Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Promiňte, ale Váš vtipně napsaný blog jsem dočetl jenom do poloviny. Jinak bych vybouchl tlakem.

0 0
možnosti
PK

Reaguji jen na část blogu, kde se podivujete nad cenou sýra a vepřové kýty. Ano, kilo sýra, a to i toho obyčejného eidamu, stojí víc (a většinou dost podstatně), než kilo vepřové kýty.

6 0
možnosti
LV

Vzal jste mi to z huby.

1 0
možnosti
Foto

S tím smažákem je to tak, Josefe. Kuchaři ho nesnášejí dělat. Nic víc v tom nehledej. A vysoká cena má hosty odradit od jeho objednání. Náš kuchař vždycky řval zoufalstvím a mlátil hlavou do stolu, když se mu v objednávce sešlo několik smažáků.

Ad Krumlov. Loni jsme tam byli a zašli na jídlo Na Parkán (vyhlášená hospoda). Kachní stehno se zelím a knedlíky asi 220. Takže žádná láce, ale na Krumlov dobrý. A pití a kafe drahý jako v Liberci. Možná o desetikačku vyšší.

Hranolky za 259 jsou ovšem úlet. Vsadím se, že se nenašel jediný Čech, který by to dal.

3 0
možnosti
Foto

Ahoj Šárko, s tím smažákem je to krapátko jinak... Na jídelním lístku máš položky kde si na potřebnou marži nesáhneš ( Z těch klasik to bývá svíčková, šípková apod...) , proto jiné položky máš nastřelené . Samozřejmě, protože potřebuješ aby to byl rovněž hit pak takto nastřelené jsou samozřejmě smažáky, řízky . Tam je surovinová nákladnost menší a zároveň velký předpoklad, že půjdou...) Hranolky za 259,- nekomentuji... V Norsku si dáš na turisticky frekventovaných místech polévku za pětikilo ani nemrkneš, ale příjmy jsou krapet rozdílnější...

3 0
možnosti
MK

Smutné je, že se najde blbec, který to za takové peníze koupí.

3 0
možnosti
DK

Ve většině restaurací tam hranolky s kečupem samozřejmě tolik nestojí. Ale máme tržní hospodářství, tak je jenom a jenom problém provozovatele, za kolik to bude prodávat. Pokud to někdo dá... Já bych tolik za hranolky nedala. A ani mě k tomu nikdo nenutil.

6 0
možnosti
Foto

Když dají do menu hranolky za 80 Kč, tak budou prodávat samé hranolky a ostatní jídla za 280 budou moci vyhodit

1 0
možnosti
Foto

Hlavně, aby se tato informace co nejvíce rozšířila mezi řadové obyvatelstvo Česka, aby se tomuto prostoru (s výjimkou zákonodárců a členů vlády, co mají nyní zaslouženou dovolenou) naprosto vážně pěkně obloukem vyhnulo - a dosáhlo efektu "liduprázdnosti".

1 1
možnosti
LV

Nějak jsem nepochopil význam Vašeho podoteku. Chcete říct, že pokud se tato informace mezi řadové obyvatelstvo nerozšíří a ono pak přijede do Krumlova, tak si chudák nevědomá dá hranolky za dvěstěpade, aniž by něco zlého tušilo?

Nic špatného nikomu nepřeju, ale takové řadové obyvatelstvo si takové hranolky zaslouží. I bez kečupu...

3 1
možnosti
AT

Vysvětlení stejné ceny za smažák a za řízek je velmi jednoduché: nevím jak často chodíte nakupovat, ale asi byste měl vědět, že cena obou komponent je v obchodě plus mínus skutečně stejná

Dále vězte, že cena surovin tvoří z ceny jídla jen malou část, zbytek je režie hospody ;-)

9 0
možnosti
JP

Ano, máte pravdu, cena kýty a eidamu za kilo je podobná. Ale kdysi to byl velký rozdíl. Co se tak zásadního za ta léta změnilo? Je už stejně pracné vykrmit pašíka, porazit, bourat, naplátkovat... jako podojit krávu a vyrobit dřív jeden z naprosto nejlevnějších sýrů (taky býval často jako jediný na krámě, o sýrech z dovozu vůbec nemluvě)?

8 0
možnosti
Foto

Jde nám především o zákazníka, ale pokud možno, aby nemluvil česky a když už otravuje, tak ať si vybere něco levnějšího nebo je raději hlady

3 0
možnosti
LV

Vždycky bude hůř! Nesmíme přestat doufat!

1 0
možnosti
JM

A co na to naše pětikolka a její kontrola marží?

2 10
možnosti
AT

Proč by měl někdo kontrolovat marže v hospodě, kde si každý může vybrat, jestli si tam sedne nebo ne. Jestli ta hospoda ještě funguje, pak to znamená, že ceny jsou pro nějakou skupinu zákazníků stále přijatelné

15 0
možnosti
  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik