Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Už vidím všechny ty Pavlobijce tady, jak do diskuze pod příštím blogem Daniely Kovářové jí napíšou hezky od srdíčka co je zač a kam by rozhodně neměla patřit. Na to si koupím první řadu

S Valíkovou a Hannigem v čele.

7 10
možnosti
Foto

No jo, ale ona chtěla do KSČ z těch nejčistších pohnutek - z lásky k soudruhovi! To je přece úplně něco jiného!

6 5
možnosti
MB

To je docela dobrá situace. Navrací se pořád. Fremr je jedna věc - zrůdnost režimu druhá. Mohl existoval nějaký anti režimní soudce? Spokojení komunisté dodnes hezky bydlí. Ve výstavních vilách -Z majetku našich emigrantů. Fremr by na ÚS vadil, na jiném soudu zase nevadil? Tak jako soudruh Bureš, co slibuje, že bude lépe. Bumerang se neustále vrací - Nejsme vyrovnáni s minulostí. Co hůře, neumíme to, nechce se. Nevadí -Tož zase jsme objevili bídáka Fremra ! ... ...

10 7
možnosti
LH

V čem je rozdíl mezi Pavlem ,Fremrem, Babišem, Baxou? Babiše nesnášíte - jasně a dál?

16 8
možnosti
Foto

Paní autorko, uniká Vám to podstatné. A to, jak dotyčný za minulého režimu někomu škodil či rovnou poškodil. Natož, když páchal nepřístojnosti i po r. 90.

Co se týče "sudího", tak i v rámci tehdejších zákonů se dalo rozhodovat různě, viz archivářem objevený případ, kdy jeden za opuštění republiky napařil 10 měsíců nepodmíněně, zatímco odvolací soud to změnil na trest podmínečný.

Míchat do toho presidenta Pavla je pro autorku typické - najděte, pokud on někoho udal, poškodil, dal zavřít a pod.

Podle činů poznáte je. I podle blogů.

14 14
možnosti
JZ

Pokud má Fremr jen trochu cti v těle, tak se sám vzdá kandidatury do Ústavního soudu.

14 1
možnosti
JT

J82i19r42i 71T12i22c93h67y

11. 8. 2023 17:31

Hodnotim vyok ne podle toho, kdo ho vyslovil, ale podle jeho podstaty.

2 0
možnosti
Foto

J40i62r42i 31C74i83z

11. 8. 2023 10:46

Vas pohled na soucasne rozdeleni spolecnosti v kauze pana Fremra je trochu kratkozraky. Pokud se melo resit clenstvi v KSC pred r.89 ve statnich funkcich a dalsi cinnosti souvisejici se socialismem, tak bud se melo zacit hned od r.90 nejakym zakonem nebo nikdy. Jako pametnik socialistickeho zrizeni vim velmi dobre, jak fungoval a kdo byl jeho pilirem. Pripomenu, ze po r.89 celou privatizaci ridili pracovnici Prognostickeho ustavu UV KSC a ten byl zrizen na pokyn J.Andropova v r.84 samozrejme pod kontrolou KGB a StB. Co s tim? Hlavnimi vykonavateli socialistickych zakonu byli soudci, advokati, vojaci Csl. armady, prislusnici VB, jednotky LM (drive Rude gardy), taky doktori atd. Cely stat a vsechny ostatni z Varsavskeho paktu byly pod kontrolou komunistu a Narodnich front s dalsimi partajemi. Pravidla byly takove, ze kdo chtel treba byt, tak v poradniku dostal prednost clen KSC nebo nejaky funkcionar. Navic v KSC bylo cca 1,6mil clenu (to nevim presne), meli se vsichni soudci, doktori atd zcela vyloucit ze spolecnosti? Kdyz se nic nepodniklo v r.89 nebo 90, kdy v novych institucich sedeli jen komuniste (Calfa ap.) tak je dnes uplne trapne se tim zabyvat. Co by melo byt kriterium pro statni funkce je, jak se kdo v socialismu uspinil. Pan Fremr soudil emigranty, pan Pavel byl vycviceny k utoku na zapadni civilizaci a kdyby dostal rozkaz utocit, nepochybne by jej splnil. Pan Babis pracoval v PZO hlavne proto, ze umel hodne cizich reci a to byl pro temer vsechny ostatni velky problem, protoze krome rustiny se nic jineho neucilo. Pracovnici PZO meli za povinnost sepsat pro StB hlaseni o setkani s nekym ze zapadni civilizace, tak se patrne dostal do evidence StB. Ale nikoho neudaval, nikomu neskodil. V PZO bylo hodne zamestnancu a vsicni jsou asi vedeni n seznamech StB. Jen podotknu, ze i ve sportu byla vedouci uloha KSC zavedena a znam hodne sportovcu (i repre treneru) co byli cleny. Ale nikomu neublizili, proste socialisticky system to tak nastavil.

7 9
možnosti
Foto

Také vidím rozdíl mezi represivními složkami totality (armáda, soudy...) a obchodníky.

14 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno. Karma a . Co se týče mne kauzu Fremr prakticky vůbec nesleduji, ale zaregistroval jsem ji v souvislosti se senátorem Vystrčilem, nejvyšším mravokárcem. Apropó musím si dohledat info kolik tomu Fremrovi je vlastně teď roků. Jo, teď jsem si to našel. Je jen o rok mladší než já být já na jeho místě, tak bych to zabalil a šel do důchodu. Předpokládám, že důchod by měl nadprůměrný

6 0
možnosti
Foto

Abyste se nezastal soudruha v tísni.

4 12
možnosti
TC

Označovat prezidenta Pavla za komunistického rozvědčíka je, vzhledem k časové ose, přinejmenším úsměvné. Označovat však bývalého premiéra Babiše, alias agenta STB Bureše, za silně podezřelého ze spolupráce s bývalou státní bezpečností je trapnost nade vše.

6 5
možnosti
LS

A je to tu znovu. Naprosto bezvýznamné roky v dávné minulosti prezidenta se tradičně zveličují a dramatizují. Ublížil někomu, poškodil zemi,?

Teď je zase cílem moralistů nějaký soudce, který musel v té době dodržovat zákon, podle kterého měl vytyčené mantinely. Vina patří těm, kdo zákon navrhnul a v FS schválili. Tehdejší zákonodárci jsou prvopočátkem toho zla. O těch se nemluví, nepíše. Tak jako o členství v KSČ M. Zemana.

6 11
možnosti
Foto

Soudce Fremr sice musel dodržovat zákon (když mu dali kauzu emigranta), ale to, co předvedl v roce 1988 v kauze Alexandra Ereta, to je do nebe volající zločin. Nepotrestaný.

10 0
možnosti
ZJ

.... hmmm - nějak se nám skutečně ten ,,komunistický soubor písní a tanců" začíná v těch nejvyšších patrech naší politiky povážlivě množit ! Že bych zažil ve svém věku ještě jeden 17. Listopad ?? Ale tentokrát už naostro !! Karma!

13 0
možnosti
JH

J88a96n 17H65a20r90v60a86n

11. 8. 2023 10:07

Já ve svém okolí a v politice vidím, že ti za komunismu nejpilnější řiťolezci, se po změně režimu stali nejzásadovějšími komunistobijci a rusofobové. Prostě - kam vítr tam plášť!

Za mne: "My, kteří jsme se dříve neklaněli Moskvě, se dnes nemusíme klanět bruseli ani USA."

15 11
možnosti
Foto

P24e60t47r 86H47a70n19n63i63g

11. 8. 2023 10:42

Máte naprostou pravdu, pane Harvane. Ovšem lid, vzhledem k jeho volebním preferencím, to vidí jinak.

9 3
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,31
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik