Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Ze by pani ekonomka nemela uz ani na drobne darky pro spoluzaky svych deti?

Smlsnout si na tomhle jako na kolektivistickem zlu? A proc nenapsala jeden vazny argument - jina kultura ditete (neslavi Vanoce, protoze je muslim, Zid, atd.)? Ale ten se ji, buh vi proc, nehodi.

0 18
možnosti
PP

Tvá první věta je bezdůvodná spekulace. Ke zbytku jen tolik, že autorka není povinna argumentovat tak, jak si ty přeješ. Můžeš si napsat vlastní článek a argumentovat v něm po svém.

20 0
možnosti

Berete to moc vážně. Já si z dětství pamatuji několik takových akcí. Nešlo nikdy o bůhvíjaké dárky, byly to v podstatě drobnosti. Nakonec to bylo vždycky docela napínavé, co asi v balíčku bude. Jednou jsem dostal ohmatanou knihu Památné bitvy našich dějin a docela jsem si v ní početl. Když se někdo nechtěl zúčastnit, nemusel nic dávat a taky nic nedostal, žádný problém.

0 0
možnosti
MB

M93i63l63a68n 23B94í23l27e44k

18. 12. 2023 10:09

Jenže losování je přece něco jiného. Tam pro šikanované (nebo neoblíbené) dítě není úniku. Může být terčem posměchu už při onom losování, posléze obdarováno "vtipným" dárkem, jeho dar naopak zesměšňován.

Nad čím dospělý mávne rukou, může být pro dítě dost drsný zážitek.

3 0
možnosti
Foto

to chce míň dní na slunci a méně porad jinak hrozí že se z toho jeden zblázní. jinak to komentovat nejde. a Já myslel že čisté zlo je jen impérium:)

0 10
možnosti
MK

Vynucený dar je závazek a zároveň je to oslava agresora, který je tak své oběti zavázán?

0 0
možnosti
JM

J56a81n 74M84a18r17i29k

18. 12. 2023 8:20

dost zoufale, ze nam to marketa musi vyvsetlovat,ze to nechapou ucitele, reditele, zaci, jejich rodice sami

3 6
možnosti
Foto

J87a30n 64Š82i28k

18. 12. 2023 8:04

Aha. Některé z Vašich dětí chodí do "špatné" třídy se "zlou" učitelkou. Tu patrně nenávidíte, protože tak to má být a tak je svět vlastně v pořádku, a to je to pravé dobro o které usilujeme. Tuhletu ptákovinu o nenávisti totiž píšete. Taky se mi "povinné" dávání dárků nelíbí, ale to neznamená, že s tím mišmašem o dobru a zlu, který se tváří jako hlubokomyslná úvaha, souhlasím. Svět v který Vy věříte je prostě mrtvý. To, že se Vám nebo mě něco nelíbí, je zcela fuk. Tak to prostě bude, svět bude jiný, jestli zlý nebo dobrý je zcela podružné, a Vy si můžete psát kolik nesmyslů chcete. Hezký den

5 22
možnosti
JM

J57a42n 15M97a89r53i29k

18. 12. 2023 8:21

kdyz se mi povinne davani darku nelibi, protoze je z lepsiho noveho sveta, musim si ho nechat libit, podridit se mu bezvyhradne a jen souhlasit?to nemyslite vazne,ze ne?

17 1
možnosti
AV

K "povinným dárkům" nemám asi jednoznačný názor.

S čím ale opravdu nesouhlasím je, že "někteří jedinci v kolektivu se nenávidí a je to zcela v pořádku". Ne, pokud k takové situaci dojde, fakt to není v pořádku. Můžou si být ukradení nebo i přímo nesympatičtí. Nenávist v žádném případě v pořádku není.

Stejně tak jako není v pořádku šikana, která by se měla řešit podstatně razantněji než zrušením povinných dárků, aby se nááhodou nemohlo stát že šikanovaný bude muset dát dárek šikanujícímu.

9 4
možnosti
MK

Můj soused mi vykradl stodolu a dílnu, nedostal za to ani žádný trest, podmínku, to je něco jako kdyby mu jen řekli bububu. Ani se za ty krádeže nestydí a když se potkáme na ulici tak se mě snaží zabít pohledem. Pojďte mi teď vyprávět, že nenávist není v pořádku.

Není těžké si něco podobného představit u dětí.

17 1
možnosti
EK

prostě ve skříni vyhrábněte nějaký zbytečný krám z loňska, zabalte ho a hoďte pod stromek.

3 5
možnosti
MP

Poměrně hloupý článek. Naše děti ani my jsme s tím nikdy problém neměli a žádnou škodu to nenapachálo. Větší škodu napáchaly nesmysly, které se v blogu daně paní objevují. Zbytečně straší lidí a už jsem musel vysvětlovat, že paní nemá ráda náš stát a těší se na katastrofu, že ji není třeba brát vážně.

10 22
možnosti
MK

Lidé jsou různí, někdo má rád holky a jiný vdolky.

1 0
možnosti
MB

Souhlasím.

Nelíbí se mi ani to, když iniciativní rodiče zorganizovali v primě akci: každé dítě přinese stovku a koupíme třídnímu pedagogovi společný dárek. Dát či nedat, toť otázka.

11 0
možnosti
ST

To už je něco jiného.

Pokud každé dítě přinese dvě stovky na společný dárek, který organizují rodiče (nebo určitá skupina rodičů), tak se jedná o dárek v hodnotě nikoli nepatrné a většinou nepomíjivé, což lze považovat za korupční jednání (zvlášť, pokud k předání dojde před uzavřením klasifikace).

Z morálního hlediska je to velice rozdílné od obřadné kytičky či sladkosti, kterou předá dítě při předávání vysvědčení předávajícímu pedagogovi. Ta kytička (kterou pak pedagog odloží na hřbitově či na kompostu) je malý nevinný obřad.

"Dárková tombola" je obřad podobný té malé kytičce, nikoli tomu velkému společnému dárku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,99
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články