Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře napsané, souhlasím, že pod dezinformace se dá shrnout všechno co se nehodí. A dobře že to konstatoval kompetentní orgán, takže to neni žádná dezioformace

18 3
možnosti
Foto

Souhlas až na to, že inflace se začala roztáček v roce 2021 a za inflaci mohly stoupající ceny energií ze 40% a ze 60 % to, že Babiš do ekonomiky v době, kdy ekonomika kvůli covidu stála napumpoval peníze, které si na to půjčil a za masný úrok. Pramen : ČNB, NKU, ÚHOS.

2 1
možnosti
ZZ

A už víte kolik budou stát energie příští rok ?

Přesto, že budou platit stávající ceníky, tak si stát vymýšlí další poplatky, které ceníky neobsahují.

1 kWh tak může přijít i na 10 Kč.

0 0
možnosti
Foto

Dezinformační majstrštik StB byla operace Neptun v roce 1964. Byl to údajný nález nacistických dokumentů na dne Černého jezera. Falešné dokumenty měla dodala KGB, která je dodala, ale počmárané archiváři, kteří na dokumenty psaly poznámky. Takže do beden se daly čisté papíry. STB celou operaci zahrála tak dokonale, že to západ sešral i s navijákem.

0 0
možnosti
ZZ

Vývoj inflace v ČR:

2019 2,8

2020 3,2

2021 3,8

2022 15,1 a to patrně úmyslně zkresleno o 4 %

2023 10 % ( odhad )

2024 5 % ( odhad podnikatelských subjektů )

3 2
možnosti
JN

J15o10s98e31f 81N53i88k88l

6. 10. 2023 13:23

"Rozšířil se nám tady takový nešvar, že se časem ukáže, že informace označená jako dezinformace, vlastně dezinformací není. A naopak zaručeně pravdivá informace se časem stává dezinformací..."

11 3
možnosti
AH

Pozoruhodné je na tom ono "ukáže se". Jak to, že později se něco ukáže, zatímco dřívěji se ještě neukázalo? Jako by pravdy pozdější byly z nějakého důvodu pravdivější než pravdy dřívější...

0 4
možnosti
PC

Paní autorko, přesně vyjádřeno - jako vždycky!

10 3
možnosti
AH

Jen dodejme, že tento nešvar, označování za dezinformátora či lháře jakéhokoli názorového oponenta, je vlastní některým jedincům ze všech názorových skupin. Není nijak významnš psojen s pojemm "dezinformace". Neboť pokud první označí za dezinformátory ty druhé, druzí pak obvykle místo racionální obrany nebo vyvrácení obvinění začnou ty první obviňovat z nálepkování, čímž vlastně rovněž tvrdí, že protistrana lže a mate. Nepodléhejme dojmu, že slova "dezinformace" či "nálepkování" mají nějaký zvláštní význam v určení skupin obětí či útočníků. Situace je totiž jednodušší: obvykle jedni ani druzí nejsou schopni úvažlivé racionální a věcné argumentace, a tak se vzájmeně obviňují z něčeho, co bychom mohli označit prostě jako klasickou pomluvu. To není důsledkem nějaké momentální politické konstelace, ale nejčastěji to spočívá v obyčejném českém antiintelektualismu, v nízké schopnosti přemýšlení, argumentování, naslouchání a sebekritiky.

Jistě, bylo by pěkné, kdyby lidé nelhali. Problém bude že se těžko shodneme, kdo vlastně lže a co je mírou lhaní.

3 3
možnosti
MB

Je ale zajímavé, že pojmy a nálepky jako je dezinformace nebo dezinformátor zaznívají hlavně z řad představitelů establishmentu a morálních majáků a jsou cíleny na názorovou opozici. Přesně podle tradičního levičáckého "kdo není s námi, je proti nám".

13 2
možnosti
MR

Problém je v tom, že společnosti chybí její 3. pilíř a to duševní, duchovní, intelektuální elita, tak jako za dob mocnářství a 1. republiky.

Co je ale horší, než dezinformace je "tržní" chování mediálních stanic, jež cílí na určitou část populace a její potřeby a v určité fázi tohoto vývoje, pak diktují politické zájmy a potřeby této skupiny, zvláště když se rozpadl politický systém a jeho základy, a je potřeba mediální podpora u politiků a vlády, na místo podpory svého spektra společnosti, kde třeba dříve bylo generační vlastnictví, duchovní život, ale třeba i organizace jako Sokol ... . Pravicová a středopravicová vláda a politika, nemá se o koho opřít, nemá svoji společenskou vrstvu.

Je zde pořád 33. let mantra školství, vzdělání, podpora mladých, ale to nebylo tolika za dob mocnářství či 1. republiky.

Chybí zde lidé a spektrum společnosti, které "ukoval" sám život a jeho tvrdé existenční podmínky. Blahobyt zabíjí ducha a suši ... . Dnes je titul, nikoliv tzv. vypracování od píky ... .

1 1
možnosti
MB

A my máme pravicovou vládu? Už sadu let nám tu vládne etatistická levice, ať už ve formě ANO, ČSSD, ODS, KDU a jejich pohrobků...

7 2
možnosti
JB

Paní Kateřina se opět mýlí. A její text je navíc nebezpečný. V zemi, kde polovina národa je chudá duchem, je boj proti dezinformacím otázkou bytí a nebytí.

4 14
možnosti

Tohle elitářské myšlení vede k myšlenkové/ideové slepotě.

"Všichni jsou hlupáci, jen já jsem letadlo"

11 6
možnosti
MB

Skoro bych řekl, že tuhle zprávu si pár lidí pěkně odskáče.

1 0
možnosti
Foto

A mohla byste nám prozradil, kteří zpravodajci to tvrdí, a nějaký věrohodný odkaz by nebyl?

Aneb ukázková desinformace.

1 5
možnosti
MM

Snad autorka dokáže, že to v té zprávě je a sama nešíří dezinformace.

1 3
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,31
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik