Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Pro kterou variantu je většina společnosti je úplně jedno. Kolik je v ní lidí, kteří rozumí armádě a letadlům? Občas není špatné heslo: Ševče, drž se svého kopyta. Já se v práci taky neřídím tím, co si myslí laici.

1 1
možnosti
JK

Je to tak, když je někdo bývalý velitel jako Mikulenka, tak neví nic, nerozumí ničemu a měl by držet ústa. Civilisti jako Černochová a Fiala to vědí nejlíp, od nich si necehjme radit. Koneckonců jsou zvolení ve volbách a to je bezkonkurenčně nejvyšší kvalifikace, pro cokoliv.

5 1
možnosti
JL

Vite pane Jaroslave Červenko, ten vas nadpis je opravdu nutno odpovedet. Jsem osobne v ramci NATO pro tyto stroje. Ale pozor. Zde je otazkou zda budou to stroje, ktere take nam dodaji ten potencial se branit s tim nejlepsim.

Jsem z mala obcanu, kteri znaji F-35 od prvniho startu zde v Arizone. Mozna 25 km od meho RD je Air Force base jmenem Luke a byly sem poslany na prikaz senatora Johna McCaina. Ty vystridaly ty F-16. To je historie a velmi bohata.

Ziji v Sun City, kde je tech pilotu ve vysluzbe z celych Spojenych statu habadej. Ty doslechy o kvalite F-35 je take hodne, ale to neni pro ceske obcany dulezite. At bych komentovat tak ci onak, cesky obcan mi nebude verit. To co slysim je pro mne vsak dostacujici.

Pro CR ta koupe je provedena presne jak je to zvykem v teto krajine. Nekdo zblbne a sranda zacina. To se ty ceske soudy maji na co tesit. To bude prace.

Ale k veci. USA Air Force bude mit tyto stroje v plnem poctu asi 2035. Jejich kvalita je dobra u tech stroju ktere jiz byly dodany. To je zaklad pro mnoha evropskych zemi se zajimat o tyto letadla. I neutralni Svycarsko je pripraveno je koupit. Zde ta velikost zeme nema moznost uspet. Nejlepsi to vidi ve Finsku, kde delali rozbor stroju na vymenu sveho zaostaleho parku a dali moznost ustanovit cislo kvality od 1 az po 5 (nejlepsi). Jedina F-35 toho cisla 5 dosahla. Norsko darovalo vetsi mnozstvi F-16 Ukrajine. Proc asi??

Je nutno znat mysleni v hlavach vedoucich v NATO. Co oni maji v umyslu a jak se bude dit postup to uskutecnit. Co pripadne CR je take dobre znat a podle toho jednat.

Vite pane Jaroslave Červenko. Mit urcitou jednotu v celem tom obranem sdruzeni NATO je take nutne. Verim, ze vedeni moc "neklabosi" a dela vse co je potreba. Jen nemohu znat, jak to v te nasi republice zvane "Kocourkov" se uskutecni. Uz na teto diskuzi pod vasi clankem je to divoke.

Dekuji za pozornost.

2 0
možnosti
Foto

Klábosení je pro veřejnost. I proto, aby měla o čem klábosit

0 0
možnosti
MH

M51i54c51h64a70l 37H95y73k43l

31. 8. 2023 20:31

Z toho úplně stříká lobing USA. Nikde jsem nezaznamenal nějako odbornou a ani politickou debatu co letectvo potřebuje. Prostě to vypadá, že na MO se někdo rozhodnu kupujeme F-35 a přesto nejede vlak. AČR se raduje, dostanou drahou hračku jejíž potenciál nejsou schopni vůbec využít. Taky bych bral kdyby mi někdo koupil luxusní auto, a ještě hradil jeho provoz. No kdo se trochu vyzná a podívá se na stránky DSCA a uvidí jaké zbraně zároveň pro F-35 poptáváme tak je jasné, že nic než air policing a vzdušná podpora se konat nebude. Nehledě množství v jakém jsou zbraně poptávány. Prostě poslední verze treba F-16, Gripenu nebo třeba Rafale dovedou stejnou práci za méně peněz. Tento nákup není nic jiného než politika a lobing.

11 0
možnosti
Foto

Také jsem na tu objednávku koukal, to je špatný vtip.

3 0
možnosti
Foto

Čmelák, jak jsem zapomněl dodat, neumí kolmý start.

Pro pana autora a některé diskutující, uměli byste aspoň vybrat dobrou zahradní sekačku, umět ji nastartovat a sekat?

1 5
možnosti
JZ

Je ovšem smutné, když si někdo plete spojenectví s okupací. Mám za to, že takový člověk by měl absolvovat psychiatrické vyšetření.

3 3
možnosti
Foto

Myslím, že na to vůbec nemá smysl reagovat

2 0
možnosti
Foto

Zahrajem si na vojáky

23. 08. 2023 15:08:56

A taky na stratégy, taktiky, a vůbec válek i výzbrojí znalce. Dá se to lehce. Poslouží k tomu, a kde komu, i net. Neb ten obepíná celý svět. Rozumu skoro netřeba. Stačí k tomu, ač jak komu, mít funkční vlastní prstíky, resp.palce.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=805561

0 0
možnosti
Foto

Karma Jardo. Problém s motory F35 mi nezní úplně jako hoax.

F35 by dávaly smysl kdybychom se sami museli bránit napadení. V rámci NATO, ale naše úloha je trochu jiná. Myslím, že vzhledem k velikosti AČR je výhodnější využívat kontrolní střediska spojenců a poskytovat podpůrné jednotky. Kdyby každý členský stát NATO měl kompletní plnohodnotnou výzbroj a logistiku, nedávalo by NATO smysl.

Vašek

1 0
možnosti
Foto

Podle toho co vím, ty problémy jsou už dávno vyřešeny. Je to uměle udržované na netu. Jinak souhlas, společná obrana. Díky.

1 1
možnosti
LH

Nejde přece o obranu republiky, ale o obranu Evropy a možnost zajištění sibiřských surovin...rádi zaplatíme.

0 0
možnosti
JR

J96a38n 53R44á63ž

31. 8. 2023 15:27

Jako obvykle u Vašich blogů...dávám karmu.

Vzpomeňme si na to kdy a u koho nápad koupit F35 vzniknul. Paní Černochová zcela bez jakékoliv širší odborné diskuze a odborné analýzy jela hned po začátku ruské invaze na Ukrajinu do USA, by tam jednala, a podle zpráv z armádních zdrojů prý tam už chtěla přímo uzavírat smlouvu o dodávkách F35, čímž zcela zaskočila Američany, hned nato odmítla jednat se Švédy o možnostech dalšího užívání Gripenů a vůbec se nezabývala velmi výhodnou nabídkou švédské strany.

Nic proti ženám nemám, naopak jsou mi celoživotními múzami, ale intuitivní ženské jednání, bez schopnosti uvažovat čistě pragmaticky a u Paní Černochové i nepochopitelné vyloučení předchozí důkladné analýzy při sjednávání takového obrovského obchodu, jak z hlediska reálných armádních potřeb tak i finančních možností České republiky, se v tomto případě ukázalo jako zcela amatérské a nehodné člověka vykonávajícího funkci ministra obrany. Trochu mi to připomíná selhání paní von der Leyen ve stejné ministerské funkci NSR. Jen jednání paní Černochové bude české daňové poplatníky stát poměrně daleko víc peněz než chaos paní von Leyen stál Německého daňového poplatníka.

10 0
možnosti
Foto

Zdravím, pane Ráži. Bohužel mám úplně stejné informace. Díky

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za fundovaný rozbor.

3 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik