Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

5 chodů s pidiporcemi miluji. ... ale i ty dojídá manžel 😉

2 0
možnosti
Foto

pozdravujem vás, pani doktorka Janka

0 0
možnosti

Každý si může vybrat co chce. Já chodím vesměs do mnou osvědčených restaurací či hospod. Zážitky si opravdu představuji jinak, než u žrádla,ale nikomu to neberu. Ano, mnohde se zmenšily porce a zvětšily ceny. Mnohde neberou karty - taky proč, když u vlády je ODS a spol, které jsou na okrádání lidí zvyklé. Ale jak píšu výše, každý si může vybrat, co je mu milé. Jen za mě, znáte tu s hrnkem a utrženým uchem. Pozor hospodští, aby Vás to nedohnalo.

2 0
možnosti
AK

Souhlasím, každý ať se rozhodne, co chce.

Ale za sebe musím říct, že nevidím dobrý smysl v tom, abych dojedl a začal omdlívat hlady...

Abych pak omdlel definitivně při pohledu na účet.

7 0
možnosti

Myslím, že tady platí jednoduché "co nedotuju, to akceptuju". Zážitkové restaurace mě vůbec, ale vůbec neoslovují. Stejně jako třeba návštěvníka zážitkové restaurace nebude oslovovat rokový koncert. Já si rád zajdu na nedotovaný koncert a on si bude moct vychutnat nedotovaný gáblík. Nicméně mě točí, když čtu, že krachuje dotovaná michelinská restaurace pro horních 10 000. Proč dotujeme luxusní jídla? Stejně jako mě vytáčelo vydírá Michelinu, ať zaplatíme nebo se nedostaneme do katalogu (vytáčelo mě samotné vydírání. Být v nějakém turistickém katalogu může mít všeobecné přínosy)

Nemyslím si, že by se restaurace s velkými porcemi stěhovaly na okraj. Když se třeba podívám na Globus restaurace, kde nabízejí levná česká jídla, táhnout hodně lidí a to i těch kancelářských.

Já jsem stará generace, takže se možná mýlím, ale myslím si, že jen minimu lidí jde o nějakou podporu lokální produkce. To lze při výběru v supermarketu. V restauraci Vám jde většinou o celkovou kvalitu.

12 0
možnosti
PS

Aneb...jak se šidí v restauracích dnes...

0 0
možnosti
Foto

J82a49n 70Š94i48k

7. 12. 2023 11:45

V lepší restauraci dá zákazník za večeři několik set a za to má třeba tři či čtyři minichody. A stačí to. Důvodem je to, že v takovém prostředí a způsobu servírování se jí pomalu a v klidu, třeba i dvě tři hodiny. Na rozdíl od standardní restaurace, kde za dvacet minut člověk zhltne rajskou se čtyřma a vývar a než vyjde ven, tak už má znova hlad, takže peláší do cukrárny nebo pekárny, kde se dojí. V konečném důsledku ho to stojí více na penězích, nervech, i kaloriích...Hezký den

2 9
možnosti
JV

Už asi nechodíte do práce a nemáte pauzu na oběd třicet minut? A šéf vám nekontroluje pracovní dobu se stopkama. Někdy lidé, co dělají dvanáctky za minimálku nemají pauzy na oběd vůbec. Maximálně schroustají za směnu tři rohlíky. Tito lidé nepotřebují rady od lepších lidí, jak mají jíst. Protože lidé, kteří sedí v restauraci tři hodiny, většinou zaměstnávají otroky, kterým to nedovolí.

5 0
možnosti
VB

Zážitková gastronomie je stejně odporný výraz jako funkční prádlo (ono existuje nějaké nefunkční prádlo?).

Zážitková gastronomie, že budu potom zažívat? To potom ano, ale to zažívám po každém jídle.

To jak jeden bankéř uváděl, že chce lidem v bance poskytnout zážitky.

Zažívat zážitkové zážitky, toť pokrokové heslo nové doby.

7 1
možnosti
MV

Není to odporné, Vileme, je to krása a chuťový pohárky si užívají společně s očima a nosem báječný zážitky. Se zažíváním to nemá nic společného.

Vyzkoušejte třeba, pokud máte rád Asii, Taro restauraci na Smíchově.

Pěknej den přeju

4 0
možnosti
OS

No tohle ať rozhodne trh. Kdo chce velkou porci nebo zážitek. Já často a rád vyhledávám obě varianty. A jako zákazník si nemám na co stěžovat. Myslím že v ČR jde gastro dost nahoru 👍. A jde nahoru i cena jako ve všem hold taková je doba. Tak hodně štěstí všem lidem ve všech oborech. Ať máme na jídlo i koncerty. LIdi držte se a krásný advent.

4 0
možnosti
LS

Vše se dá "zdůvodnit", jen k tomu musí být vždy dva, "chytrý a hloupý"...

1 0
možnosti
Foto

Porce v restauracích jsou menší možná proto, že se tam rozhodli zhubnout. Stejně, jako jeden můj známý, co chtěl taky zhubnout a dopřávat si menší porce!! A normální velké talíře k obědu a večeři si zkrátka a dobře vyměnil za talířky dezertní...!

0 0
možnosti
JM

přesně, taky hubnu, tak si dávám 40 malých talířků na running sushi.

0 0
možnosti

Vcelku souhlas, jen nevím, proč by se "normální" restaurace měly stěhovat na okraj měst, nebo do vesnic. Když budu chtít povečeřet v zážitkové restauraci (což určitě vzhledem k ceně nebude nijak často), najdu si ji. Ale taky bych měl mít možnost i v centru města se normálně najíst za rozumnou cenu (tím nemyslím zrovna nějaký bufet).

12 0
možnosti
LV

Máme kapitalismus. Pokud máte pocit, že se ve Vašem okolí taková restaurace uživí, dejte se do toho. Vypalte ten zlatonosný rybník ostatním.

Pokud se Vám do toho nechce, nečekejte aktivitu ani od ostatních.

Jinými slovy - Pokud blízko Vás taková restaurace není, s největší pravděpodobností se nevyplatí. A to nemyslím jen na Vás konkrétní případ, to myslím obecně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 649
  • Celková karma 25,04
  • Průměrná čtenost 2130x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik