Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

I přes řádění místních kádrováků velmi dobré hodnocení. Gratulace.

7 6
možnosti
RN

R83a74d46i75m 71N69o98v64á86k

31. 10. 2023 10:20

Docela zajímavý trend dnešní doby. Čím větší komouš, tím víc přisuzuje komunistické výrazy a chování ostatním, kteří s ním nesouhlasí.

Docela schíza

2 2
možnosti
Foto

Kdyby přání Černochové vyšlo, Česká republika by pochopitelně automaticky přišla o možnost členství v Radě bezpečnosti OSN, o které nyní usiluje...docela protiklad.

„Žijeme v době, kdy Rusko narušuje světový řád, útočí na samou podstatu evropské civilizace, a i my cítíme zodpovědnost za obranu Charty OSN. Chceme tedy přispívat k udržování mezinárodního řádu a bezpečnosti,“ uvedl v květnu šéf české diplomacie

Organizace spojených národů zahrnuje mnoho fondů, programů nebo agentur. Jednou z nich je například Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE), v rámci které se Česká republika aktivně podílí na monitorování situace Záporožské jaderné elektrárny, která je v současnosti okupována Ruskou federací.

Součástí OSN je však také například Dětský fond Organizace spojených národů (UNICEF), ze kterého by podle bývalého primátora Prahy Zdeňka Hřiba (Piráti) mělo v příštím roce do ČR přijít 333 milionů korun.

Díky členství v UNESCO získala Česká republika v roce 2023 více než 1,5 miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR). Tyto peníze, které by ČR po výstupu z OSN už nedostala, jsou určeny na zajištění ochrany kulturního dědictví a otevření dosud nepřístupných částí památek.

Součástí OSN je i Komise OSN pro mezinárodní právo, jejímž cílem je úprava právních vztahů mezi jednotlivými státy a mezinárodními organizacemi. V případě vystoupení by Česká republika ztratila možnost jej jakkoliv ovlivnit.

zkopírováno z oficiálních médií.

A to pomíjím kritiku nejen z vlastního hnízda, ale také kolaičních stran.

3 0
možnosti
LP

Marně jsem čekal, že se konečně dozvím, k čemu je nějaká OSB vůbec potřeba. A zatím jste sdělil pouze své emoce.

2 0
možnosti
Foto

P35e96t70r 36K79o21u17ř43i72l

31. 10. 2023 7:08

OSB desky se hojně využívají ve stavebnictví

4 0
možnosti
Foto

Obhájce komunistů, teroristů a Putina na titulce. To je děs

9 3
možnosti
ZD

Jaký děs, není to děs. Vás jsem tam už dlouho neviděl a to by byl děs!

1 2
možnosti
MR

Tady se spíše ukazuje druhá strana mince, a to stále větší úpadek vnímání reality, dnešního člověka, jež naráží na své limity, není schopen vnímat prizmatem kontextu dějů v časových horizontech měsíců, Z pohledu denního vnímání reality, která končí večer v posteli a druhý den víme prd, tak nemáme šanci nalézt vhodné řešení.

Paní ministryně otevřela diskusi, navíc v době, kdy se celosvětové tzv. láme chleba. Končí odkaz, jež přišel po roce 89., kdy se ukončila éra bipolárního světa USA – SSSR, což vytvořilo několik desetiletí "stabilní" světovou situaci a věk globalizace a generací, jež vyrostli mimo civilizační predátorství, a drsné chování planety a přírody, kde nám bylo přáno, žádné kataklyzmatické erupce sopek ... Mezi tím ale země třetího světa a dále Čína, nepřešlapovaly, ale rozvíjely svůj hospodářský a další potenciál, a tak se geopolitické těžiště přesunulo do východní Asie, kde jsou mocnosti jako je Čína, Indie, Indonésie, jež mají jinou historickou cestu a vývoj. Západní demokracie a její generace, přinesly takové jevy jako bylo třeba Arabské Jaro, jež rozvrátily region Afriky, Blízkého východu, kde pak přišel teror v podobě IS. a exodus do Evropy. Končí věk globalizace a nastupuje věk geopolitických regionů a bojů v různých formách o jejich moc a moc zde. Evropa, pokud chce přežít, tak musí být dost tvrdá a poučit se z chyb, a hlavně naučit se vnímat v dějovém kontextu časů v řádech měsíců, roků, staletí, a obnovit princip vnímání společnost, jež tu není jako hračka pro právě aktivní generaci a její vychýlené těžiště. Jiný je čas, řád, hodnoty ... , společnosti a jiný generací a jejich časových oken, ty se v čase společnosti střídají jako ti apoštolové na orloji. To odešlo z madam Merkel a Putin se pustil do Ukrajiny, pak tu je Erdogan a dále dvě historické schizma, a to znesváření Šíitů, jež zastupuje Irán, který má zálusk na celý region a pak Sunnité, kde je to zase Saudská Arábie. Rozvrácené regiony Afriky ... .

