Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Popisovaný příběh je celkem možný.

Pokud já vím, tak v minulosti řídily přesuny tkzv. migrantů ze Zakarpatí takoví malí mafiáni ukrajinského okresního formátu, kteří měli dobré vazby na úřady v Užgorodu, ale i na úřady v krajských městech ČR.

Všichni měli v ČR usazeného ukrajinského podnikatele, který dodával pracovní síly do fabrik a na stavby.

Situace na Ukrajině byla už 10 let naprosto katastrofální a ten kdo byl zaměstnaný - ze mzdy , natož z penze penze, ani nevyžil.

Nedivte se, že je takový zájem pobýt aspoň nějaký čas v zemi, kde nemusíte každého úředníka nějak uplácet a kde máte zaručený příjem i bez práce. Je ale pravdou, že zejména rodiny těch malých mafiánů se budou snažit najít jakékoliv skuliny k tomu, aby pracovat nemusely. A možnosti tu rozhodně jsou.

Proti pracujícím Ukrajincům nemám ale ani ty nejmenší připomínky - ať jsou ze Zakarpatí, nebo Mariupolu.

1 0
možnosti
Foto

Já si ze školy (a nebyla to žádná škola zvláštní), pamatuji, že "Jedna a jedna je pečená knedla". A kdo je názoru jiného, ať si na něm klidně trvá.

0 0
možnosti
LV

A kolik je 1+1? Na to máte taky názor?

0 0
možnosti
Foto

P66e17t55r 47Ř15í19h97a

14. 11. 2023 1:17

Vážený pane Vitho, ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemohu si v první řadě udělat názor na to, proč jste tuto otázku položil a co tím sledujete. Nicméně, když se ptáte, tak ano, mám na tuto otázku svůj názor, ale předpokládám, že je to od vás chyták na dogma, že 1 + 1 je údajně 2

Pravdou je, že od první třídy základní školy je nám vtloukáno do hlavy absolutní tvrzení, že 1 + 1 = 2. Toto tvrzení je zakořeněno hluboko v našich myslích a přijali jsme ho za své. Stejně tak, jako naši předci brali za absolutní tvrzení, že je Země placatá a posléze, že se Slunce točí kolem ní. Ale vždycky se najde nějaký šťoura, přinášející jiná tvrzení a důkazy o fungování vesmíru, který tvrdil, že tomu tak není. Ten ale byl – dnešním jazykem řečeno – považován za dezinformátora - tehdy za kacíře a byl nucen své myšlenky pod hrozbou trestu upálení veřejně odvolat.

Stejně lze ale zpochybnit i pravdivost výše uvedené rovnice. Tato rovnost totiž platí pouze tehdy, jestli uvažujeme v desítkové soustavě. Stačí přejít do soustavy dvojkové, ve které jsou jen jedničky a nuly a ve které fungují naše počítače, a najednou je všechno jinak. Znak 2 v ní dokonce vůbec neexistuje. Pak najednou rovnice 1 + 1 = 2 neplatí a správný výsledek je 1 + 1 = 10.

Ale i v desítkové soustavě tato rovnice platí jen za podmínky, že znak 1 znamená jedničku. Neboli, rovnice 1 + 1 = 2 platí pouze za podmínek, že všechny znaky v ní mají obvyklý význam a uvažujeme ve trojkové nebo vyšší číselné soustavě. A mohli bychom najít ještě daleko více podmínek, které musí být splněny, aby vámi uvedená rovnice platila. Kupříkladu musí být začleněna do systému, kterému říkáme aritmetika a který má určitá pravidla. A navíc musí odpovídat aditivním vztahům v realitě. Kdybychom v realitě mnohokrát neviděli a nepojmenovali, že jeden a jeden kůň jsou dva koně, jedna a jedna kráva jsou dvě krávy.... pak by rovnice 1 + 1 = 2 evidentně vůbec nevznikla.

Tolik asi k vašemu dotazu, kolik je 1 + 1

2 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Ing. Petr Říha Původně hajný z Vysočiny, do konce roku 2010 místostarosta jedné z pražských městských částí. V současné době zahradník se specializací na asijské zahrady a tvarování okrasných dřevin. V komunální politice se angažoval nepřetržitě od roku 1990 do roku 2010.

Seznam rubrik