnosti

L80i82b25o36r 83Ž33á36k

22. 12. 2023 12:39

Samozřejmě vina okamžitě hozená na hry a filmy. Přičemž odborníci se spíše shodnou na tom, že ty funguji u dospělého jedince spíše jako ventil.

Není to třeba spíše tím, že se mladým bělošským chlapcům dneska říká jak jsou zbyteční, jak můžou za všechno zlo na planetě, jak by bylo lépe bez nich. Hodně vtento trend valí právě na nejrůznějších humanitních oborech. Zkuste tomu jako mladý člověk čelit. Stydět se za to, že jste bílý heterosexuál. Je otázkou času než z toho někomu hrábne. Nemám nic proti jiným rasám a sexuálním orientacím. Jen, tak to dneska prostě vje, a hodně profesorů ten stav přiživuje, stejně jako masmédia a sociální média. Rozhodně neschvalují násilí, ale nepřekvapilo mě.

9 0
možnosti
RK

Vina rozhodně ne, ale jak jsem uvedl níže, inspirace tu rozhodně může být. Nehledě k tomu, že místo pietního přístupu k obětem se dočítáme ve třech desítkách článků vteřinu po vteřině, co se stalo. To rozhodně pozůstalým prospěje, co? Jistě, můžete tvrdit, že tím budou mít příště (ufff) větší šanci - nebo ten příští (už se jich pár ozvalo) najde způsob, jak jednat efektivněji. Doba je šílená a my si pořád namlouváme, že to ještě není tak zlé. Což je pravda, ono to je mnohem horší.

2 0
možnosti
MR

To podstatné nám bude vždy unikat a budeme řešit jen důsledky. Chápat děje, tak to je potřeba vnímat v kontinuálním dějovém čase v řádech měsíců a roků, naše vnímání je ale denní, končí spánkem a redukcí zde.

Tady je nastolen trend, jež běží už někde od 2. světové války, ale podstatný impulz dostal po roce 89, a pak vstupem do EU, kde došel vrcholu v podobě pozitivní diskriminace, kvorům žen na manažerských funkcích a rozpadu generačních rodin a rodin v párech. Do hry se naplno projevila pravá mozková hemisféra, kde je cit pro vnímání na dálku, tedy i celku, a s tím spojená emoční a sociální intelligence, láska, duchovnost, esoterika, tvořivost, svět je jedna velká rodina a občané děti. Došlo k odtržení od reality, vnímání na blízko, což je doménou levé hemisféry. Děti a následné generace jsou vychováváni jako osobnosti, indigové děti, je zde značný nástup neúplných rodin, předání výchovy na školy, internet, mobil. Děti žijí v chráněném prostředí dostatku, a vlastně až do pomalu 30. let nevyjdou z umělého prostředí ... . Zde už před kovidem se kritizovaly tzv. mama hotely, neschopnost se postavit na vlastní nohy, a poslední dobou i nárůst psychologických problémů, křehkosti. Chybí zde kořeny, předávání toho, co bylo v generačních rodinách, hodnoty, řád, tradice, jak se chovat v daných situací, k ženě či muži ve vztazích a další. To vše je nahrazováno, vzděláním a tlačením neustálých osnov, jak zvládat tu či onu životní, existenční situaci. Chybí to, co zde bylo za dob mocnářství a 1. republiky, a to tlak života, to je druhá ingredience, jež z uhlí vytvoří diamant, z člověka duševní osobnost. Většina matek bude mít problém s tím, nechat své dítě projít drsnou lekcí života. Došlo k značnému vychýlení těžiště společnosti, neboť každá generace se nerodí s hotovým dnešním vědomím, nemá žádné a tvoří si jej v duchu dané doby a situace.

5 0
možnosti
MR

Pokud tato doba není pod vlivem druhé strany, reality, tak je tendence vytvářet umělé světy ... . Od covidu se vracíme do reality, a to bolí a bude ještě bolet.

Vlastně to přišlo s odchodem madam Merkel ... .

Jinak dobré čtení je i zde: Dokonalý život zabíjí. Experiment, který překvapil (ifenomen.cz)

Dnes se učíme následkům jak svět, spíše v Evropě. vládla pravá mozkové hemisféra, což je nutné k další evoluci.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji všem za názory. Souhlasím, že by nemělo být "tak jednoduché získat zbrojní průkaz". Nic méně co jsme měl na mysli je celkový přístup k aceptaci násili ve společnosti, které pak všechny ovlivňuje.

7 2
možnosti
MN

nemám pocit, že by společnost nějak výrazně akceptovala násilí. a také se domnívám, že normální člověk dokáže rozlišit mezi filmem/hrou a realitou. pokud ne, těžko ho označit za "normálního"

3 0
možnosti
Foto

Blázni byli odjakživa, zbrojní průkaz se dal pořídit jednodušeji než dnes a přesto k takovým masakrům nedocházelo.

2 0
možnosti
TP
Foto

Nevím, jak mohl takový člověk projít psychotesty, nutnými k získání zbrojního průkazu.

Ze svého okolí znám případ, že majitel průkazu byl přezkoumán policií, když se dopustil nějakého drobného přestupku, dal v hospodě někomu facku.

Tady mám studenta, který byl '"nějaký divný". To jeho spolužáky nezajímalo, nevěděli, že má zbraň? Totéž pedagogové. Není trochu na vině lhostejnost společnosti?

8 1
možnosti

psychotesty nejsou pro ziskani zbrojaku nutne, staci potvrzeni od obvodaka, ktery muze (a nemusi) testy vyzadovat.

Ja treba jen vyplazl penize a potvrzeni bylo moje

4 1
možnosti

clanek aspon cili pricinu (tj. dusevni rozpolozeni vraha) a ne na veci cin "jen" usnadnujici

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 8,18
  • Průměrná čtenost 433x
Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj.
https://mistovsrdci.cz

Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl.
https://osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/vyzvacil