Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

"Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik."

Pokud si tohle nekdo napise do sve vizitky, pak nechapu kritiku Cernochove, ktera mela odvahu vyslovit to, o cem se nekolik desitek let mluvi - neschopnost OSN cokoliv zasadniho prosadit.

Ano, je to vysoce nediplomaticke, ale vyvolalo to diskuzi, nebot si toho vsimli i v zahranici.

32 2
možnosti
KJ

K83a59r79e96l 89J98a66n92d91a

30. 10. 2023 13:35

Ano, ano , ano!

0 0
možnosti
SR

Chápal bych, kdyby Izrael vyzval k podobnému kroku svoje spojence a podporovatele. Pokud vím, Izrael se ale k vystoupení nechystá. Souhlas s tím, že OSN potřebuje změny, ale těch se vystoupením ČR opravdu nedosáhne.

0 0
možnosti
FL

Do té rezoluce OSN se nepodařilo prosadit jasné vyjádření že agresorem je Hamás a odsouzení zavraždění (zastřelení, podřezání, nebo upálení za živa) 1400 Izraelců, ani výzvu, že by měl Hamás propustit přes 200 rukojmích. O tom se v dokumentu záměrně pomlčelo. Zastavení bojů pak prakticky znamená beztrestnost pro teroristy.

Viz tady článek Stejskala:

https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=808434

18 0
možnosti
JZ

J66a77n 12Z28i22e55g24l89e57r

29. 10. 2023 22:02

Jsem rád, že Česká republika stojí na straně Izraele. A její hlasování v jeho prospěch v OSN je super.

43 3
možnosti
Foto

Rozvrátila finance :-))))))))

15 0
možnosti
Foto

A jaká je ta předchozí ostuda ČR?

10 0
možnosti
Foto

Celý zbytek vlády.

4 12
možnosti
PK

Jste z toho sice roztrpčený, ale já si již od roku 2014, kdy Rusák ukradl kus Ukrajinského území, a to navzdory všem mezinárodním smlouvám, dohodám a zvyklostem, zda má OSN vůbec nějaký smysl.

Slova paní ministryně chápu a rozumím tomu tak, že nemá žádný smysl participovat na členství v organizaci, která nemůže dělat ani to, proč byla ustanovena. Je to zcela zbytečná organizace, která nemá vůbec žádné páky k tomu, aby svá rozhodnutí vymáhala.

Z tohoto pohledu je váš nářek zbytečný asi stejně, jako vyjádření odložených politiků z OSN.

p.s. Pokud vás to uklidní, vůbec by mi nevadilo, kdyby Čeští politici uvažovali o zrušení našeho členství ve V4. Nijak se nebudu tajit tím, že je mi krajně nepříjemné být ve skupině, kde 2 ze 4 členů, jsou prorusky zaměření.

17 7
možnosti
DR

Vážně myslíte, že autora bude zajímat to Vaše černobílé vidění světa?

6 16
možnosti
MB

Pri cteni Vasich elaboratu se mi vzdycky vybavi jedno jmeno - Jiri Jambor. Ten to ale mel v popisu prace, Vy to delate radostne zadarmo ... teda doufam.

22 4
možnosti
Foto

Jsou, píšou takovéto články a další je karmují.

15 5
možnosti
  • Počet článků 389
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik