Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky moc všem za návštěvu, cením si toho... Ačkoli dneska, přesto, že mě tady už jen tak nic nepřekvapí.... Skutečnost, že se diskuze často stáčí k politice mě upřímně překvapila..... Ale asi už je taková doba.

1 0
možnosti
PG

Nebylo by lepší než vyčpělé dávné historky se zabývat tím, jak je okrádán dnešní zákazník dnes? Vsadím se, že to okrádání před rokem 1989 bylo jen ubohé šizení jednotlivců, dnes se šidí ve velkém všude. Klidně bych snědl míchaná vajíčka s trochou vody, kdyby mě ČEZ neokrádal o tisíce.

6 6
možnosti
JZ

Všechno co šlo, se ředilo vodou, hořčice, tatarky, atd.

2 1
možnosti
JP

Kdyby jen to. V menze byly ke snídani míchaná vajíčka a bylo jich asi málo. Kuchařka do nich šoupla kýbl horké vody a hned jich bylo dost

2 0
možnosti
LS

Pan Paroubek by mohl zavzpomínat

14 0
možnosti
PP

Máte na mysli jeho působení v restauracích nebo jeho působení na vojně, viz kniha "Jak Paroubek kradl salámy".

5 0
možnosti
JZ

Je fakt, že za komunistů se šidilo jak na porcích, tak na kvalitě. Pamatuji si UHO neboli univerzální hnědá omáčka k tomu okoralé knedlíky a pár kousků masa. Jednou to byl guláš, jindy Štěpánská hovězí. Existovaly sice ČSN, ale ty nikdo nedodržoval.

5 2
možnosti
PH

Přitom na 'UHO' není vůbec nic špatného když se udělá dobře

5 2
možnosti
Foto

Môj brat bol za socíku šéf malej reštaurácie, kde sa rozrábali prasiatka-ovar, restovaná pečeň, sekaná, pečené mäso, klobásky, hurky, mozoček s vajíčkom - volalo sa to ľudovo bravčová hlava, voňalo na celú štvrť, mäso v tej dobe slovenské, poctivé, že si sem tam niekto tam prilepšil a aj kuchárky niečo vzali domov ...nech...

1 3
možnosti
JV

Jedl jsem i za socialismu a neotrávil jsem se. Navíc všude běhaly kontroly a dodržovala se ČSN. Slezinku jako řízek jsem si od té doby už nikde nedal, prostě není. Plíčka na smetaně aby člověk pohledal, ledvinky jsem nejedl dvacet let a kdysi to bylo běžné jídlo. A v sedmdesátých letech byla v bufetu na hlavní třídě v Ostravě Porubě dokonce i zvěřina. Netvrdím, že režim byl dobrý, ale jeho démonizaci považuji za hloupost. Ostatně řada tehdejších komunistů dnes vládne nebo dělá ředitele.

11 12
možnosti
IP

I17v41a63n 30P88a55p

2. 12. 2023 12:24

Stejně jako dnes.

8 0
možnosti
JP

Pane Vracovský, tehdy snad kradl nebo aspoň šidil každý, kdo měl ruce, kromě hodin, ty měly jen ručičky :-) Korupce jen kvetla a zboží se nekupovalo, ale pracně shánělo. Ani ten chleba nebyl, a pokud zbyl, namíchal se do dnešního, aby se doprodal.

8 2
možnosti
Foto

S tou korupciou sa to moc nezmenilo, a nešidil každý, ani teraz každý nešidí, a to sa robí s chlebom doteraz v mnohých levných pekárňach, tiež s mliekom, syrom, mliečnymi výrobkami....atď...bohužiaľ

3 3
možnosti
Foto

To je přesně ono: regulovanost = podvody. Dnes si to nedokážu představit. Nechutnalo? Příště jdu jinam. Poměr kvalita/množství/cena je špatný? Jdu jinam. Inzerují jídla bez gramáže? Asi nemusí a nevadí mi to. Je toho dost, nebo není a jdu příště jinam. A ještě o tom mohu informovat na netu. Tak prosté to dnes je.

18 0
možnosti
RK

Což o to, u restaurací to ještě nějakou dobu půjde, i když i tam už se začíná nedostávat. Ale onen systém "mohu jít jinam a ještě o tom informovat" je většinou takové to prázdné plkání, jak říkal pan Menšík, z něhož si stejně zhusta málokdo něco dělá.

1 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 2124x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik