Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Gratuluji Izraelcům ke každému zlikvidovanému teroristovi, ať je mu 13 nebo 30 let.

21 0
možnosti
FP

Ach ta dnešní doba, která nám všem umožňuje veřejně se vyjadřovat ke světovým tématům z pohodlí našich domovů, aniž bychom si chtěli dát práci zvážit situaci komplexně a zapřemýšlet... . Ne nadarmo se člověku lehce posuzuje něco, když není v těch druhých botách. A jak lehce by změnil názor, kdyby v těch druhých botách byl...

Pane Hornere, píšete opravdu jednostranně. Z mého subjektivního pohledu: Celá situace je velmi komplikovaná. Na jedné straně se po WWII rozhodnul v podstatě ukrást místním kus území a dát možnost židům mít opět svůj vlastní stát (připomínám, že po WWII zde žilo výrazně méně Arabů, nežli dnes). Na druhou stranu se tak stalo na území, kde Židé historicky žili a měli k ní vždy vazbu. A nyní otázka na autora. Představte si, že jste Žid zde žijící. Po téměř 80 let se Vás snaží Palestinci nejen zabít, ale na tomto území Vás jako národ vyhladit (neříkáme tomu genocida?). Toto je oficiální snaha Palestinců a některých dalších národů kolem. Nebudete se snažit po posledních událostech jako Žid odstranit teroristickou organizaci Hamás vyhladit a mít tak možná možnost začít budovat s Palestinci ( kteří sami žijí pod teroristy) novou, snad trochu klidnější budoucnost? Snažit se o kompromisy? Představte si opravdu sám sebe v botách Izraelce a odpovězte, co byste po třech generací bránění se dělal.

23 0
možnosti
ZV

Velmi dobře napsáno.

2 3
možnosti
MM

Vy opravdu žijete pseudoživotem, některé zásadní principy máte v mlze a jejich smysl vám uniká.

19 0
možnosti
Foto

Až do domácnosti pana autora vtrhne několik podivných mladíků s kalašnikovy a podobným nádobíčkem, a povraždí členy jeho rodiny, pan autor to pochopí, protože oni jednají z nějakých vyšších příčin. Ale bude se bránit, jenže opatrně, aby některému neudělal bebíčko.

28 0
možnosti
Foto

P55e86t82r 23B20u38r52i24a88n

26. 11. 2023 11:23

Pane Hornere, hned nadpis vašeho příspěvku je lež. Vy nehájíte lidskost, vy hájíte teroristy, kteří si své spoluobčany berou jako živé štíty. Teroristy, kterým vyhovuje, když je zabito co nejvíc civilistů. Teroristy, kteří se neváhají schovat do bunkru pod nemocnicí. Vy hájíte teroristickou organizací, která oponenty bez skrupulí vyháže z oken a která má jako náplň práce likvidaci Izraele.

36 1
možnosti
TP

Zatím nebyl vynalezen lepší postup zničení zla, než jaký předvádí Izrael.

Po útoku ze 7.10. každý rozumný člověk musí říct, že Hamás je absolutní zlo a musí být zničen. Stejně jako třeba nacismus v Německu. Podmínka je, že se nesmí přestat dřív, než bude úplný konec jejich moci (tak jako v Německu v 45) a bohužel jsou u toho civilní oběti. Krev těch lidí padá na hlavu Hamásu stejně jako na vedení Německa v 45.

Pokud máte jiné řešení, sem s ním. Nezapomeňte ale, že tam musí být bezpodmínečná kapitulace Hamásu a složení zbraní. Jenže oni jsou fanatici, tam žádná slova nepomůžou...

25 0
možnosti
BJ

Ani tohle p. Horner nepochopí. Je moc zabedněn v podpoře teroristů. Arabové slyší pouze na sílu. Stejně jako bolševik.

8 0
možnosti
PA

P46e22t71r 28A42g57u81l21á98r

26. 11. 2023 11:20

To je ale hrozná slátanina. Když už zmiňujete spojence a konec druhé světové, tak si připomeňte, kolik civilistů zahynulo kvůli bombardování. Bombardování bylo vedeno snahou vyřadit válečný průmysl, ale rozhodně si nikdo nedělal starosti s tím, jestli zemře nějaký civilista. Němci v Drážďanech a Japonci v Hirošimě a Nagasaki by mohli vyprávět. Obecně spojenci museli Němce srazit opravdu až na kolena, protože všichni slepě poslouchali Hitlera až do konce. Izraelské vojenské operace v Gaze jsou proti vámi zmiňované WW2 chirurgická operace.

23 0
možnosti

Když se Hamás pouštěl do této zavrženíhodné akce, umocněné nezvyklou krutostí, moc dobře věděl, co bude následovat. Veškeré další oběti tedy padají na jeho hlavu. Kdo seje vítr, sklízí bouři - to v tomto případě platí naprosto jednoznačně.

27 0
možnosti
BH

Kdo che, ten vidí jaká je pravda, kdo ne, hájí lidskost kde není na jedné ze stran.

Pojem slitování není v některých kulturách znám.

10 0
možnosti
  • Počet článků 828
  • Celková karma 21,21
  • Průměrná čtenost 968x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik