Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem mimo možnost psaní. Jen krátce. Mám to stejné, jako řada diskutérů níže. Kašlu na olympijské hry.

10 0
možnosti
Foto

Já doufám, že jim to tam publikum bude dávat každý den pěkně sežrat.

8 0
možnosti

Je to sice rozhodnutí ve stylu "aby se vlk nažral a koza zůstala celá", ale až na OH se ukáže, zdali to bylo nějaké vítězství Ruska. Možná se ruští a běloruští sportovci podle reakcí publika konečně dozvědí, jak jsou jejich země ve světě oblíbené. Tipl bych si, že se to projeví už při slavnostním nástupu.

4 0
možnosti
Foto

Pane Šťastný, ono je to už nyní vítězství rusáků. A věřte tomu, že kdyby se náhodou objevily nesouhlasné projevy publika s jejich účasti na olympiádě, tak jedinou jejich reakci bude otázka PROC Že by něco pochopili, je utopie.

2 0
možnosti
Foto

Veď ani hospodárske sankcie vlastne nefungujú....

6 0
možnosti
SB

To, že Rusové a Bělorusové mohou startovat na pařížské olympiádě, je vrchol nevhodnosti, avšak rozhodně to není jediná věc, která na sportu zapáchá.

Sport je nemorální v mnoha hlediscích.

Jsem přesvědčen, že to začíná už na úrovni okresních přeborů ve fotbale nebo v kategoriích mladších žáků v různých sportech. Tam to nikdo ani neeviduje, protože tyto nižší kategorie téměř nikoho nezajímají, avšak určitě i tam bychom našli spoustu penalt, které měly být odpískány, ale nebyly, nebo naopak které odpískány být neměly, ale byly. apod.

A postupně to prorůstá i do stále vyšších úrovní.

Avšak schválení účasti Ruska a Běloruska na olympiádě v Paříži je doopravdy vrchol všeho!

3 0
možnosti
Foto

USA napadly Irák v roce 2003 a jejich armáda tam zůstala do roku 2011. Nikoho tehdy ani nenapadlo požadovat, aby američtí sportovci byli vyloučeni z olympiád 2004 a 2008. Při samotných bojích padlo pár desítek tisíc vojáků Iráku a v následné anarchii, kterou válka vyvolala, padly sta tisíce Iráčanů a země je rozvrácena dodnes. Něco podobného v menším platí i o Libyi, Sýrii. Každému agresorovi stejným klackem.

4 4
možnosti
Foto

J90a83n 66Š59i92k

9. 12. 2023 8:49

Mě nevadí ty peníze, ale ta politika. Celý sport je jí prolezlý, politici od komunálu po vládu se rádi hřejí v jejím stínu. Zneužívají olympiádu ke své vlastní propagaci a to už od her v roce 1936. Nacisté by dnes byli nadšeni. Trvalo mi to dlouho, ale tento "sport" už jde dávno mimo mně. Je ješté dost sportovcú, kteří olympiádám obětují vše. Nezazlívám jim to a ani se jim nevysmívám. Až jednou zestárnou, ohlédnou se a možná si sami řeknou: stalo mi to za to? Hezkou sobotu

4 0
možnosti
SB

Souhlasím, ale ještě bych doplnil:

Píšete o roce 1936, ale já bych to posunul ještě o dva roky dále, a sice do roku 1934.

V tom roce se sice žádná olympiáda nekonala, avšak fotbalové mistrovství světa v Itálii pod taktovkou Benita Mussoliniho bylo minimálně stejně tak zneužité, jako potom ta olympiáda v Berlíně.

Bohužel to ve finále poznali i naši fotbalisté, když zcela jasně podplacený švédský rozhodčí Ivan Eklind domácí Itálii doslova protlačil k vítězství nad Pláničkou, Nejedlým, Ženíškem, Krčilem, Čambalem a dalšími.

A i navzdory skandálně neobjektivnímu rozhodčímu naši dokázali uhrát v základním hracím čase remízu 1:1 a prohráli až v prodložení.

1 0
možnosti
PK

Drahý Filipe. V první řadě děkuji za odeslání přátelství na ksichtoknihovém účtu, které jsem bez váhání přijal, neb si vás vážím.

Nyní k článku.

Dá se říci, že tuto situaci jsem vzal v potaz a ač s účastí ruských sportovců na jakékoli mezinárodní akci nesouhlasím, respektuji jí. Jakožto tvrdý kritik ruské agrese na Ukrajinu a válečných zločinů s tím spojenou mám nyní jedinou možnost. A to OH naprosto ignorovat. To také udělám i když se ochudím o spousty snad hezkých okamžiků.

Nedokáži sledovat sportovce ze země, která vraždí ženy a děti. A to bez zjevné příčiny. Navíc se obávám momentu, že se najde rusák, který ruskému režimu nějakým způsobem propagaci udělá. Vzpomeňme například na gymnastu, který na stupně vítězů přišel s nápisem Z.

Je to ode mě asi hloupé, ale když to nejde jinak, vyhlásím si osobní bojkot olympiády. Nic tím nezměním, ale nebudu se za sebe muset stydět. Snad se někde v článcích pak dočtu, že nějaký jednotlivec z ruska, činy svého prezidenta odsoudí. Byť chápu, že kritizovat válečného zločince putina, je velmi odvážným počinem.

8 0
možnosti
Foto

J13a42n 61Š88i78k

9. 12. 2023 8:54

Podepisuji každé Vaše slovo...

5 0
možnosti
Foto

Karma, pro nás doma skončila tímto rozhodnutím olympiáda ještě dříve, než začala. Dívat se prostě nebudeme.

12 0
možnosti
PK

A proč já hlupák to píši přes celou stránku, když to jde i takhle jednoduše? :-)

Naprosto s vámi souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 24,40
  • Průměrná čtenost 2121x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik