Děkujeme za pochopení.
I79v42a84n49a 71L26a31n65c29e
Písnička má nádherný kabát. Nejsem si jista, jestli se nešidí i dneska. Minˇonky, tatranky atd. nejsou to, co bývaly. Některé zákusky i jídla v retauracích? Připadalo mi, jestli se jídlo nedělá na nekvalitním oleji. Byl to můj názor, když jsem navštívila posledně Čechy.
J52a73n 72M20a20r98e25k
...nejsou co bývaly. Jsem už stařík 85 a tento nářek už slyším nějakých.....let. I jedna česká lidová písnička to říká...že bejvávalo dobře, za našich mladých let býval svět jako květ...no já bych tak nezpíval. Už i Komenský lkal nad světem před....lety, když psal, že svět ve zlém leží... A moje máti vždy říkávala: "Ty staré časy? Ty si můžeš strčit za klobouk...žádné zlaté časy jsem nezažila a je mi 96 let!"
Já když přijdu do Čech si vždy dám Moravské brabce...ty nemají chybu...a chlebíčky v podniku Zlatý kříž v Jungmanoě ulici...jedna písen'...ti co opěvují ty saré časy by si je měli zopakovat. Paní Lance se nedivím. Je v tom jednk nostalgie a pak otrávenost americkými šunty, kterým tam říkají jídlo. Dobře to znám, USA jjsou mým sousedem...žiju už 56 let na hranicích USA a nesčíslněkrát jsem pracoval v USA pro olejářské a pak dřevařské firmy.
V33á41c90l46a90v 45K98u55n61f54t
Někdy v 1965 jsem chodil chvilku s kuchařkou (byla těsně po vyučení), ale stejně jsem si žral jako král, nějak to dokázala zařídit.
Vašek
J38i32ř26í 88K46i29n73d10l
Nedokázala to zařídit. Navařili ve školní jídelně víc porcí a to nebylo vydáno si odnesli domů a najedla se celá rodina a třeba i některé produkty zůstaly jako máslo, ovoce.
L81a57d95i15s71l42a28v 31K89o78b14z67a
Šidilo se, otom žádná. Vrchní prchni to odhalil perfektně. On bifftek z argentinského, původem z Polska, je nyní taky celkem drahá lahůdka. Do asijských restauracích zde nechodim a kebab nepozřu.
J88i51ř80í 26J28i37r47o62u57d43e43k
Inu, dalo se. Měl jsem na vojně kamarádku číšnici v hotelu. A poté, co jsem jim tam leccos opravil, měl jsem tam až ,,domovské právo"
J39i86ř26í 87Č97u48m40p15e54l98í20k
Mám dojem, že je vždy obrovský rozdíl mezi lidmi, co jedou na sebe a co se nechají zaměstnat. A to ať mluvíme o kuchařích, elektrikářích či zednících. Ti, co jedou na sebe, mají často dvojnásobné platy či větší za stejný počet hodin. Ale musí ukázat, že své řemeslo umí a musí jít do rizika.
Co se šizení týče, štve mě, že ani teď nejsou pořádné tresty. Tresty odpovědných lidí. Jedl jsem maso z Alberta, které bylo zkažené a kontrola dala jen peněžité tresty podniku. Jedl jsem na Václaváku v asijské restauraci, která potom bylo pro nedodržení hygienických norem v celostátních novinách. Podle mě, mor je "podnik dostal pokutu". Kdyby konkrétní lidé si šli popovídat s panem soudcem proč ohrozili zdraví tisíců lidí, nedovolili by si to. Když půjdeme do globálního světa, kolik lidí bylo odsouzeno za toxické balíčky na burze, které měly vyčíslitelně na svědomí smrt tisíců lidí, poškození zdraví stovek tisíců či milionů lidí? Byly to, co vím, jasné podvody a místo aby si šli sednout na dlouho, jejich banka zaplatila pokutu. Kdyby člověk věděl, že si půjde sednout, dost lidí by si to nelajslo. A proti těmto hnusárnám je šizení porcí drobnost.
J38i51ř28í 28K68i57n27d68l
Dneska si málo kdo dovolí šidit. Pokud šidí, odláká zákazníky a ty jdou jinam Výběrů, kde se dá dobře a kvalitně je mnoho. Hospody se předhánějí. Kdo šidí odláká si lidi a už je zpátky nedostane a končí.
T92o65m85á51š 98V69o18d81v21á51ř47k23a
Můj kamarád měl na ty kafe, co jely podruhé z lógru, fintu. Po dopití do lógru vmíchal sůl ze solničky na stole. A pak se díval, kdo z hostů při napití turka vyskočí....
M60i11l56a48n 69Š96ť72a86s67t89n37ý
Kdysi dávno za totáče jsem si dal v restauraci v Olomouci svíčkovou a ten kuchař se zřejmě domníval, že název toho jídla pochází od svíčky, protože barvou i konzistencí ta omáčka připomínala roztavený bílý vosk. Jinak bylo vcelku běžné, že pokud výčepní vyplachoval sklenice pod tekoucí vodou, často nechal v půllitru trochu vody.
J61i11ř24í 13K96i85n95d56l
Stačilo ve sklepě spojit 10 stupňové pivo a 12 stupňové pivo dohromady. Někteří tvrdí, že to míchali s vodou, ale tomu nevěřím.
J90i34ř86í 72K21i11n69d50l
Za komárů byli kuchaři. Vyfasovali určitý počet surovin na určitý počet porcí. Oni dokázali z toho udělat víc porcí, aniž by to kdo poznal. O ten rozdíl se kolektiv šábnul. To dnes nedokáží. Právě dnes se vaří z unifikovaných jídel, která se jim vozí v plastových kýblech,
H88o75r85s80t 20A32n11t45o98n 52H84a47s13l91b65a96u68e73r
za odměnu Ti přeji neklouzavý víkend bez pádu do závějí, Filipe!
- Počet článků 651
- Celková karma 24,78
- Průměrná čtenost 2124x
Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...