Děkujeme za pochopení.
J30a10n18a 49M41a83r75t62i15n27c90o46v83á
5 chodů s pidiporcemi miluji. ... ale i ty dojídá manžel 😉
J87a46n82a 34M31e49l66i13š80o14v94á
pozdravujem vás, pani doktorka Janka
V27l92a69d89i40s26l94a24v 81Š28i79m27í53k
Každý si může vybrat co chce. Já chodím vesměs do mnou osvědčených restaurací či hospod. Zážitky si opravdu představuji jinak, než u žrádla,ale nikomu to neberu. Ano, mnohde se zmenšily porce a zvětšily ceny. Mnohde neberou karty - taky proč, když u vlády je ODS a spol, které jsou na okrádání lidí zvyklé. Ale jak píšu výše, každý si může vybrat, co je mu milé. Jen za mě, znáte tu s hrnkem a utrženým uchem. Pozor hospodští, aby Vás to nedohnalo.
A71n58t32o83n62í20n 19K55o90u92n88o69v64s70k59ý
Souhlasím, každý ať se rozhodne, co chce.
Ale za sebe musím říct, že nevidím dobrý smysl v tom, abych dojedl a začal omdlívat hlady...
Abych pak omdlel definitivně při pohledu na účet.
J88i53ř48í 95Č23u32m47p23e85l31í88k
Myslím, že tady platí jednoduché "co nedotuju, to akceptuju". Zážitkové restaurace mě vůbec, ale vůbec neoslovují. Stejně jako třeba návštěvníka zážitkové restaurace nebude oslovovat rokový koncert. Já si rád zajdu na nedotovaný koncert a on si bude moct vychutnat nedotovaný gáblík. Nicméně mě točí, když čtu, že krachuje dotovaná michelinská restaurace pro horních 10 000. Proč dotujeme luxusní jídla? Stejně jako mě vytáčelo vydírá Michelinu, ať zaplatíme nebo se nedostaneme do katalogu (vytáčelo mě samotné vydírání. Být v nějakém turistickém katalogu může mít všeobecné přínosy)
Nemyslím si, že by se restaurace s velkými porcemi stěhovaly na okraj. Když se třeba podívám na Globus restaurace, kde nabízejí levná česká jídla, táhnout hodně lidí a to i těch kancelářských.
Já jsem stará generace, takže se možná mýlím, ale myslím si, že jen minimu lidí jde o nějakou podporu lokální produkce. To lze při výběru v supermarketu. V restauraci Vám jde většinou o celkovou kvalitu.
P31a75v64e65l 17S29y39k62o71r27a
Aneb...jak se šidí v restauracích dnes...
J82a49n 70Š94i48k
V lepší restauraci dá zákazník za večeři několik set a za to má třeba tři či čtyři minichody. A stačí to. Důvodem je to, že v takovém prostředí a způsobu servírování se jí pomalu a v klidu, třeba i dvě tři hodiny. Na rozdíl od standardní restaurace, kde za dvacet minut člověk zhltne rajskou se čtyřma a vývar a než vyjde ven, tak už má znova hlad, takže peláší do cukrárny nebo pekárny, kde se dojí. V konečném důsledku ho to stojí více na penězích, nervech, i kaloriích...Hezký den
J35i98ř80í 29V75o54b45e63c92k73ý
Už asi nechodíte do práce a nemáte pauzu na oběd třicet minut? A šéf vám nekontroluje pracovní dobu se stopkama. Někdy lidé, co dělají dvanáctky za minimálku nemají pauzy na oběd vůbec. Maximálně schroustají za směnu tři rohlíky. Tito lidé nepotřebují rady od lepších lidí, jak mají jíst. Protože lidé, kteří sedí v restauraci tři hodiny, většinou zaměstnávají otroky, kterým to nedovolí.
V41i31l39é48m 21B18a96r41á30k
Zážitková gastronomie je stejně odporný výraz jako funkční prádlo (ono existuje nějaké nefunkční prádlo?).
Zážitková gastronomie, že budu potom zažívat? To potom ano, ale to zažívám po každém jídle.
To jak jeden bankéř uváděl, že chce lidem v bance poskytnout zážitky.
Zažívat zážitkové zážitky, toť pokrokové heslo nové doby.
M87a78r36e37k 80V50a35l17i87č42e15k
Není to odporné, Vileme, je to krása a chuťový pohárky si užívají společně s očima a nosem báječný zážitky. Se zažíváním to nemá nic společného.
Vyzkoušejte třeba, pokud máte rád Asii, Taro restauraci na Smíchově.
Pěknej den přeju
O13n77d10ř73e95j 47S41k65o55t43á85k
No tohle ať rozhodne trh. Kdo chce velkou porci nebo zážitek. Já často a rád vyhledávám obě varianty. A jako zákazník si nemám na co stěžovat. Myslím že v ČR jde gastro dost nahoru 👍. A jde nahoru i cena jako ve všem hold taková je doba. Tak hodně štěstí všem lidem ve všech oborech. Ať máme na jídlo i koncerty. LIdi držte se a krásný advent.
L22u70d91v75í96k 98S24m60ý19k84a18l
Vše se dá "zdůvodnit", jen k tomu musí být vždy dva, "chytrý a hloupý"...
P49e17t69r 98Š71i10n78d50e46l57á31ř
Porce v restauracích jsou menší možná proto, že se tam rozhodli zhubnout. Stejně, jako jeden můj známý, co chtěl taky zhubnout a dopřávat si menší porce!! A normální velké talíře k obědu a večeři si zkrátka a dobře vyměnil za talířky dezertní...!
J86o69s62e30f 64M52u72ž76á40t85k85o
přesně, taky hubnu, tak si dávám 40 malých talířků na running sushi.
M11i66l64a45n 15Š53ť35a92s37t32n30ý
Vcelku souhlas, jen nevím, proč by se "normální" restaurace měly stěhovat na okraj měst, nebo do vesnic. Když budu chtít povečeřet v zážitkové restauraci (což určitě vzhledem k ceně nebude nijak často), najdu si ji. Ale taky bych měl mít možnost i v centru města se normálně najíst za rozumnou cenu (tím nemyslím zrovna nějaký bufet).
L37u92m14í95r 75V41i86t15h96a
Máme kapitalismus. Pokud máte pocit, že se ve Vašem okolí taková restaurace uživí, dejte se do toho. Vypalte ten zlatonosný rybník ostatním.
Pokud se Vám do toho nechce, nečekejte aktivitu ani od ostatních.
Jinými slovy - Pokud blízko Vás taková restaurace není, s největší pravděpodobností se nevyplatí. A to nemyslím jen na Vás konkrétní případ, to myslím obecně.
- Počet článků 649
- Celková karma 25,04
- Průměrná čtenost 2130x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...