8 0
možnosti
JZ

J54a38n 98Z47i56e33g25l89e40r

30. 10. 2023 11:51

Je mi zle z lidí, kteří na jednu stranu brojí proti radikálním islamistům, na stranu druhou jen trapně skrývají svou antisemitskou nenávist vůči Izraeli, V minulosti štvanice proti Židům skončily holocaustem, chtějí to snad opakovat. Tihle jedinci jsou zvláštní, vadí jim muslimové, ale také jim vadí Izrael, který proti muslimským radikálům bojuje. To je hodně divné.

14 0
možnosti
ST

A co když těm lidem, o kterých píšete vadí prostá nespravedlnost, bezpráví, nebo jen zbytečné zabíjení nevinných lidí?

V tom případě totiž budou kritizovat toho, kdo fauluje, bez ohledu na to, zda je to Slávista či Sparťan. (Prostě je třeba se smířit s tím, že existují lidé, kteří nefandí ani Spartě ani Slávii, ale fandí dobrému fotbalu. A také, že existují lidé, kteří fandí Spartě či Slávii, ale budou protestovat a chtít žlutou či červenou kartu i v případě, že faulovat bude hráč jejich oblíbeného týmu.)

6 13
možnosti
ŠČ

ČR hlasovala podle noteček Spojených států ? Že by byla na straně Izraele dobrovolně autora zřejmě nenapadlo. Já bych hlasovala stejně, stejně jako široké okolí mých známých a rodiny. 🇮🇱

30 3
možnosti
ZZ

Tady možná ani tak nejde o to, na které straně kdo stojí, ale spíš jen o to, že skutečně paní ministryně války Černochová způsobuje Česku více škody než všichni dezoláti dohromady.

A navíc se jedná o budoucí náklady, které budou muset platit všechny následující vlády, aniž by to tomuto státu jakkoliv ekonomicky pomohlo.

13 24
možnosti
PS

USA ani EU nemají za cíl lepší život v ČR vždy jde jen a pouze o peníze. Každý si hraje na svém písečku a ta slepá přilnavost některých lidí ať na jednu či druhou stranu je zarážející.

Tady ale stojím na straně USA. Proč? No protože arabský svět má jediný cíl a to je totální zničení Izraele. Oni nechtějí mír tedy chtějí vždy když dostanou nakopáno tak chtějí mír. Jen po dobu než se znova nadechnou a vše jede od znova. Kam se má Izrael odvolat na OSN? Jsou v tom osamoceni nikdo jim nepomůže bojují o svou holou existenci tečka.

17 0
možnosti

Souhlas, až na poslední větu. Úplně osamoceni nejsou. USA je dlouhodobě podporují a v současné výbušné situaci drží na uzdě Hizballáh varováním, že proti němu vojensky zasáhnou, pokud by chtěl otevřít frontu na severu Izraele. A náš stát je koneckonců taky při Izraeli a podle svých možností mu pomáhá nejen hlasováním v OSN, ale i dodávkami vojenského materiálu.

7 0
možnosti
MB

No jo, když politikem zmítají emoce místo racionality, dopadá to všelijak.

5 4
možnosti

Trochu díky své zaslepenosti uvádíte, ž Česko hlasovalo podle notiček USA.....dovolím si upozornit, že mi nikdo z USA nevolal a hlasoval bych stejně, tak jako každý soudný člověk, který vidí, poslouchá a přemýšlí.....

36 1
možnosti
RC

Znate to, to je klasicky "argument". Existuje ve forme - vlada je probruselska a proamericka... Co na tom, ze zajmu EU i USA jsou casto naprosto odlisne... Tohle je krasna ukazka - proti nehlasovalo 27 statu (EU)+USA.

Navic panacek ma problem s logikou, kdyz pise: "Tuto rezoluci nepodpořilo pouze 14 států. Hlasů ve prospěch rezoluce bylo 120, 45 zemí se hlasování zdrželo."

Protoze pokud 14 statu bylo proti a 45 se zdrzelo, pak rezoluci nepodporilo 59 statu...

20 1
možnosti
  • Počet článků 389
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik